Kahden megawatin invertteri aurinkovoimaloihin

Suuritehoisissa aurinkovoimaloissa tarvitaan laadukasta, testattua ja käyttövarmaa teknologiaa. Tuotekehityksen tulee olla nopeaa, sillä aurinko- voimatekniikan kysyntä on kova. ABB:n aurinkovoimalaboratoriossa Pitäjänmäellä kehitetään huipputeknologiaa ketterästi. Hyvä esimerkki kehitystyön tuloksista on uusi PVS800-57B-keskusinvertteri.

ABB:n PVS800-57B-keskusinvertteri vastaa verkkoyhtiöiden vaatimuksiin ja soveltuu monenlaisiin verkkoihin.
ABB:n PVS800-57B-keskusinvertteri vastaa verkkoyhtiöiden vaatimuksiin ja soveltuu monenlaisiin verkkoihin.

Invertteri on aurinkosähköjärjestelmän aivot ja sydän. Se muuntaa aurinkopaneeleissa tuotetun tasasähkön sähköverkkoon soveltuvaksi vaihtosähköksi. ABB:n voimalaitoskokoluokan inverttereiden tuotekehitys ja -hallinta sekä aurinkovoimateknologian kehitys- ja testilaboratorio ovat Suomessa.

"ABB:llä on Pitäjänmäellä tehoelektroniikan osaamiskeskittymä, jossa yhdistyvät osaamisemme niin taajuusmuuttajien ja tuuliturbiinikonverttereiden kuin aurinkoteknologian kehittämisessä. Aurinkovoimalaboratoriossamme kehitämme ja testaamme nopeasti tuotteita, jotka ovat luotettavia ja laadukkaita, ja myös nopeasti otettavissa käyttöön", markkinointijohtaja Jyrki Leppänen ABB:ltä kertoo.

ABB on yksi maailman johtavista aurinkosähköteknologian toimittajista. Yhtiö on myös yksi harvoista, joka valmistaa aurinkosähköinverttereitä niin piensovelluksiin kuin voimalaitoskäyttöön. Voimalaitoskokoluokan inverttereissä ABB on yli 45 vuoden tehoelektroniikkakokemuksellaan selkeä edelläkävijä.

Uuden sukupolven ohjausalusta
ABB:n uuden PVS800-57B-keskusinvertterin teho on jopa kaksi megawattia. Se on tehotiheydeltään yksi markkinoiden parhaimmista laitteista, mutta lähes samankokoinen kuin ABB:n saman sarjan yhden megawatin invertteri.

PVS800-57-sarjan aurinkosähköinvertterit ovat helppoja käyttää ja huoltaa. Niiden valmistuksessa hyödynnetään samaa tehoelektroniikka-alustaa kuin ABB:n taajuusmuuttajissa, mikä parantaa käyttövarmuutta.

"Nykyinvertterit sisältävät paljon ohjaus-, seuranta- ja kommunikaatio-ominaisuuksia, joita tarvitaan älykkäässä sähköjärjestelmässä. PVS800-57B vastaa toiminallisuuksiltaan verkkoyhtiöiden vaatimuksiin ja soveltuu monenlaisiin verkkoihin", Leppänen sanoo.
Käy tutustumassa inverttereihin ABB:n YouTube-kanavalla: ABB Central Invertersk, PVS800.

Teksti: Pirjo Kupila

Artikkeli on julkaistu ABB Oy:n Näköala-lehdessä 1/2018

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp