Solar Impulsen maailmanympärilento määränpäähän

Pelkällä auringon voimalla liikkuvan lentokoneen Solar Impulsen maailmanympärilento on saapunut määränpäähän Arabiemiirikuntien pääkaupunkiin Abu Dhabiin. Lento maailman ympäri on toteutettu ilman fossiilisia polttoaineita ja maapallon resursseja kuluttamatta.

Solar Impulse laskeutuu Abu Dhabiin. (© Solar Impulse / rezo.ch)
Solar Impulse laskeutuu Abu Dhabiin. (© Solar Impulse / rezo.ch)

Solar Impulse on tehnyt historiaa toteuttamalla kaikkien aikojen ensimmäisen maailmanympärilennon pelkällä auringon voimalla. Kone saapui matkansa päämäärään Abu Dhabiin 04.05 paikallista aikaa. Matkan viimeinen etappi Kairosta kesti 48 tuntia 37 minuuttia. Matka käynnistyi viime vuonna Abu Dhabista.

"Tämä on todella historiallinen saavutus, jolla on valtava symbolinen merkitys. Se on osoitus siitä, mitä pioneerihenki ja puhtaat teknologiat voivat saada aikaan maapallon resursseja kuluttamatta. Kaikkien ABB:läisten puolesta haluan onnitella Bertrand Piccardia ja André Borschbergia sekä koko Solar Impulsen tiimiä. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että olemme voineet olla osallisina ja tukemassa tätä upeaa hanketta", ABB-yhtymän pääjohtaja Ulrich Spiesshofer sanoo.

ABB tekee innovaatio- ja teknologiayhteistyötä Solar Impulse -hankkeessa, koska projekti on saavuttanut ilmassa sen, mitä ABB tekee sähkövoima- ja automaatioteknologioiden pioneerina maan kamaralla.

"Kyse on historiallisesta ensimmäisestä kerrasta uusiutuvalle energialle ja puhtaille teknologioille, ei ainoastaan lentoliikenteelle. Yhdistämällä vahvuutensa Solar Impulse ja ABB ovat osoittaneet, miten uraauurtavat innovaatiot voidaan muuntaa uskottaviksi ratkaisuiksi ja miten energiaa voidaan tehokkaammin tuottaa, varastoida ja käyttää puhtaamman maailman puolesta", Solar Impulsen lentäjä, projektin alullepanija ja puheenjohtaja Bertrand Piccard sanoo.

"Matka ei olisi ollut mahdollinen ilman ABB:n ja muiden organisaatioiden asiantuntijuutta ja tukea. Osana innovaatio- ja teknologiayhteistyötä ABB:n asiantuntijat tukivat hanketta ja ABB:n insinöörit olivat osa Solar Impulsen tukitiimiä koko maailmanympärilennon ajan", Solar Impulsen toinen pilotti, perustajajäsen ja toimitusjohtaja André Borschberg sanoo.

Matkalla Solar Impulse kohtasi monia sellaisia haasteita, joita ABB on ratkaisemassa asiakkailleen maan kamaralla, kuten aurinkopaneeleiden tehontuoton maksimoiminen, uusiutuvan energian integrointi sähkönjakelujärjestelmiin ja energiatehokkuuden parantaminen.

Maailmanympärilennon aikana Solar Impulse teki välilaskut neljälle mantereelle (Aasia, Pohjois-Amerikka, Eurooppa ja Afrikka) sekä lensi kahden valtameren (Tyynimeri ja Atlantin valtameri) sekä Välimeren ja Arabian niemimaan yli. Matkan aikana se teki useita lentoliikenteen ennätyksiä, kuten pisin yksinlento (117 tuntia 52 minuuttia), jonka André Borschberg toteutti osuudella Japanista Havaijille sekä ensimmäinen Atlantin ylitys aurinkovoimalla lentävällä koneella, jonka toteutti Bertrand Piccard.

ABB on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden sekä liikenne- ja infrastruktuurialojen asiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. ABB työllistää 100 maassa noin 135 000 henkilöä, joista Suomessa noin 5 100.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp