Suomen ABB innovoi merenkulkuun: 2000 tonnia pienempi polttoaineenkulutus

Suomen ABB tuo markkinoille uuden innovaation merenkulun polttoaineenkulutuksen vähentämiseen ja ympäristökuorman pienentämiseen. Uusi sähkövoimajärjestelmä (Dynamic AC, DAC) optimoi pääkoneiden kierrosnopeutta ja vähentää näin vuosittaista polttoaineenkulutusta jopa 6 prosenttia. Määrä vastaa suuressa risteilyaluksessa noin 2000 tonnia pienempää polttoaineenkulutusta vuosittain.

Suomen ABB:n Marine and Ports -liiketoimintayksikkö vastaa maailmanlaajuisesti meriteollisuuden ratkaisujen kehittämisestä ABB:llä. Suomessa tuotantoa on Helsingin Vuosaaressa ja Haminassa. Kuvassa Vuosaaren tehdas.
Suomen ABB:n Marine and Ports -liiketoimintayksikkö vastaa maailmanlaajuisesti meriteollisuuden ratkaisujen kehittämisestä ABB:llä. Suomessa tuotantoa on Helsingin Vuosaaressa ja Haminassa. Kuvassa Vuosaaren tehdas.

Uutuus on jatkoa ABB:n aiemmille merenkulun energiatehokkuutta parantaville innovaatioille, kuten Azipod®-ruoripotkurijärjestelmälle ja alusten tasavirtajärjestelmälle.

"Vahva panostuksemme tuotekehitykseen on jälleen tuottanut ratkaisun, josta asiakkaamme saavat huomattavaa lisäarvoa. Polttoainetehokkuuden jatkuva parantaminen on laivayhtiöille tärkeää. Tällä hetkellä monissa aluksissa generaattorit pyörivät vakionopeudella ja hukkaavat näin energiaa. Dynamic AC mahdollistaa entistäkin tehokkaamman ja ympäristöystävällisemmän laivaston", Suomen ABB:n Marine and Ports -liiketoiminnan johtaja Sakari Sorsimo sanoo.

Uusi Dynamic AC -järjestelmä säätää generaattoreita pyörittävien pääkoneiden pyörimisnopeutta siten, että sähköjärjestelmän taajuus voi vaihdella määrättyjen arvojen välillä. Taajuuden vaihtelu huomioidaan sähköjärjestelmän komponenttien suunnittelussa ja yhteensovittamisessa. Osa laivan sähkönjakelusta toteutetaan taajuusmuuttajien avulla.

Dynamic AC soveltuu aluksiin, joiden teho on vähintään 20 megawattia.

Helsingin Vuosaaressa ja Haminassa toimiva ABB:n liiketoimintayksikkö vastaa maailmanlaajuisesti meriteollisuuden ratkaisujen kehittämisestä ABB:llä.

ABB (www.abb.fi) on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden sekä liikenne- ja infrastruktuurialojen asiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. ABB työllistää 100 maassa noin 135 000 henkilöä, joista Suomessa noin 5 100.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp