”Tärkeintä on matkustajien turvallisuus”

Länsimetron toimitusjohtaja Ville Saksi johtaa maailman turvallisimman metron rakentamista. Se vaatii tiivistä yhteistyötä huippuammattilaisten kanssa.

Länsimetron kakkosvaihetta rakennetaan kovaa vauhtia. Vuoteen 2023 mennessä valmistuu viisi uutta asemaa helpottamaan pääkaupunkiseudun asukkaiden liikkumista.

”Kakkosvaihe on kokonaisuudessaan rakenteilla, kaikki asemaurakat ja ratalinjat ovat käynnissä. Työt etenevät ripeästi, hyvässä aikataulussa”, kertoo Länsimetron toimitusjohtaja Ville Saksi.

Saksi itse vierailee työmailla viikoittain, jotta hänellä pysyy hyvä tuntuma kokonaistilanteeseen.

Länsimetron toimitusjohtaja Ville Saksi on tyytyväinen Länsimetron kakkosvaiheen rakentamiseen.
Länsimetron toimitusjohtaja Ville Saksi on tyytyväinen Länsimetron kakkosvaiheen rakentamiseen.

Länsimetron lupaus on rakentaa maailman turvallisin metro. Kaikkea suunnittelua ohjaa turvallisuus, mikä perustuu Saksin mielestä sekä tekniseen että koettuun turvallisuuteen.

”Kaikista tärkeintä on arjen turvallisuus eli se, että matkustajilla on turvallinen olo metrolla liikkuessaan.”

Länsimetrossa ei ole pimeää eikä ahdasta. Valaistukseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Tilat on suunniteltu niin, ettei niissä liukastuisi tai loukkaisi itseään. Saksi kertoo itse käyttävänsä metroa viikoittain.

”Tajusin, että matkustusajan voi käyttää tehokkaaseen työntekoon, kuten sähköpostien lukuun. Meillä on tässä autoilevien keski-ikäisten miesten kohderyhmässä valtava potentiaali saada uusia matkustajia.”

Metrolla matkustaminen on myös ekologista, mikä on monelle tärkeä arvo, ja erityisesti tämä korostuu nuoremmissa sukupolvissa.

”Jättämällä auton kotiin ja käyttämällä metroa tekee joka päivä ympäristöteon.”

Huippuammattilaiset mukana
Mutta se mitä tapahtuu metroliikenteen taustalla, ei näy matkustajille. Turvallisuuteen liittyvä teknologia on maailman huippuluokkaa.

Esimerkiksi ABB toimittaa kiinteistönvalvontajärjestelmän kaikille kakkosvaiheen asemille. Sen avulla valvotaan reaaliajassa muun muassa junien kulkua, metroasemia, huoltotunneleita, poistumiskuiluja, hissejä, valaistusta ja hälytystoimintoja.

”Poikkeustilanteissa järjestelmä käynnistää automaattihälytykset sekä automaattiset toimenpiteet”, Saksi sanoo.

Hän korostaa, että turvallisuuden kannalta yhteistyö viranomaisten kanssa on erittäin tärkeää.

”Kaikki tunnistetut riskit on käyty läpi yhdessä viranomaisten kanssa todella hyvässä yhteistyössä.”

Myös Länsimetron kaikille kumppaneille on asetettu tiukat kriteerit. ”Olemme valinneet valtakunnan ja maailman huippuammattilaiset tekemään metroa. Metro ei voi olla harjoittelupaikka, jonne tullaan kokeilemaan”.

Uran käännekohdassa
Ville Saksi oli kolmisen vuotta sitten urallaan käännekohdassa. Jatkaako rakennusalalla vai kokeillako jotain ihan muuta? Rakennusalalla yli 25 vuotta toimineena hänellä oli pöydällään useita vaihtoehtoja, kun yhteydenotto Länsimetrosta tuli.

”Olin perillä tästä hankkeesta ja Länsimetron haasteista. Olen johtanut urani aikana useita muutoksia ja kaipasin uutta haastetta itsellenikin, joten yhteydenotto tuli juuri oikeaan aikaan.”

Hän on tyytyväinen, kun pääsi johtamaan metron kakkosvaiheen rakentamista alusta asti.

”Kaksi seuraavaa vuotta ovat tiivistä rakentamisen aikaa joka rintamalla. Metron kakkosvaihetta rakentaa kesällä päivittäin peräti 1 000 huippuammattilaista.”

Ville Saksi
– Tuotantotalouden insinööri ja rakennusinsinööri.
– Länsimetron toimitusjohtaja marraskuusta 2016 alkaen.
– VR Trackin toimitusjohtaja 2009–2016.
– Skanskan palveluksessa 1993–2009, viimeisenä Skanska Tekra Oy:n toimitusjohtaja.
– H. Roosin säätiön turvallisuuspalkinto 2016.
– Valittu vuoden 2018 RIAlaiseksi.
– Harrastaa monipuolisesti liikuntaa, valmistautuu parhaillaan puolitriathloniin.

Länsimetro Oy
Länsimetron tehtävänä on rakentaa, omistaa, ylläpitää ja kehittää Länsimetroa. Länsimetro vastaa siitä, että metroinfra on turvallinen ja luotettava koko elinkaarensa ajan.


Teksti Satu Savela Kuva Sini Pennanen

Artikkeli julkaistu ABB Oy:n Näköala-lehdessä 1/2019

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp