ABB ja B&R julkistavat ensimmäisen täysin integroidun robotiikkaratkaisun

ABB:n robotit integroidaan B&R:n automaatioportfolioon.

ABB:n Robotics and Discrete Automation -liiketoiminnan B&R-yksikkö on ilmoittanut integroivansa ABB:n robotit osaksi automaatioportfoliotaan. Integrointi tarjoaa ennennäkemätöntä joustavuutta ja tarkkuutta koneiden käyttöön, sillä se yhdistää robotiikan ja koneohjauksen yhdeksi arkkitehtuuriksi. Valmistajilla on näin mahdollisuus hyödyntää massaräätälöintiä ja optimoida ”lot size one” -prosessejaan.

Integroimalla ABB:n robotit täysin automaatiojärjestelmiinsä B&R pystyy nyt toimittamaan konerakentajille koneautomaatio- ja robotiikkaratkaisuja saman katon alta: jatkossa asiakkaat saavat B&R:ltä paitsi robotit myös ohjausratkaisut, tulevan ja lähtevän liikenteen komponentit sekä ohjauskomponentit.

”ABB:n robottiratkaisujen integroiminen B&R:n valikoimaan mahdollistaa kaikkien ratkaisujen hankkimisen samasta paikasta. Olemme ainoa yritys, joka tarjoaa teollisuusautomaatioasiakkaille kattavan valikoiman integroituja laitteisto- ja ohjelmistoratkaisuja ohjaukseen, käyttöön, robotiikkaan, mittaukseen, analysointiin ja sähköistämiseen. Vahvuutenamme on kyky yhdistää ABB:n ja B&R:n tuotteet yhdeksi ratkaisuksi, jota tukee laaja sovellusosaamisemme. Valmistajien joustavuus lisääntyy kaikilla tasoilla, koneet mukaan lukien. Tuotekiertoja voidaan lyhentää ja myös pienten erien valmistaminen helpottuu”, toteaa Sami Atiya, ABB:n Robotics and Discrete Automation -liiketoiminnan johtaja.

Konerakentajat voivat valita tarvitsemansa ratkaisut ABB:n laajasta robottivalikoimasta, johon kuuluvat esimerkiksi käsivarsi- ja SCARA-robotit sekä eri kokoiset ja eri kuormille tarkoitetut delta- ja lavausrobotit. Tämä on erityisen tärkeää esimerkiksi konesovelluksiin pohjautuvissa poimintaratkaisuissa, joissa tarvitaan huipputarkkaa synkronointia muiden komponenttien kanssa. ABB:n robottien integrointi koneautomaatiojärjestelmään merkitsee asiakkaalle ennennäkemätöntä robotiikan ja koneohjauksen synkronointia. Koska robotti ei enää tarvitse erillistä ohjainta, ei tarvita koneen ja robotin välisiä rajapintojakaan. Kun kaikki akselit ja anturit lisäksi viestivät yhteisessä verkossa, saavutetaan aiemmin mahdottomana pidetty mikrosekunnin tarkkuus.

Robotiikan ja automaation integrointi tarkoittaa myös sitä, että kehitystyöhön, diagnostiikkaan ja kunnossapitoon tarvitaan vain yksi ohjain ja yksi tekninen järjestelmä. Lattiapinta-alaakin säästyy, kun robotille ei tarvitse hankkia erillistä ohjauskaappia.

Toinen hyvin tärkeä etu on aiempaa käyttäjäystävällisempi ohjelmointi, joka on mahdollista kun robotiikka yhdistetään koneohjaukseen. Robotiikkasovellusta ei enää ohjelmoida yhdessä kehitysympäristössä ja konesovellusta toisessa, vaan yksi sovellus ja yksi kehitysympäristö riittävät. Tämä lyhentää kehitysaikoja huomattavasti. Kun käytettävissä on valmiita mapp Technology -ohjelmistokomponentteja, kehittäjät voivat määrittää ja konfiguroida konesovelluksen ja siihen kuuluvan robotiikan nopeasti, osaamatta mitään robottien ohjelmointikieltä.

”Äskettäin kehitetyn integroidun ratkaisumme ansiosta pystymme tukemaan konerakentajia, edistämään heidän prosessejaan sekä varmistamaan, että heidän automaatioinvestointinsa vastaavat tulevaisuuden tarpeita. Robotti on perinteisesti ollut itsenäinen järjestelmä, jolle on oma ohjain ja ohjauskaappi. Tekniset määrittelyt, diagnostiikka ja kunnossapito hoidetaan erillisillä järjestelmillä ja käyttämällä jotakin robottien ohjelmointikieltä, mihin usein tarvitaan erikoistunut ohjelmoija”, sanoo B&R:n toimitusjohtaja Hans Wimmer. ”Sisällyttämällä ABB:n robotit yksinkertaiseen arkkitehtuuriin pystymme luomaan täysin integroidun automaatiojärjestelmän. Konekehittäjille ei enää ole väliä sillä, onko koneeseen integroitava yksittäinen ohjausakseli vai kokonainen robotti.”

Integrointi helpottaa myös anturien sekä robotin liikkeiden synkronointia. B&R:n konenäkökameralla tehty laatutarkastus voidaan muuntaa ohjauskäskyksi ABB:n robotille alle millisekunnissa. Viallisten työkappaleiden poistaminen tuotantoprosessista ei vaadi ihmisen puuttumista asiaan, eikä valmistusprosessi hidastu.

Kun konerakentajan ei enää tarvitse käyttää erillisiä laitteistoja, tietoliikenneverkkoja ja sovelluksia, robotti ja muut koneen komponentit saadaan synkronoitua paljon aiempaa tarkemmin. Robotin ja koneen kaikkien liikeakselien liikkeitä voidaan koordinoida uskomattomalla mikrosekunnin tarkkuudella, mikä parantaa koneen tuottavuutta ja koko prosessin tuottoa.

Kaikkien muiden automaatiokomponenttien tavoin myös robotit ohjelmoidaan B&R:n omassa ohjelmointiympäristössä. Ennen varsinaisen koneen rakentamista käyttäjä voi simuloida ja optimoida koneen koko liikejärjestyksen sekä robotiikan käyttämällä virtuaalimallia. Kun määritys- ja kehitystyö nopeutuu ja kustannukset pienenevät, konerakentajilla on matalampi kynnys ottaa robotiikka käyttöön tuotantokoneissaan, jolloin myös sijoitetun pääoman tuotto paranee.

B&R on innovatiivinen automaatioyritys, jonka pääkonttori sijaitsee Itävallassa. Yhtiöllä on lisäksi toimipisteitä eri puolilla maailmaa. B&R:stä tuli ABB-konsernin liiketoimintayksikkö 6. heinäkuuta 2017. B&R on johtava teollisuusautomaation toimija, joka yhdistää huippuluokan teknologian edistyneisiin teknisiin ratkaisuihin. Se tarjoaa lähes kaikkien teollisuudenalojen asiakkaille kokonaisvaltaisia ratkaisuja kone- ja tehdasautomaatioon, liikkeenohjaukseen, käyttöliittymiin- ja integroituihin  turvatoiminnallisuuksiin. B&R uudistaa jatkuvasti automaatioteknologian tulevaisuutta Industrial IoT -tietoliikennestandardeilla, joita ovat esimerkiksi OPC UA, POWERLINK ja openSafety, sekä tehokkaalla Automation Studio -ohjelmistokehitysympäristöllä. B&R on teollisuusautomaation edelläkävijä, joka vaalii innovatiivista otettaan sitoutumalla prosessien yksinkertaistamiseen ja asiakkaiden odotusten ylittämiseen. www.br-automation.com

ABB Robotics on edelläkävijä teollisuusrobottien ja ihmisen kanssa toimivien robottien sekä kehittyneiden digitaalisten palveluiden alalla. ABB Robotics on maailman johtavia robotiikan toimittajia, ja sillä on toimintaa yli 100 paikkakunnalla 53 maassa. Yhtiö on toimittanut yli 400 000 robottiratkaisua eri teollisuudenaloille ja erilaisiin sovelluksiin. Autamme asiakkaitamme parantamaan toiminnan joustavuutta, tehokkuutta, turvallisuutta ja luotettavuutta ja edistämme samalla yhteyksiin ja yhteistyöhön perustuvien tehtaiden käyttöönottoa tulevaisuudessa. www.abb.com/robotics  

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp