ABB:n palvelusopimukset turvaavat varavoimalajärjestelmien toimintavarmuuden ja käytettävyyden

ABB:n palvelusopimus pitää Fingridin varavoimalat jatkuvassa käynnistysvalmiudessa. MyABB -portaalista on tullut tärkeä työkalu laitosten elinkaaren hallinnassa.

Fingridin Forssan varavoimalan kaasuturbiinit käynnistyvät tarvittaessa täydestä pimeydestä, vaikka valtakunnanverkko olisi nurin. Alle 15 minuutissa käynnistyksestä laitos tuottaa sähköä 350 MW:n teholla.
Fingridin Forssan varavoimalan kaasuturbiinit käynnistyvät tarvittaessa täydestä pimeydestä, vaikka valtakunnanverkko olisi nurin. Alle 15 minuutissa käynnistyksestä laitos tuottaa sähköä 350 MW:n teholla.

Turbiinihallissa käy matala humina. “Akseli pyörii koko ajan hieman”, Fingridin automaatioasiantuntija Urpo Jaakkola kertoo.

Kun tarve tulee, muuttaa rajuun käyttöön suunniteltu teollisuuskaasuturbiini 1000-asteiset palokaasut 175 MVA:n generaattoria pyörittäväksi mekaaniseksi energiaksi. Seinän takana on toinen identtinen turbiiniyksikkö.

Kantaverkkoyhtiö Fingrid ei tuota sähköä markkinoille. Sen tärkein tuote on verkon toimintavarmuus.

“Minun tehtäväni on pitää järjestelmät sellaisessa kunnossa, että koneet pysyvät käynnistysvalmiudessa”, Urpo Jaakkola kertoo.

Jaakkola ja hänen kollegansa ovat paljon vartijana. Fingridin nelihenkisen tiimin vastuulla on 10 varavoimalaitoksen ja niiden 23 kaasuturbiinin verkosto. Jos jokin maan sähkövoimaloista tai merikaapeliyhteys naapurimaihin pimenee, saadaan Fingridin valvomosta Helsingistä käsin verkkoon lisää tuotantoa 1000 MW:n verran – yhdellä napinpainalluksella. Urpo Jaakkolan vastuulla on koko laitosverkoston automaatio, kollega taas huolehtii sähköjärjestelmistä.

Miehittämättöminä toimivien laitosten automaatioaste on korkea. Uudenkarheaa laitosta huolletaan tiiviillä tahdilla, jotta käytettävyys pysyy korkealla. Vaikka käyttötunteja kertyy vähän, ovat automaatiojärjestelmät aina päällä kuten varsinaisissa voimalaitoksissakin. Varavoimalaitokset koeajetaan kuuden viikon välein. Usein myös harjoitellaan, miten erilaisista verkon vioista toivutaan mahdollisimman nopeasti.

Tietojärjestelmä pohjana
Vuonna 2017 Fingrid teki aiempaa laajemman palvelusopimuksen laitosten ylläpidosta ABB:n kanssa. Yksi ensimmäisistä tehtävistä oli Fingridin kymmeneen varavoimalaitoksen asennetun laitekannan ajaminen ABB:n ja asiakkaan yhteiseen MyABB-portaaliin.

“Täältä näkee meidän kaikkien laitostemme laitteet. Niitä on lähes 2000 kappaletta. Tästä näen mikä niiden elinkaaren tila on, ja onko varaosia ja tukea saatavissa”, esittelee Urpo Jaakkola näkymää läppärinsä ruudulla.

“Ennen automaatiota on saatettu uusia varmuuden vuoksi ennen aikojaan. Nyt uusimista voidaan siirtää eteenpäin, kun tiedetään että laitteistoa tuetaan ja varaosia on saatavilla. Se säästää rahaa”, ABB:n palvelutuotepäällikkö Lasse Rantaniemi kertoo.

MyABB:ssa ovat myös huoltosopimukset, laitteiden manuaalit ja tiedot automaatiojärjestelmän lisensseistä, hyvässä tallessa ja kaikkien saatavilla. “ABB:n huoltoinsinööri käyttää samaa järjestelmää kuin asiakaskin”, Rantaniemi kertoo.

Näytöltä selviävät myös tehdyt ja tulevan huollot. Heti kesälomien jälkeen ohjelmassa on Vanajan laitoksen vuosittainen ylläpitokäynti.

Perinteisesti automaatiojärjestelmien laitekannan analysointi on itsessään ollut melkoinen ponnistus, ja lopputuloksena syntynyt Excel-taulukko on vanhentunut nopeasti käsiin. Uuden tietojärjestelmän myötä Fingridin laitetiedot ovat aina ajan tasalla, ja ABB:n tekemä laitekannan elinkaarianalyysi antaa hyvän pohjan ylläpidon suunnitteluun.

“Järjestelmä on helpottanut työtäni. Kun koko laitekanta on kootusti tietojärjestelmässä, pystymme suunnittelemaan mitä kannattaa tehdä, ja mihin pitää varata rahaa. Tämä helpottaa päätöksentekoa”, Jaakkola pohtii.

ABB:n Lasse Rantaniemen ja Fingridin Urpo Jaakkolan yhteydenpito on tiivistä.
ABB:n Lasse Rantaniemen ja Fingridin Urpo Jaakkolan yhteydenpito on tiivistä.

Kustannustehokkuutta kunnossapitoon
Systematiikka parantaa myös kunnossapidon kustannustehokkuutta. MyABB-portaali osaa ehdottaa vanheneville komponenteille uuden sukupolven korvaavia tuotteita, jotka ovat usein myös vanhoja halvempia.

“Me haluamme, että laitoksen elinkaaren ylläpito on mahdollisimman kustannustehokasta. Aikaisemmin automaatiota on usein uusittu kerralla. Nyt sitä voi tehdä pala palalta”, Lasse Rantaniemi kertoo.

Reaaliaikainen tieto laitekannasta ja säännölliset elinkaarianalyysit ovat esimerkiksi pienentäneet Fingridin varavoimaloiden varaosamäärää. Jos kriittisiä komponentteja ei löydy suoraan ABB:ltä varastosta, pitää se olla laitoksella valmiina hyllyssä. Jos varaosaa pitäisi odottaa kolme viikkoa, olisi se katastrofi varavoimalalta vaadittavalle 24/7 -käynnistysvalmiudelle. “Mutta samoja varaosia ei tarvitse olla kaikilla laitoksilla. Riittää kun yhdellä on”, Rantaniemi kertoo.

Urpo Jaakkola kertoo, että tätä nykyä hän on yhteydessä Lasse Rantaniemeen viikoittain. Laitosten elinkaariparannuksia tehdään jatkuvasti. Nyt työn alla ovat muun muassa Naantalin 1970-luvulla rakennetun varavoimalan automaatioparannukset.

“Teemme omaa kehitystyötä ja pyrimme parantamaan laitosten käytettävyyttä entisestään.“

Tässä nelihenkinen organisaatio tukeutuu hyviksi havaittuihin palveluntoimittajiin. ABB:n reilun vuoden käytössä ollut elinkaaren hallintaratkaisu on jo osoittanut toimivuutensa, ja vahva tukiorganisaatio saa hyvän arvosanan. “Puhelimeen vastataan ja asiat selvitetään nopeasti”, Jaakkola kehuu.

ABB Service pitää koneet käynnissä
ABB:llä on noin 450 Service-ammattilaista yli 20 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Suomen laajimman palveluverkoston koulutetut ammattilaiset huolehtivat, että ABB-laitteet ja -järjestelmät palvelevat asiakkaita luotettavasti ja turvallisesti kaikissa tilanteissa.

Fingridille tärkeintä on laitosten varma käynnistyvyys kaikissa tilanteissa. “Palvelusopimus takaa, ettei laitosten laitekanta pääse vanhenemaan. Me olemme asiakkaan tukena suunnittelemassa laitosten päivityksiä”, ABB:n voimantuotannon palveluliiketoiminnan johtaja Markus Lätti kertoo.

Palvelusopimuksen pohjana toimii laitekannan kartoitus. Kun tieto yhdistetään ABB:n tuotetietoon, saadaan vankka pohja laitosten kunnossapidon ja elinkaaren suunnittelulle.

“MyABB tuo digitalisaation hyödyt asiakkaillemme. Data on saatavilla, se on avointa ja läpinäkyvää molemmille osapuolille”, Lätti toteaa.

Teksti: Petja Partanen
Kuvat: Olli Urpela

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp