Varalaitepalvelu helpottaa kierrätyslaitoksen ylläpitoa

Johtava kiertotalouden palveluyritys Lassila & Tikanoja on solminut ABB:n kanssa varalaitepalvelusopimuksen, joka turvaa yrityksen kierrätyslaitoksen keskeytyksettömän toiminnan. Sopimuksen ansiosta Lassila & Tikanojan ei tarvitse enää ylläpitää omaa varalaitevarastoa taajuusmuuttajilleen.

Pitkälle optimoiduissa teollisuuden prosessissa järjestelmien jatkuvakäyttöisyys on erittäin tärkeää. On laskettu, että yllättävän häiriön kustannus kotimaiselle teollisuussektorin asiakkaalle on keskimäärin 15 000 euroa tunnissa, mikäli tuotanto joudutaan väliaikaisesti keskeyttämään.

ABB:n varalaitepalvelussa ABB ylläpitää asiakaskohtaisesti määriteltyä laitevarastoa, joka kattaa varalaitteet asiakkaan tärkeimmille toiminnoille. Palvelun avulla mahdolliset häiriötilanteet voidaan selvittää tehokkaasti. 

"Pystymme toimittamaan korvaavan laitteen erittäin nopeasti", kertoo  asiakasvastaava Janne Sutinen ABB:ltä. "Käytännössä vasteaika on yksi tunti lisättynä ajoajalla varastoltamme asiakkaalle."

ABB:n taajuusmuuttajilla ohjataan erilaisten kuljettimien ja erotinseulojen sähkömoottoreita Lassila & Tikanojan kierrätyslaitoksella. Esa Ekola Lassila & Tikanojalta (vas.) kiittelee varalaitepalvelun tuomaa toimintavarmuutta sekä ylläpidon helpottumista ABB:n Janne Sutiselle.
ABB:n taajuusmuuttajilla ohjataan erilaisten kuljettimien ja erotinseulojen sähkömoottoreita Lassila & Tikanojan kierrätyslaitoksella. Esa Ekola Lassila & Tikanojalta (vas.) kiittelee varalaitepalvelun tuomaa toimintavarmuutta sekä ylläpidon helpottumista ABB:n Janne Sutiselle. "ABB:n palvelun avulla saamme aina uusimmat laitteet nopeasti käyttöön, jos niitä tarvitaan."

Aina valmiina ja ajantasalla

Lassila & Tikanoja käyttää ABB:n taajuusmuuttajia Turussa sijaitsevan kierrätyslaitoksensa murskainlinjastolla, jossa valmistetaan energiajakeesta kierrätyspolttoaineita voimalaitosten ja sementtitehtaiden käyttöön. Linjastossa taajuusmuuttajilla ohjataan erilaisten kuljettimien ja erotinseulojen sähkömoottoreita.

"Laitoksessa tehdään kolmivuorotyötä sunnuntai-illasta perjantai-iltaan. Linjaston kapasiteetti on täydessä käytössä lähes koko ajan, eli pitkiin seisokkeihin ei ole varaa", kertoo työnjohtaja Esa Ekola Lassila & Tikanojalta.

ABB:n varalaitepalvelu vähentää asiakkaan kunnossapito- ja varastointikuluja pitämällä yllä aina ajantasaista laitevarastoa. Asiakkaan toiminnan kannalta kriittisiksi määritellyt laitteet ovat aina saatavilla ja käyttökuntoisia. ABB myös vastaa varastoinnista, jolloin asiakkaan tilat ja resurssit eivät ole sidottuja varaston ylläpitoon. Varalaitteiden takuu alkaa vasta, kun ne toimitetaan asiakkaalle.

Varaston avulla on ollut mahdollista optimoida Lassila & Tikanojan käyttämien varalaitteiden mallivalikoimaa. Kierrätyslaitoksessa käytettävien noin kymmenen taajuusmuuttajan varmistamiseen riittää kolme eri mallia, jotka edustavat ABB:n taajuusmuuttajien uusinta laitesukupolvea. "Ylläpidettävä varalaitekanta on suunniteltu yhdessä asiakkaan kanssa, ja varalaitesuunnitelmaa voidaan myös päivittää tarpeen mukaan", kertoo ABB:n Janne Sutinen. "Olennaista on, että hoidamme varaston ylläpidon avaimet käteen -periaatteella asiakkaan puolesta."

Joustavaa laajennettavuutta

Lassila & Tikanojalla on ollut käytössä ABB:n varalaitepalvelu kierrätyslaitoksensa taajuusmuuttajille vuoden 2018 lopulta. Toistaiseksi varalaitteita ei ole tarvittu, mutta työnjohtaja Esa Ekola kiittelee palvelun tuomaa toimintavarmuutta sekä ylläpidon helpottumista. "Pystymme tarvittaessa reagoimaan todella nopeasti mahdollisiin häiriötilanteisiin, ja varalaitepalvelun myötä meidän ei tarvitse itse ylläpitää varastoa laitteista, jotka muutaman vuoden kuluttua vaatisivat joka tapauksessa päivitystä. ABB:n palvelun avulla saamme aina uusimmat laitteet nopeasti käyttöön, jos niitä tarvitaan."

ABB:n varalaitepalvelu soveltuu erinomaisesti myös hyödynnettäväksi samanaikaisesti useammassa tuotantolaitoksessa. "Monet asiakkaistamme käyttävät samaa palvelusopimusta useassa eri kohteessa, jotka voivat sijaita erillään toisistaan", kertoo Janne Sutinen. "Tällöin myös palvelun kustannukset voidaan jakaa usean tehtaan kesken, ja palveluun on helppo liittää uusia käyttöpaikkoja tarpeen mukaan."

Lassila & Tikanojan ABB:n kanssa solmima varalaitepalvelusopimus turvaa Turun-kierrätyslaitoksen keskeytyksettömän toiminnan.
Lassila & Tikanojan ABB:n kanssa solmima varalaitepalvelusopimus turvaa Turun-kierrätyslaitoksen keskeytyksettömän toiminnan.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp