ABB ja Volvo sähköistämään Göteborgin katuja

Kuva: ElectriCity
Kuva: ElectriCity

Vuodesta 2020 alkaen Göteborgin, Mölndalin ja Partillen kaduilla alkaa liikennöidä 157 uutta Volvon sähköbussia, joiden latausinfrastruktuurin toimittaa alan markkinajohtaja ABB. Tämä on merkittävä virstanpylväs julkisen liikenteen muuttamisessa kestäväksi alueella, jolla tehdään bussilla vuosittain 180 miljoonaa matkaa.

Ruotsin hallituksen tavoitteena on tehdä maasta ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä, ja julkisen liikenteen yritys Västtrafik pyrkii sähköistämään koko Länsi-Götanmaan kaupunkiliikenteen vuoteen 2030 mennessä.

Volvo Buses ja ABB auttavat tavoitteen saavuttamisessa toimittamalla 157 uutta sähköbussia ja niiden latausinfrastruktuurin bussiliikenteenharjoittaja Transdeville.

Liikennöinnin on määrä alkaa joulukuussa 2020, ja vuoden loppuun mennessä yhteensä 220 sähköbussia kuljettaa Göteborgin asukkaita ja vierailijoita uusilla sähköistetyillä linjoilla.

”Volvo Buses on johtava toimija sähköisessä liikkuvuudessa ja kestävissä julkisen liikenteen ratkaisuissa. Yhdessä ABB:n ja kumppaneidemme kanssa olemme kehittäneet kokonaisvaltaisen liikenneratkaisun, joka muuttaa Göteborgin julkisen liikenteen hiljaisemmaksi ja päästöttömäksi”, kertoo Volvo Busesin toimitusjohtaja Håkan Agnevall. ”Ratkaisu osoittaa, etteivät sähköbussit ole vain tulevaisuuden juttu, vaan niitä voidaan jo nyt käyttää julkisessa kaupunkiliikenteessä kestävästi ja taloudellisesti kannattavasti.”

Vuoden 2020 toisella puoliskolla asennetaan 19 uutta suurteholaturia ennen uusien bussien käyttöönottoa, ja suunnitteilla on myös kahden muun aseman rakentaminen.

Göteborgin, Mölndalin ja Partillen bussit ladataan ABB:n valmistamilla 450 kilowatin Panto Down -suurteholatureilla. Ratkaisu, joka perustuu OppChargeen eli sähköbussien tasavirtalatausta varten suunniteltuun avoimeen rajapintaan, on modulaarinen ja mahdollistaa suurteholatauksen automaattisen kattovirroittimen avulla. ABB toimittama kokonaisratkaisu kattaa latausasemien lisäksi koko laitteiston, jolla laturit liitetään sähköverkkoon ABB:n kaapelijakokaappien kautta.

Bussien lataus reitin varrella sijaitsevilla latausasemilla vie vain 3–6 minuuttia. Suurteholaturit kuuluvat ABB:n kaikki liiketoiminnot kattavaan innovatiiviseen digitaalisten ratkaisujen ja -palvelujen ABB Ability™ -tarjontaan. Internetyhteyden avulla latausverkon operaattorit pystyvät valvomaan ja hallitsemaan latauspisteitä etänä. Ratkaisu myös minimoi käyttökatkot ja lisää järjestelmän tehokkuutta.

”Göteborgin bussiliikenteen muuttaminen kestäväksi on esimerkki siitä, miten ABB toteuttaa Mission to Zero -iskulausettaan käytännössä. Yhtiö pyrkii kehittämään innovaatioita, joiden avulla päästöt saadaan tulevaisuudessa nollaan. Meillä on tuotteet ja ratkaisut, joilla sähkö saadaan siirrettyä tuotannosta kulutukseen turvallisesti, älykkäästi ja kestävästi”, toteaa Frank Muehlon, Head of ABB’s global business for E-mobility Infrastructure Solutions.

Uusiin busseihin mahtuu paljon matkustajia, vaikka niiden ympäristöjalanjälki on pieni: niissä on tilaa 150 matkustajalle, ja sähköön siirtyminen pienentää hiilidioksidipäästöjä 88 prosenttia.

ABB on maailman johtava sähköajoneuvojen infrastruktuuria kehittävä yhtiö. Sen kattavassa valikoimassa on lataus- ja sähköistysratkaisuja sähköautoille, sähkö- ja hybridilinja-autoille sekä laivoille ja junille. ABB tuli sähköautojen latausmarkkinoille vuonna 2010. Nykyään yhtiöllä on yli 13 000 ABB-tasavirtalatausaseman laitekanta yli 80 maassa. Hiljattain ABB sai Global E-mobility Leader 2019 -palkinnon osuudestaan kestävien liikenneratkaisujen kansainvälisen käyttöönoton edistämisessä.

ABB tarjoaa tuotteita ja palveluja, jotka vaikuttavat ratkaisevasti alan kehittämiseen kestävämmäksi. Yli puolet ABB:n maailmanlaajuisesta myynnistä tulee tekniikasta, jolla torjutaan ilmastonmuutosta. Mission to Zero -iskulauseensa mukaisesti ABB pyrkii lisäämään kestävyyttä parantavien ratkaisujen ja järjestelmien osuutta myynnistään 60 prosenttiin vuoden 2020 loppuun mennessä.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp