Suomen ABB kehitti entistä tehokkaamman Azipod-potkurilaitteen meriliikenteeseen

Suomen ABB on kehittänyt uuden entistä energiatehokkaamman sähköisen Azipod-ruoripotkurijärjestelmän Azipod® XL. Uutuustuote lisää alusten polttoainetehokkuutta jopa 10 prosentilla verrattuna nykyiseen energiatehokkaaseen Azipod-järjestelmään. Mikäli kaikki maailmanlaajuisesti käytössä olevat noin 150 Azipod-käyttöistä laivaa korvattaisiin uudella teknologialla, merenkulku säästäisi 2,2 miljoonaa tonnia polttoainetta ja 7 miljoonaa tonnia hiilidioksidipäästöjä seuraavien 25 vuoden aikana.

"Azipod XL on merkittävä virstanpylväs ja viime vuosien suurin edistysaskel ruoripotkurijärjestelmien polttoainetehokkuuden parantamisessa. Se mahdollistaa entistäkin kustannustehokkaamman, kannattavamman ja ympäristöystävällisemmän meriliikenteen. Tavoitteenamme on kehittää jatkuvasti teknologiaamme asiakkaidemme ja ympäristön hyväksi", Suomen ABB:n Marine and Ports -liiketoiminnan johtaja Sakari Sorsimo sanoo. 

Uuden ruoripotkurimallin tehokkuus perustuu innovatiiviseen suulakejärjestelmään, joka kiihdyttää veden virtausta potkuriin, lisää näin työntövoimaa ja parantaa hyötysuhdetta laivan koko nopeusalueella. Azipod XL voidaan myös suunnitella tuottamaan suurempaa paalutyöntövoimaa pienemmillä nopeuksilla menettämättä hyviä ominaisuuksia suuremmilla nopeuksilla. Se sopii muun muassa hinaajiin, offshore-aluksiin, lauttoihin, kaasutankkereihin ja matkustajaristeilijöihin.

Uusi tuote on mahdollista liittää pilvipalveluja hyödyntävään älykkääseen kunnonvalvontajärjestelmään. ABB:llä on laivojen etävalvontakeskukset Helsingin Vuosaaressa, Billingstadissa Norjassa sekä Singaporessa. Keskuksista voidaan muodostaa yhteys yli 600 ABB:n teknologialla varustettuun alukseen ja seurata alusten laitteistoja ja suorituskykyä. Uusia vastaavanlaisia keskuksia on suunnitteilla myös Yhdysvaltoihin vuoden 2016 aikana.

Neljännesvuosisadan ikäinen Azipod-potkurilaite on suomalaisen meriteknologisen osaamisen taidonnäyte. Ensimmäinen Azipod-ruoripotkurijärjestelmä asennettiin 25 vuotta sitten Merenkulkuhallituksen väyläalukseen Seiliin.  Sen jälkeen järjestelmän käyttötunteja on kertynyt yhteensä yli 12 miljoonaa 99,8 prosentin käyttöasteella. Azipod on säästänyt jo yli 700 000 tonnia polttoainetta ja ollut osaltaan pienentämässä merenkulun hiilijalanjälkeä. Polttoainesäästö vastaa noin 700 000 auton vuosittaista polttoaineenkulutusta.*

Helsingin Vuosaaressa ja Haminassa toimiva ABB:n liiketoimintayksikkö vastaa maailmanlaajuisesti meriteollisuuden ratkaisujen kehittämisestä ABB:llä.

*Oletuksena, että tavallinen perheauto kuluttaa tonnin polttoainetta vuodessa

Azipod®
Azipod®-propulsiojärjestelmä, edistää muun muassa risteilijöiden, jäänmurtajien, ro-ro-aluksien ja tankkereiden polttoainetaloudellisuutta, energiatehokkuutta ja ajettavuutta. Järjestelmällä varustettu alus säästää polttoainetta jopa 20 prosenttia perinteisiin potkureihin verrattuna. Polttoainesäästö perustuu häiriöttömään veden virtaukseen potkureissa. 360 astetta kääntyvän ohjausyksikön ansiosta Azipod-potkurijärjestelmää käyttävällä aluksella on parempi ohjailukyky, se on hiljaisempi ja myös tilankäyttö laivan sisällä on tehokkaampaa. Hyvän ohjailtavuuden ansiosta myös turvallisuus paranee huomattavasti. Tyypillisessä Itämeren automatkustajalautassa Azipod-järjestelmän käyttö vähentää hiilidioksidipäästöjä noin 10 000 tonnia vuodessa perinteiseen potkurijärjestelmään verrattuna.


ABB (www.abb.fi) on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden sekä liikenne- ja infrastruktuurialojen asiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. ABB työllistää 100 maassa noin 135 000 henkilöä, joista Suomessa noin 5 100.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp