ABB:lle uraauurtava tilaus 15 sekunnin pikalatausteknologiasta Geneven julkiseen liikenteeseen

Vallankumouksellinen teknologia tekee ajojohdot tarpeettomiksi ja tarjoaa hiljaisen ja päästöttömän joukkoliikenneratkaisun, joka on käyttökelpoinen vaihtoehto dieselbusseille ja toimii mallina tulevaisuuden kaupunkiliikenteelle.

ABB on saanut yhteisarvoltaan yli 16 miljoonan Yhdysvaltojen dollarin tilaukset Geneven joukkoliikenneoperaattorilta Transport Publics Genevoisilta (TPG) ja sveitsiläiseltä busseja valmistavalta HESSiltä pikalataus- ja sähköliikenneteknologian toimituksesta kahteentoista kokonaan sähköllä kulkevaan TOSA- (Trolleybus Optimisation Système Alimentation) bussiin. Sähköbussien avulla voidaan vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa
1 000 tonnia verrattuna nyt käytössä oleviin dieselkäyttöisiin busseihin.

ABB toimittaa ja asentaa 13 pikalatausasemaa kaupungin bussiliikennereitille sekä kolme terminaali- ja neljä varikkolatausasemaa. Pikalatausliitäntäteknologia on maailman nopein, ja se yhdistää bussin latauspisteeseen alle sekunnissa. Bussissa olevat akut voidaan sitten ladata 15 sekunnissa bussipysäkillä 600 kilowatin latausvirralla. Kolmesta neljään minuuttia kestävällä lisälatauksella linjan pääteterminaalissa akut saadaan aivan täyteen. Innovatiivisen teknologian ovat kehittäneet ABB:n sveitsiläiset insinöörit.

"Olemme ylpeitä ABB:n uraauurtavasta teknologiasta, joka tukee Geneven visiota hiljaisesta ja päästöttömästä joukkoliikenteestä. Se antaa mallin tulevaisuuden kaupunkiliikenteelle ja vahvistaa meidän visiotamme ympäristöystävällisestä liikkuvuudesta paremman maailman vuoksi", sanoo ABB:n Power Grids -divisioonan johtaja Claudio Facchin.

Päätös ottaa TOSA käyttöön bussilinjalla 23 tehtiin onnistuneen Geneven lentoaseman ja Palexpon messukeskuksen välillä liikennöineen pilotin jälkeen. Linjan 23 bussireittiä muutetaan hieman nopean yhteyden saamiseksi Praille-Acacias-Vernet'n rakenteilla olevaan lähiöön, johon valmistuu 11 000 asuntoa ja toimistotiloja noin 11 000 työntekijälle. Kun projekti on valmis vuonna 2018, bussit lähtevät linjan molemmista terminaaleista 10 minuutin välein ruuhka-aikoina. Linjalla kulkee yli 10 000 matkustajaa päivittäin, ja dieselbussien korvaaminen TOSA-sähköbusseilla vähentää liikenteen aiheuttamaa melua ja päästöjä.

Osana erillistä HESSin tilausta ABB toimittaa busseihin 12 joustavaa voimansiirtoratkaisua, jotka sisältävät integroidut veto- ja apukonvertterit, katolle asennettavat akut ja kestomagnetoidut vetomoottorit. Molemmat tilaukset sisältävät viisivuotisen huoltosopimuksen, joka varmistaa laitteiden ja sovellusten luotettavuuden, tehokkuuden ja turvallisuuden.

"TOSAn käyttöönotto on siihen investoineiden julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyökumppaneiden ansiota. Tämä innovatiivinen projekti avaa tietä tulevaisuuden liikkumiselle tarjoamalla kestävän ja ympäristöystävällisen joukkoliikenneratkaisun yhteisömme hyvinvoinnin turvaamiseksi", sanoo Geneven liikenteestä ja ympäristöstä vastaava kaupunginvaltuutettu Luc Barthassat.

ABB (www.abb.fi) on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden sekä liikenne- ja infrastruktuurialojen asiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. ABB työllistää 100 maassa noin 135 000 henkilöä, joista Suomessa noin 5 100.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp