ABB:n raideteknologiaa Yhdysvaltojen ja Euroopan kasvavaan junaliikenteeseen

ABB:n teknologia parantaa raideliikenteen energiatehokkuutta ja vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Fast Light Innovative Regional Train (FLIRT) sveitsiläiselle operaattorille Schweizerische Südostbahnille (SOB) ©Stadler
Fast Light Innovative Regional Train (FLIRT) sveitsiläiselle operaattorille Schweizerische Südostbahnille (SOB) ©Stadler

ABB on tehnyt sveitsiläisen junavalmistajan Stadlerin kanssa yli 140 miljoonan dollarin kaupan ja toimittaa nykyaikaista huippuluokan raideteknologiaa juniin ja vetureihin Yhdysvalloissa ja useissa Euroopan maissa. Tilaukset kirjattiin vuoden 2019 toiselle vuosineljännekselle.

Yhdysvaltoihin toimitettava tilaus sisältää raideliikennekonvertterit Caltrainin yhdeksääntoista kaksikerroksiseen junaan. Tarkoituksena on varautua ennustettuun matkustajamäärien kasvuun San Franciscon alueella. Uudet ABB:n laitteistoilla varustetut junat parantavat palvelua, nopeuttavat yhteyksiä ja parantavat lähiliikenteen ympäristömyönteisyyttä.

Norjan valtion omistamalle Norske Tog (NT) -matkustajaliikenneyhtiölle ABB toimittaa tehokkaat veturimuuntajat ja raideliikennekonvertterit 27 lähijunaan. Uusista junista 14:ssä on ABB:n integroidut energian varastointijärjestelmät, jotka parantavat energiatehokkuutta ja kaluston ympäristöystävällisyyttä.

Saksassa S-Bahnin Hannoverin alueen raideverkoston 64 uuteen FLIRT-junaan (Fast Light Innovative Regional Train) asennetaan uuden sukupolven katolle asennettavat raideliikennekonvertterit ja veturimuuntajat. Konvertterit perustuvat ABB:n patentoituun monitasoiseen topologiaan, ja niissä käytetään uusimpia puolijohdeteknologioita. Vastaavia laitteistoja asennetaan myös sveitsiläisen operaattorin Schweizerische Sudostbahnin (SOB) 12 uuteen FLIRT-junaan. ABB:n tekniikalla toimivia junia käytetään sekä lähi- että kaukoliikenteen reiteillä.

Valenciassa toimiva Stadlerin espanjalainen tytäryhtiö on tilannut raideliikennekonvertterit ja veturimuuntajat 15 veturiin, joita käytetään liikenteessä useissa maissa, mukaan lukien Ranskassa, Saksassa ja Espanjassa. Lisäksi laitteistoja on tilattu muiden eurooppalaisten operaattoreiden uusiin juniin Italiassa ja Slovakiassa.

"Olemme yhdessä Stadlerin kanssa integroineet uutta teknologiaa nykyaikaisiin juniin jo yli 17 vuoden ajan", kertoo ABB:n Motion-liiketoiminnan johtaja Morten Wierod. "ABB:n erittäin kompakti ja kevyt raideliikenneteknologia tehostaa junien energiatehokkuutta, parantaa suorituskykyä ja säästää tilaa, mikä auttaa parantamaan matkustusmukavuutta."

ABB:llä on pitkät perinteet innovatiivisen ja energiatehokkaan rautatieteknologian toimittajana. ABB tarjoaa mittavalle asennetulle laitekannalle koko elinkaaren kestävän tuen, joka sisältää kunnossapidon ja jälkiasennukset kaikkialla maailmassa.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp