IONITY on valinnut ABB:n jatkamaan Euroopan laajuisen latausverkoston laajentamista

IONITY on tilannut ABB:ltä 324 kappaletta lisää 350 kilowatin sähköautojen suurteholatureita. Laturit on määrä ottaa käyttöön 24 maassa vuoden 2020 loppuun mennessä osana IONITYn latausverkoston laajentamisen toista vaihetta. Tilauksen arvoa  ei julkistettu.   

Vuonna 2018 IONITY tilasi teknologiakumppaniltaan ABB:ltä 340 sähköautojen suurteholaturia ja toi markkinoille 350 kilowatin latausasemat, joissa käytettiin ensimmäisenä Euroopassa nestejäähdytteisiä kaapeleita. Näin suurella teholla jo 8 minuutin lataus voi riittää 200 kilometrin ajoon.

ABB:n Ionitylle toimittamia latausratkaisuja.
ABB:n Ionitylle toimittamia latausratkaisuja.

IONITY on BMW:n, Daimlerin, Fordin, Volkswagen-konsernin sekä siihen kuuluvien Audin ja Porschen yhteisyritys, joka on tähän mennessä avannut 202 latausasemaa 18 maahan Euroopassa. Hiljattain Sveitsin Lullyssa avautui IONITYn 200. latausasema, jossa käytetään ABB:n uusimpia, räätälöityjä IONITY-suurteholatureita.

IONITYn toimitusjohtaja Michael Hajesch: ”Halusimme ABB:n yhdeksi teknologiakumppaniksemme toimittamaan suurteholatureita kaikkialle Eurooppaan. ABB jatkaa markkinoiden laajentamista IONITYn kanssa julkistamallaan uudella laturilla. ABB on suunnitellut uuden jakeluyksikön niin, että se vie uudessa IONITY-latausasemassa hyvin vähän tilaa.”

ABB:n IONITYlle toimittamat räätälöidyt laturit ovat yhtiön toistaiseksi ohuimpia ja sopivat täydellisesti IONITYn muotoiluun. Uusissa latureissa on muitakin paranneltuja ominaisuuksia, kuten hiljaisempi käynti ja räätälöity näyttö. Pidempien, itsekelautuvien kaapeleiden ansiosta kaikilla automalleilla pääsee helpommin latausportille ja kaapelit pysyvät aina irti maasta ja puhtaina.

ABB:n globaalin sähköisen liikenteen infrastuktuuriratkaisujen johtaja Frank Muehlon: ”Yhteistyössämme IONITYn kanssa kaksi samoin ajattelevaa yhtiötä on löytänyt toisensa, sillä haluamme molemmat edistää vihreämpää ja kestävämpää tulevaisuutta kaikille. IONITY on hieno kumppani, koska käyttöönoton suuren mittakaavan ansiosta pystymme kehittämään yhdessä yksilöityjä ratkaisuja.”

”Olemme ylpeitä siitä, että olemme päässeet tukemaan IONITYa jo sen sähköautojen latausverkoston käyttöönoton alkuvaiheessa. Odotamme myös innolla yhteistyön jatkumista kattavan, Euroopan laajuisen suurteholatausverkoston rakentamisessa. IONITYn tavoitteena on tehdä sähköautoista Euroopassa yhtä käytännöllisiä pitkillä ajomatkoilla kuin fossiilisia polttoaineita käyttävät autot ovat nyt. Toimitussopimuksemme jatkamisen ansiosta olemme taas askeleen lähempänä tavoitteen toteutumista”, Muehlon lisäsi.

Vuonna 2018 Euroopassa myytiin 408 000 ladattavaa ajoneuvoa eli 33 prosenttia edellisvuotta enemmän,* ja ennusteiden mukaan Eurooppa ohittaa nopeasti Yhdysvallat 2020-luvun toiseksi suurimpana sähköautomarkkinana. Kehitystä nopeuttavat polttoaineteollisuuden sääntelyn kiristäminen ja eurooppalaisten autonvalmistajien kasvava sitoutuminen.**

ABB on tehnyt 130-vuotisen historiansa aikana useita merkittäviä sähköisen liikenteen läpimurtoja. Se on sähköajoneuvojen DC-pikalatausjärjestelmien globaali markkinajohtaja. Tällä hetkellä ABB on myynyt yli 13 000 DC-pikalaturia yli 80 maahan ympäri maailman. Hiljattain ABB sai Global E-mobility Leader 2019 -palkinnon työstään kestävien liikenneratkaisujen kansainvälisen käyttöönoton edistämisessä. 

* EVvolumes.com

**Bloomberg NEF Electric Vehicle Outlook 2019

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp