ABB:n pikalatauspisteet täydentämään K-ryhmän valtakunnallista latausverkostoa

ABB toimittaa yhteistyössä Onnisen kanssa Terra 54 High Voltage -pikalatauspisteitä K-ryhmän valtakunnalliseen sähköautojen latausverkostoon syksyn 2019 aikana. Uudet pikalatauspisteet ovat valmiita uusien sähköautojen korkeisiin akkujännitteisiin. K-kauppojen yhteyteen tulevat 50 kW:n tehoiset pikalatauspisteet soveltuvat hyvin kaupassakäynnin aikana tapahtuvaan nopeaan lataukseen.

Uusien ABB Terra 54 -pikalatauspisteiden CCS-standardin maksimijännite on 920 volttia DC. Korkeampaa latausjännitettä tarvitaan tulevaisuudessa, sillä sähköajoneuvojen käyttämät akkujännitteet nousevat vuosi vuodelta. Ensimmäinen henkilöautomalli, joka hyötyy korkeasta latausjännitteestä, on Porschen ensimmäinen täyssähköautomalli Taycan.

“Korkeampi latausjännite on jo käytössä hyötyajoneuvoissa, kuten sähköbusseissa sekä kuorma- ja jakeluautoissa”, tuotemarkkinointijohtaja Henri Kapp ABB:ltä kertoo.

ABB on DC-pikalatauksessa globaali johtaja ja se on myynyt yli 11,000 pikalatauspistettä 76 maahan. K-Lataus valitsi High Voltage -version varautuakseen tulevaisuuden lataustarpeisiin.

“ABB:n tuote on erittäin laadukas ja markkinajohtaja Euroopassa. Hienoa, että pystymme yhteistyönä tarjoamaan uutta teknologiaa K-Latauksen latausinfrastruktuuriin”, Onnisen sähkön kategorioiden tuotelinjajohtaja Vesa-Pekka Vuopio sanoo.

Uudet laitteet tulevat osaksi K-Lataus-verkostoa ja niiden asentamisesta ja ylläpidosta vastaa K-Latauksen kumppani Plugit Finland Oy. Lisäksi laitteiden käyttövarmuutta pyritään parantamaan pitämällä ne kytköksissä myös ABB:n pilvipalveluun takuun ajan.

ABB Ability™ -palveluun liitetyt latausasemat mahdollistavat nopean ja globaalin palvelun sekä proaktiivisen ylläpidon. ABB:llä on vuosien kokemus infrastruktuurikohteiden asentamisesta ja ylläpidosta, sisältäen useita maankattavia latausverkostoja.

“Pilvipalvelun avulla voimme antaa tukea etänä, esimerkiksi ABB:n toimittamien latauspisteiden päivityksiä ja korjauksia”, Kapp kertoo.

Sekä sähköautojen että niiden latauspisteiden määrä on kasvussa ympäri maailmaa. Latauspisteitä listaavan Open Charge Mapin tietokannassa on tällä hetkellä 150 000 latauspistettä 75 000 eri sijainnissa ympäri maailman. Nopeiden DC-pikalatauspisteiden yleisin teholuokka on tällä hetkellä 50 kW. ABB:n mallistosta löytyy latauspisteitä aina 500 kW:n lataustehoihin saakka.

ABB:n sähkötekniset tuotteet ovat vahvasti edustettuina talotekniikan, yritysmyynnin, infrarakentamisen, urakoitsijoita sekä teollisuutta palvelevan teknisen tukkukaupan Onnisen valikoimissa.

“Sähköautojen latauspisteissä ABB on meille uusi kumppanuus”, Vuopio kertoo.

Pilottihankinta oman konsernin K-Lataus-verkostoon tuo ABB:n pikalatausasemat osaksi Onnisen tuotevalikoimaa. Koti-, puolijulkisten- ja julkisten latausasemien rakentajat löytävät Onniselta kaiken tarvittavan yhdestä osoitteesta.

“Meiltä löytyvät kaikki tarvikkeet latausaseman rakentamiseen, latauslaitteista aina kaapeleihin ja asennustarvikkeisiin sekä tarvittaessa myös energiavarastointiin”, Vuopio lupaa.

K-Lataus-verkosto on K-ryhmän valtakunnallinen sähköautojen latausverkosto, johon kuuluu vuoden loppuun mennessä lähes 400 latauspistettä yli 70 K-kaupan yhteydessä.

Tekninen tukkukauppa Onninen toimittaa tuotteita ja palvelukokonaisuuksia urakoitsijoille, teollisuudelle, infrarakentamiseen ja jälleenmyyntiasiakkaille. Onninen on ollut osa K-ryhmää vuodesta 2016.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on teknologiajohtaja, joka edistää teollisuuden digitalisaatiota. Innovointimme on jatkunut yli 130 vuoden ajan. ABB:llä on neljä asiakaskeskeistä globaalisti johtavaa liiketoimintaa: Electrification, Industrial Automation, Motion ja Robotics & Discrete Automation, joita tukee yhteinen, digitaalinen ABB Ability™ -alusta. ABB:n Power Grids -liiketoiminta divestoidaan Hitachille vuonna 2020. ABB toimii yli 100 maassa ja työllistää noin 147 000 henkilöä.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp