ABB myy kaapeliliiketoimintansa NKT Cables -yhtiölle

  • Yhdistetyillä vahvuuksilla kaapeliteollisuuden johtavaksi toimijaksi
  • ABB ja NKT Cables allekirjoittavat sopimuksen pitkäaikaisesta strategisesta kumppanuudesta
  • Kaupan kokonaisarvo on 836 miljoonaa euroa (934 miljoonaa USD)
  • Kauppa kuvastaa ABB:n sitoutumista aktiiviseen portfolion hallintaan


NKT Cables ostaa ABB:n globaalin suurjännitteisten kaapelijärjestelmien liiketoiminnan. Kaupan kokonaisnettoarvo on 836 miljoonaa euroa (934 miljoonaa Yhdysvaltojen dollaria). Suurjännitekaapelit ovat kestävän energiajärjestelmän tärkeimpiä komponentteja, ja niitä käytetään siirtämään suuria määriä sähköä pitkien välimatkojen päähän. Liiketoiminta on osa ABB:n Power Grids -divisioonaa, jossa on parhaillaan meneillään strateginen tarkastelu.

NKT Cables suunnittelee, valmistaa ja toimittaa pääasiallisesti vaihtovirtakaapeleita (AC) pienjännite-, keskijännite- ja suurjänniteratkaisuihin. Yhtiöllä on merkittäviä tuotantolaitoksia Euroopassa ja Kiinassa sekä myyntitoimistoja kaikkialla maailmassa, ja sen palveluksessa on noin 3 200 työntekijää. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto oli 1,2 miljardia euroa.

"Yhdistämme kaksi vahvaa kaapeliportfoliota, joiden molempien juuret ovat Pohjoismaissa. Ne ovat laajemmin kilpailukykyisiä NKT:n omistuksessa, ja solmimamme pitkäaikaisen strategisen kumppanuuden ansiosta edelleen käytettävissämme", sanoo ABB:n pääjohtaja Ulrich Spiesshofer. "Kaapeliliiketoiminnan yhdistäminen NKT Cablesin vahvuuteen on osoitus sitoutumisestamme aktiiviseen portfolion hallintaan, joka on Next Level -strategiamme avaintekijöitä."

ABB:n suurjännitekaapeliteknologia ja -valmistus sekä service-toiminta täydentävät erittäin hyvin NKT Cablesin toimintoja, ja niiden ansiosta liiketoiminta vastaa erinomaisesti voimansiirron kaapelijärjestelmien kasvavaan globaaliin kysyntään. Yhdistetyn operatiivisen kattavuuden odotetaan mahdollistavan entistä parempaa palvelua globaaleille asiakkaille.

"ABB:n suurjännitekaapeliliiketoiminta vahvistaa merkittävästi portfoliotamme ja tuo maailmanluokan tuotannon toimintamme osaksi", sanoo NKT Cablesin pääjohtaja Michael Hedegaard Lyng. "Odotamme innolla pitkäaikaisen kumppanuutemme alkamista, mistä on hyötyä tulevissa projekteissamme kaikkialla maailmassa."

ABB:n kaapelijärjestelmäliiketoiminta tarjoaa avaimet käteen -ratkaisuja, jotka sisältävät suunnittelun, valmistuksen, toimituksen, asennuksen, projektinhallinnan ja huollon. Liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2015 oli 524 miljoonaa Yhdysvaltojen dollaria, se työllistää Ruotsin Karlskronassa noin 900 henkilöä, jotka suunnittelevat ja kehittävät korkealuokkaisia meren- ja maanalaisia korkeajännitekaapeleita. Kauppaan sisältyy myös uusi huipputeknologiaa edustava kaapelinasennusalus, jota parhaillaan rakennetaan. Yli vuosisadan kokemuksellaan liiketoiminta palvelee lukuisia sovelluksia ja on toimittanut satoja vaihto- ja tasavirtalinkkejä ympäri maailmaa.

"Osana strategista kumppanuutta ABB ja NKT Cales tekevät yhteistyötä tulevaisuuden projekteissa markkinamahdollisuuksiin tarttumiseksi muun muassa merikaapeli- ja tasavirtayhteyksissä", sanoo ABB:n Power Grids -divisioonan johtaja Claudio Facchin. "Tällä kaupalla yksinkertaistamme ja keskitämme Power Grids -divisioonan portfoliota."

Kauppa arvioidaan saatettavan päätökseen vuoden 2017 ensimmäisen kvartaalin aikana riippuen viranomaisselvityksistä ja kauppaehtojen täyttymisestä. Goldman Sachs toimi ABB:n taloudellisena neuvonantajana ja Freshfields Bruckhaus Deringer lainopillisena neuvonantajana.

ABB tiedottaa Next Level -strategiansa edistymisestä ja Power Grids -divisioonan portfolion strategisesta tarkastelusta Capital Markets Dayssä 4.10.2016.

ABB (www.abb.com) on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden sekä liikenne- ja infrastruktuurialojen asiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. ABB työllistää 100 maassa noin 135 000 henkilöä.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp