ABB toimittaa kokonaissähköistysratkaisun Euroopan suurimpaan akkutehtaaseen

Northvolt Ett -yhtiön uusi jättimäinen litiumioniakkutehdas Skellefteåssa saa toimintavarman sähkönjakeluverkon.

Toimintavarma ja tehokas sähkönjakeluverkko on tärkeä osa Euroopan suurinta ja edistyksellisintä litiumioniakkutehdasta, jonka Northvolt rakentaa Skellefteån kuntaan Pohjois-Ruotsiin. ABB vastaa sähköistyksen rakentamisesta paikallisesta verkosta suoraan tuotantotiloihin. Sähkönjakeluverkko otetaan käyttöön asteittain alkaen vuodesta 2021, jolloin akkutuotannon on suunniteltu alkavan.

  • ABB vastaa sähköistyksen rakentamisesta paikallisesta verkosta suoraan tuotantotiloihin.
  • Sähköasennuksista vastaava projektipäällikkö Peter Spännare, Northvolt.
  • Sähkönjakeluverkko otetaan käyttöön asteittain alkaen vuodesta 2021, jolloin akkutuotanto aikataulun mukaan aloitetaan.
  • Björn Jonsson, Hub Business Line Manager, North Europe, Process Industries, ABB.

Sähköistäminen ja uusiutuvan energian varastointi ovat hiilineutraalin yhteiskunnan perusedellytyksiä. Rakentamalla Euroopan suurimman akkutehtaan Northvolt tukee uusiin energiamuotoihin siirtymistä ja hiilineutraalia yhteiskuntaa. Tehtaan tuotantokapasiteetti on aluksi 16 GWh vuodessa.

ABB varmistaa tehtaan vakaan ja luotettavan sähkönsaannin huolehtimalla sähköjärjestelmän projektinhallinnasta, suunnittelusta, kaikkien kolmansien osapuolien laitteiden hankinnasta, asennusvalvonnasta ja järjestelmien käyttöönotosta. Toimitukseen sisältyvät muuntajat, kojeistot, kaapelit, asennusmateriaalit sekä suojaus- ja ohjausjärjestelmät.

”Northvolt on ABB:lle strategisesti tärkeä asiakas ja yhteistyökumppani. Meille on tärkeää tukea Northvoltia maailman vihreimmän litiumakun tuotannossa. Skellefteån kuntaan rakennettava akkutehdas on välietappi matkalla kohti yhteiskuntaa, jossa ei käytetä lainkaan fossiilisia polttoaineita”, kertoo Björn Jonsson, Hub Business Line Manager, North Europe, Process Industries, ABB.

Akkutehtaan sähkönjakelu on suunniteltu energiatehokkaaksi ja hävikit pieniksi. ABB ja Northvolt ovat laatineet yhdessä kustannustehokkaan suunnitelman, joka perustuu Northvoltin erikoistarpeisiin ja toimintavarmuuden vaatimuksiin.

ABB on aiemmin saanut useita tilauksia sähkönjakelusta ja automaation rakentamisesta Northvolt Labsiin, joka on Northvoltin kehitys- ja testaustehdas Västeråsissa. Toimituksiin ovat sisältyneet sähköistys, kemiallisen prosessin valvonta, ABB Ability™ System 800xA -ohjausjärjestelmä, huipputekniset valvomot ja ABB AbilityTM Manufacturing Operations Management -tuotannonohjausjärjestelmä. Northvolt Labs aloitti tuotannon vuoden 2019 lopussa.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp