ABB ja Porsche aloittavat yhteistyön sähköisen liikenteen edistämiseksi

Johtava teollisuusteknologiayritys ABB ja autonvalmistaja Porsche ilmoittavat ylpeinä uuden ja eksklusiivisen yhteistyön aloittamisesta sähköisen liikenteen edistämiseksi. Osana heti voimaan astuvaa monitasoista sopimusta ABB:stä tulee TAG Heuer Porsche Formula E -tiimin virallinen yhteistyökumppani. Porsche Motorsport kisaa ensimmäistä vuotta ABB FIA Formula E -kilpasarjassa, kun taas ABB on kolmatta vuotta tämän ensimmäisen maailmanlaajuisen sähköautojen kilpasarjan nimikkosponsori.

Ilmoitus yhteistyöstä julkistetaan ABB FIA Formula E -kilpasarjan kuudennella kaudella ajettavan kolmannen kisan alla Santiagossa Chilessä. Tiedotustilaisuudessa ovat läsnä ABB:n hallituksen puheenjohtaja ja pääjohtaja Peter Voser, Porsche AG:n hallituksen jäsen, Tutkimus ja kehittäminen, Michael Steiner sekä Porsche Motorsportin varapääjohtaja Fritz Enzinger. Voser, Steiner ja Enzinger esittelevät virallisesti Porschen päivitetyn kilpa-automallin, jonka konepellin etureunassa ja perässä on ABB:n logo.

”Olemme iloisia siitä, että ABB alan johtavana teknologiayrityksenä ja sähköisten pikalatausasemien markkinajohtajana on nyt tärkeimpiä yhteistyökumppaneitamme. Yhteistyöstämme hyötyvät asiakkaat, joiden kiinnostus sähköajoneuvoja kohtaan kasvaa koko ajan”, Michael Steiner kertoo. ”Yhteistyö on osa Porschen Mission E -strategiaa, johon sisältyy kuuden miljardin euron investointi sähköiseen liikkumiseen vuoteen 2022 mennessä.”

”ABB FIA Formula E on enemmän kuin pelkkä kilpailu – se on innovatiivisten sähköautoteknologioiden koealusta, joka voi auttaa meitä pienentämään hiilijalanjälkeämme ja tekemään maailmasta tulevaisuudessa paremman”, Voser sanoo. ”Ja mikä olisi parempi yhteistyökumppani kuin Porsche – legendaarinen huippuautomerkki. Voimme yhdessä edistää sähköistä liikennettä.”

ABB ja Porsche ovat jo sopineet pikalaturien asentamisesta Porsche Centereihin ja julkisiin latauspisteisiin eri puolilla Japania. Ensimmäinen asennus on tarkoitus tehdä vuoden 2020 puolivälissä. Lisäksi ABB Formula E -sarjan sveitsiläinen brändilähettiläs Simona de Silvestro on TAG Heuer Porsche Formula E -tiimin nykyinen testi- ja kehityskuljettaja.

  • Vasemmalla ABB:n hallituksen puheenjohtaja ja pääjohtaja Peter Voser, oikealla Porsche AG:n hallituksen jäsen Michael Steiner.
  • Vasemmalta: Porsche Motorsportin varapääjohtaja Fritz Enzinger, Formula E -kuljettaja Andre Lotterer, Formula E -testi- ja varakuljettaja sekä ABB:n brändilähettiläs Simona de Silvestro, Formula E -kuljettaja Neel Jani sekä ABB:n hallituksen puheenjohtaja ja pääjohtaja Peter Voser.
  • Vasemmalta: kuljettajat Andre Lotterer, Simona de Silvestro ja Neel Jani.

ABB Formula E -sarjan maailmanlaajuisen tunnettuuden kasvu lisää tietoisuutta innovatiivisesta teknologiasta, joka on tämän ympäristön kannalta kestävän moottoriurheilumuodon suosion salaisuus. Kuudennella kaudella ABB FIA Formula E -sarjassa kilpailee 24 ensiluokkaista kuljettajaa, jotka ajavat nyt toisen sukupolven sähkökilpa-autoilla. Kisakalenterin uusia paikkoja ovat Soul Etelä-Koreassa ja Jakarta Indonesiassa. Sarjaan osallistuu kymmenen kansainvälisesti toimivaa autonvalmistajaa. ABB on sähköajoneuvojen DC-pikalatausjärjestelmien globaali markkinajohtaja. Tällä hetkellä ABB on myynyt yli 13 000 DC-pikalaturia yli 80 maahan ympäri maailman.   

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on teknologiajohtaja, joka edistää teollisuuden digitalisaatiota. Innovointimme on jatkunut yli 130 vuoden ajan. ABB:llä on neljä asiakaskeskeistä globaalisti johtavaa liiketoimintaa: Electrification, Industrial Automation, Motion ja Robotics & Discrete Automation, joita tukee yhteinen, digitaalinen ABB Ability™ -alusta. ABB:n Power Grids -liiketoiminta divestoidaan Hitachille vuonna 2020. ABB toimii yli 100 maassa ja työllistää noin 147 000 henkilöä. www.abb.com.

Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, jonka kotipaikka on Stuttgart-Zuffenhausenissa Saksassa, on maailman johtavia urheiluautojen valmistajia. Vuonna 2018 yhtiö toimitti yli 256 000 uutta autoa asiakkailleen eri puolilla maailmaa, ja sen myynti oli 25,8 miljardia euroa. Yrityksen liiketulo oli 4,3 miljardia euroa, minkä perusteella Porsche kuului maailman parhaiten kannattaviin autonvalmistajiin. Porsche aloitti urheiluautojen tuotannon yli 50 vuotta sitten tuomalla markkinoille legendaarisen Porsche 911 -mallin. Yhtiö siirtyi ajoneuvojen uudelle aikakaudelle tuomalla markkinoille Taycan-mallin, joka on ensimmäinen kokonaan sähköisesti toimiva Porsche. Lisäksi Porsche perusti TAG Heuer Porsche Formula E -tiimin ja tuli mukaan ABB FIA Formula E -sarjaan omalla tehdastiimillään. Porsche AG:llä ja sen 70 tytäryhtiöllä on yhteensä yli 34 000 työntekijää eri puolilla maailmaa.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp