ABB nimittää Björn Rosengrenin pääjohtajaksi

ABB:n hallitus on yksimielisesti nimittänyt Björn Rosengrenin yhtiön pääjohtajaksi. Hän siirtyy ABB:n palvelukseen 1.2.2020 ja aloittaa uudessa tehtävässään 1.3.2020. Tuolloin hallituksen puheenjohtaja ja nykyinen pääjohtaja Peter Voser palaa ABB:n hallituksen puheenjohtajaksi.

Ruotsalaisella Björn Rosengrenillä (60) on laaja kokemus kansainvälisistä johtotehtävistä ja teollisuusyritysten johtamisesta. Hän on ollut globaalin huipputeknologiaan keskittyvän teollisuuskonserni Sandvikin toimitusjohtaja vuodesta 2015. Tänä aikana hän on johtanut onnistunutta hajautetun rakenteen toteutusta ja parantanut Sandvikin kannattavuutta ja taloudellista vahvuutta. Tätä ennen hän toimi merenkulun ja energiamarkkinoiden voimanlähteitä ja muita laitteistoja valmistavan ja huoltavan Wärtsilä-konsernin toimitusjohtajana (2011–2015) sekä noin kolmetoista vuotta (1998–2011) erilaisissa johtotehtävissä Atlas Copcolla, joka on maailman johtava kestävän tuottavuuden ratkaisujen tarjoaja.

”Hallitus on tyytyväinen siihen, että Björn Rosengren ottaa ABB:n johtoonsa. Hän tuo mukanaan laajan kokemuksensa arvon luomisesta ja juuri ne johtamistaidot, joita ABB:llä tarvitaan yhtiön muutoksen seuraavan vaiheen aikana”, sanoi ABB:n hallituksen puheenjohtaja ja nykyinen pääjohtaja Peter Voser. ”Perusteellisen haun jälkeen hallitus on vakuuttunut, että Björn Rosengren on paras ehdokas tähän tehtävään. Hän tietää, kuinka luodaan onnistuneita hajautettuja organisaatioita, saadaan ihmisten voimavarat käyttöön ja edistetään yhteistyön ja korkean suorituskyvyn kulttuuria. Yhdessä vahvan johtoryhmämme kanssa hän vie ABB:n strategiaa eteenpäin ja tuo pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme.”

Pääjohtajaksi valittu Björn Rosengren sanoi: ”Minulle on suuri kunnia siirtyä ABB:n, aidosti globaalin teknologiajohtajan, palvelukseen nykyisten sitoumusteni päätyttyä. Tällaisina valmistavan teollisuuden kannalta ratkaisevina aikoina ABB:n täytyy jatkaa globaalien asiakkaiden palvelemista ja tarpeiden täyttämistä mahdollisimman hyvin. Tämä onnistuu ainutlaatuisella teknologialla ja digitaalisilla ratkaisuilla, joilla autamme asiakkaita parantamaan tuottavuuttaan. Odotan innolla, että pääsen työskentelemään uusien kollegoideni kanssa eri puolilla maailmaa. Kasvatamme arvoa toteuttamalla yhtymän strategiaa sekä tuemme liiketoimintoja ja henkilöstöä saamaan kaikki voimavarat käyttöön.”

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on johtava teknologian edelläkävijä, jolla on kattava tarjonta teollisuuden digitalisaatioon. Innovointimme on jatkunut yli 130 vuoden ajan, ja olemme tänään digitaalisten teollisuudenalojen johtava toimija. ABB:llä on neljä asiakaskeskeistä globaalisti johtavaa liiketoimintaa: Electrification, Industrial Automation, Motion ja Robotics & Discrete Automation. Liiketoimintoja tukee yhteinen, digitaalinen ABB Ability™ -alusta. ABB:n johtava Power Grids -liiketoiminta divestoidaan Hitachille vuonna 2020. ABB toimii yli 100 maassa ja työllistää noin 147 000 henkilöä. www.abb.com.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp