ABB lahjoittaa joulutervehdysvarat SOS-Lapsikylälle

Suomen ABB lahjoittaa tänä vuonna joulutervehdysvarat, 20 000 euroa, SOS-Lapsikylän kotimaan toiminnan tukemiseen. SOS-Lapsikylä auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisää lapsiperheiden hyvinvointia. Järjestö tekee myös merkittävää lastensuojelun vaikuttamis- ja kehittämistyötä.

Suomessa on noin miljoona alaikäistä lasta, joista joka kymmenes tarvitsee lastensuojelun tukea. Maassamme 18 000 lasta ei voi asua omassa kodissaan. SOS-Lapsikylän työn tavoitteena on vähentää lasten, nuorten ja perheiden kokemaa eriarvoisuutta, väkivaltaa ja muuta kaltoinkohtelua sekä ehkäistä syrjäytymistä.

ABB:n lahjoituksen vastaanottivat SOS-Lapsikylältä Annemi Usva-Vänttinen ja Tarja Rehnström (keskellä). ABB:ltä lahjasekkiä luovuttamassa olivat Suomen ABB:n robottiliiketoiminnan johtaja Timo Toissalo ja viestintäjohtaja Satu Perälampi.
ABB:n lahjoituksen vastaanottivat SOS-Lapsikylältä Annemi Usva-Vänttinen ja Tarja Rehnström (keskellä). ABB:ltä lahjasekkiä luovuttamassa olivat Suomen ABB:n robottiliiketoiminnan johtaja Timo Toissalo ja viestintäjohtaja Satu Perälampi.

”Lahjoitusvarat ovat merkittävä osa SOS-Lapsikylän yleishyödyllisen toiminnan rahoitusta. Konkreettisesti järjestön saamien lahjoitusten avulla tuetaan esimerkiksi lasten ja nuorten koulunkäyntiä, kuntoutusta, harrastuksia, sekä nuorten itsenäistymistä ja omaan kotiin muuttoa. Lisäksi varoilla järjestetään monipuolista leiri- ja virkistystoimintaa lapsille, perheille ja sijaisperheille. Leireillä tuetaan vanhempien jaksamista,” kertoo ABB:n joulutervehdyksen vastaanottanut SOS-Lapsikylän yritysyhteistyöpäällikkö Annemi Usva-Vänttinen.

SOS-Lapsikylä tekee arvokasta työtä sen eteen, että jokainen lapsi saisi kasvaa rakastettuna, arvostettuna ja turvassa.

”Meistä jokainen voi olla mukana auttamassa, vaikka antamalla aineettoman joululahjan. Tällainen lahja voi olla esimerkiksi lahjoitus tukiperhetoimintaan tai vähävaraisten lapsiperheiden harrastusten tukemiseen. Lahjoituskohteita on sekä Suomessa että ulkomailla,” toteaa Suomen ABB:n viestintäjohtaja Satu Perälampi.

Joulutervehdysvarojen lisäksi ABB lahjoittaa SOS-Lapsikylälle myös ABB:n lasten joulujuhlien ylimääräiset joululahjat. Tänä vuonna Suprise Eggs -yllätysmuniin piilotetut Lumo Stars -pehmolelut matkaavat joululahjoiksi Espoon ja Vantaan SOS-Lapsikylän perheiden yhteiseen puurojuhlaan.

Suomessa SOS-Lapsikylä on toiminut vuodesta 1962 lähtien. Se on kansainvälisen SOS Children’s Villages -järjestön jäsen, jolla on toimintaa yli 130 maassa. Järjestö toimii lukuisissa kansallisissa ja kansainvälisissä työryhmissä, tuottaa tutkimuksia ja pyrkii vaikuttamaan poliittisiin päättäjiin.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp