ABB vie turistit Niagaran putouksille ensimmäisillä Yhdysvalloissa rakennetuilla täyssähköaluksilla

Niagaran putouksilla toimiva risteilyoperaattori Maid of the Mist on tilannut kaksi uutta matkustaja-alusta, jotka liikennöivät täysin puhtaasti sähkön voimalla ABB:n teknologian avulla.

Yhdysvaltain suosituimpiin kuuluvan maamerkin, legendaariset Niagaran putoukset pääsee pian kokemaan päästöttömästi. Uudet Maid of the Mist -matkustaja-alukset saavat koko käyttövoimansa tehokkaista akkupaketeista. Ne ovat kaikkien aikojen ensimmäiset Yhdysvalloissa valmistetut täyssähköalukset.

Aluksissa käytetään ABB:n nollapäästöteknologiaa. Kun liikennöinti myöhemmin tänä vuonna aloitetaan, matkustajat pääsevät nauttimaan Niagaran putouksista ilman perinteisten dieselmoottoreiden häiritsevää melua, tärinää ja pakokaasuja.

Maid of the Mist on yksi Pohjois-Amerikan vanhimmista turistikohteista. Yhtiö kuljettaa vuosittain huhtikuun ja marraskuun ensimmäisen viikon välillä noin 1,6 miljoonaa turistia 30 minuutin välein lähtevillä aluksillaan Niagaran putousten juurelle.

”Olemme innoissamme siitä, että olemme Yhdysvaltain ensimmäinen liikennöitsijä, jonka laivastossa on täyssähkölauttoja,” sanoo Maid of the Mist -yhtiön toimitusjohtaja Christopher M. Glynn. ”Tavoitteemme on kehittää toimintaamme kestävämmäksi. Valitsimme tueksemme ABB:n, koska yhtiöllä on ylivertaisesti kokemusta merenkulkujärjestelmien integroinnista. Sillä on myös tehokkaita ja innovatiivisia kestävän liikenteen teknologioita.”

”Maid of the Mistin päätös suunnata kohti sähköistä liikennettä on merkki uuden aikakauden alusta liikenteen tulevaisuudessa. Samalla se korostaa ABB:n sitoumusta tuottaa maailmaan energiaa kuluttamatta maapalloa,” sanoo ABB:n Industrial Automation -liiketoiminnan johtaja Peter Terwiesch. ”Päästöjen vähentäminen Niagaran putouksilla on luonnollisesti tärkeää maamerkille itselleen. Lisäksi se on todiste siitä, että kestävän liikenteen mahdollistavia teknologioita on saatavilla jo nyt.”

Kummassakin aluksessa voimanlähteenä on kaksi akkupakettia, joiden kokonaisteho on 316 kWh. Se jaetaan tasan katamaraanin kahden rungon kesken. Kahden täysin riippumattoman tehojärjestelmän ansiosta järjestelmä on kahdennettu. Tämä parantaa toiminnan joustavuutta.

Alusten akut ladataan aina kierrosten välillä samalla kun matkustajat vaihtuvat. Lataus laiturissa kestää vain seitsemän minuuttia. Akut antavat virtaa sähköpropulsiomoottoreille, joiden yhteenlaskettu teho on 400 kW (563 hv). Voimalinjaa ohjataan ABB:n integroidulla Power and Energy Management System (PEMS) -ratkaisulla, joka optimoi energiankäytön aluksella.

Akut ladataan vesivoimalla tuotetulla sähköllä. Vesivoima on Yhdysvaltojen suurin yksittäinen sähköntuotannossa käytettävä uusiutuvan energian lähde. Paikallisesti tuotetun uusiutuvan sähkön ansiosta uusien Maid of the Mist -alusten käyttö on täysin päästötöntä.

Kestävä liikenne on merkittävässä osassa taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Laivaliikenteen osuus maailman kokonaiskasvihuonepäästöistä on 2–3 prosenttia. Kansainvälinen merenkulkujärjestö, joka on Yhdistyneiden kansakuntien laivaliikenteen sääntelystä vastaava elin, on asettanut koko maailman kattavaksi tavoitteeksi vuosittaisten päästöjen vähentämisen vähintään 50 prosentilla vuoden 2008 tasosta vuoteen 2050 mennessä.

Aluksen ja laiturin välisen latausyhteyden lisäksi ABB toimittaa Maid of the Mistin uusiin aluksiin kojeistotaulut, käytöt ja integroidun ohjausjärjestelmän sekä ABB Ability™ Marine Remote Diagnostic System -etädiagnostiikkajärjestelmän, joka mahdollistaa laitteiston etävalvonnan ja ennakoivan huollon. ABB Ability™ on ABB:n johtava digitaalisten ratkaisujen ja palveluiden tuotevalikoima.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp