ABB:n häiriöttömän sähkönjakelun UPS-huipputekniikka turvaa sairaala Novan toiminnan 24/7

Sairaalaympäristössä sähkönjakelu suunnitellaan potilasturvallisuuden ehdoilla. ABB:n UPS-järjestelmät syöttävät tehoa sairaalan kriittisiin kohteisiin. Aidosti modulaarinen UPS-arkkitehtuuri nopeuttaa vikojen korjaamista ja mahdollistaa tehon joustavan siirtelyn kohteesta toiseen.

Kuva © JKMM Arkkitehdit Oy
Kuva © JKMM Arkkitehdit Oy

Jyväskylän Kukkumäkeen nousevan Keski-Suomen Sairaala Novan kriittisimpien kohteiden sähkönjakelua turvaavat tulevaisuudessa ABB:n modulaariset UPS-järjestelmät (Uninterrupted Power Supply).

“UPS-järjestelmät syöttävät tehoa kohteisiin, jotka eivät siedä minkäänlaisia katkoksia. Tällaisia ovat esimerkiksi leikkaussalien ja sairaala-apteekin laitteet sekä turvajärjestelmät, kuten savunpoisto ja turvakuulutusjärjestelmät”, kertoo uuden sairaalan sähkönkäytön johtaja Kyösti Koskela.

Sairaalan sähköverkkoa suunniteltaessa tärkein suunnitteluperuste on potilasturvallisuus. ABB:n UPS-järjestelmät vastaavat keskeytyksettömästä sähkönjakelusta äkillisten sähkökatkojen aikana aina varavoimakoneiden käynnistymiseen saakka.

“UPS-järjestelmät ovat oleellinen osa sairaalan sähköverkon toimintavarmuutta, ja sitä kautta keskeinen osa potilasturvallisuutta”, Koskela kertoo.

Sairaala Novan UPS-toimitus sisältää kaikkiaan 113 ABB DPA -kehikkoa sekä 262 UPS-moduulia. Sairaalan pienjänniteverkon kriittisimpiin kohteisiin sijoitetut UPS-moduulit tarjoavat sähkökatkon tullen käyttöön yhteensä noin 5 megawattia katkeamatonta tehoa.

Modulaarisuus ratkaisi kaupan
ABB:n ainutlaatuinen UPS-arkkitehtuuri perustuu itsenäisiin moduuleihin, jotka sisältävät kaikki autonomisen toiminnan edellyttämät laitteistot ja ohjelmistot. Kun kaikki äly on keskitetty moduuleihin, mahdollisessa vikatilanteessa vain yksittäinen UPS-moduuli putoaa pois järjestelmästä.

“20 ja 50 kW:n tehoiset UPS-moduulit ovat järjestelmäkohtaisesti keskenään täysin yhteensopivia, ja ne voi vaihtaa lennosta järjestelmiä sammuttamatta. Asiakas voi vaihtaa moduulin mahdollisessa vikatilanteessa itse, tai lisätä UPS-tehoa tarpeen mukaan eri kohteisiin”, kertoo tuotepäällikkö Henri Kapp ABB:ltä.

“ABB:n järjestelmän modulaarisuus oli tärkein syy valintaamme”, Koskela kertoo.

Sairaala Novan UPS-järjestelmän käytettävyys tulee olemaan huippuluokkaa, sillä sairaalan oma ympäri vuorokauden päivystävä huolto voi ylläpitää järjestelmää omin voimin. Toimitukseen sisältyvät myös ylimääräiset 20 ja 50 kW:n varaosamoduulit.

UPS-järjestelmät liitetään osaksi ABB:n Sairaala Novaan toimittamaa MicroSCADA Pro -ohjaus - ja valvontajärjestelmää.

“Näin koko sairaalan sähkönjakelun hallinta onnistuu yhdellä ja samalla ohjelmistolla, 20 kV:n keskijänniteverkosta aina 400 V:n pienjänniteverkkoon ja sen UPS-järjestelmiin”, Kyösti Koskela kertoo.

Henri Kapp kertoo, että sairaala Novan UPS-järjestelmän rakentaminen on jo käynnissä. Sairaala Novan UPS-kauppa on Suomessa huomattava. Edellisen vastaavan kokoluokan toimituksen ABB teki vuonna 2017 Telian konesaliin Helsingissä.

“Toimitus on kokonaispaketti: se sisältää UPS-laitteet, kolmannen osapuolen toimittamat akustot, asennuksen, asennustarvikkeet mukaan lukien kaapelit sekä järjestelmien käyttöönotot ja testaukset”, Kapp kertoo.

ABB toimittaa järjestelmät täyteen toimintakuntoon saatettuna vuoden 2019 loppuun mennessä.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp