Maasähkö parantamaan ilmanlaatua ja vähentämään melua Tallinnan satamassa

Tallinnan Vanhankaupungin satamassa otetaan käyttöön ABB:n uusinta maasähköteknologiaa viidellä laiturilla. Teknologian ansiosta satamassa vierailevat alukset pääsevät käyttämään maasähköä, mikä vähentää laivojen moottoreiden synnyttämiä päästöjä ja melua.

“Tallinnan Vanhankaupungin satama on yksi vilkkaimmista satamista, minkä vuoksi maasähköjärjestelmän käyttöönotto on erityisen tärkeä askel vähennettäessä merenkulun ympäristövaikutuksia kaupunkiin”, Tallinnan sataman johtaja Valdo Kalm sanoo. ”Tämä on erinomainen uutinen kaikille tallinnalaisille sekä kaupungissa vieraileville, koska ilmanlaatu paranee ja melusaaste vähenee. Samalla uutinen on hyvä myös laivaoperaattoreille, jotka näin edistävät ympäristömyönteistä kehitystä kaupungissa.”

Kuva: Raul Mee
Kuva: Raul Mee

Tallinnan sataman tekninen ratkaisu on modernein mahdollinen maasähköjärjestelmä. Se mahdollistaa aluksen liittämisen maasähköön 11 kilovoltin jännitteellä. Turvallisuuden varmistamiseksi järjestelmä sisältää kaksinkertaisen ohjausmekanismin, mikä takaa sen, että jännite kytkeytyy pois kaikissa hätätilanteissa. Laivan kiinnittäminen maasähköön ei vaadi maissa henkilökuntaa. Aluksen miehistö kauko-ohjaa maissa olevan kaapelinosturin laivaan ja kytkee kaapelin laivan järjestelmään. Kytkentä ja irtikytkentä eivät häiritse laivan sähköjärjestelmää.

Sopimuksen mukaisesti ABB toimittaa maasähköjärjestelmään kojeistot, automaatiojärjestelmän ja suunnittelun koko projektin toteuttamiseksi. Toimitus sisältää myös UniGear ZS1 -keskijännitekojeistot, REX640- suojaus- ja ohjausreleet sekä RTU540-yksikön automaation keskitettyyn hallintaan.

Ensimmäisellä laiturilla maasähköjärjestelmä on valmiina vuoden lopussa ja ensimmäiset maasähköön kytkettävät alukset tulevat olemaan Tallinkin Tallinna-Tukholma-reitin aluksia. Seuraavat maasähköön kytkettävät alukset ovat Suomen ja Viron reittiä Vanhankaupungin satamasta liikennöiviä aluksia. Ne kytketään maasähköön vuoden 2020 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

“Laskelmiemme mukaan alus, joka käyttää vihreää maasähköä ollessaan satamassa päivittäin noin 7 tuntia, synnyttää 120 tonnia vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuukausittain. Ilmanlaatu paranee myös yleisesti, koska laivan moottorit ovat sammuksissa”, Tallink Groupin johtava kapteeni Tarvi-Carlos Tuulik sanoo. "Olemme jo ottaneet ensimmäiset askeleet maasähkön hyödyntämisessä Tukholman satamassa.”

Tallinnan satama toteutti kansainvälisen tarjouspyyntöprosessin maasähkölaitteiston asennuksesta viiteen Vanhankaupungin sataman laituriin (laiturit 3, 5, 7, 12 ja 13). Tarjouskilpailun voitti AS Elero. ABB toimittaa sähköasemalaitteiston ja automaation, virolainen yhtiö Scaleup Plc. kauko-ohjattavan kaapelinosturin sähköistä kytkentää varten.

Laivaoperaattoreiden kanssa yhteistyössä toteutettavaa projektia rahoittaa Euroopan unionin TWIN-PORT 3 -projekti. Kokonaiskustannus on 3,5 miljoonaa euroa.

Tallinnan, Helsingin, Tukholman ja Turun satamat allekirjoittivat aiesopimuksen vuonna 2016. Sen mukaisesti Itämeren vilkkaimpiin satamiin kehitetään maasähköjärjestelmät yhteisten standardien mukaisesti.

ABB on maasähköjärjestelmien johtava toimittaja ja toimittanut satamien ympäristökuormaa pienentäviä ratkaisuja jo 20 vuoden ajan.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp