ABB:n vuoden 2020 Kesätyöfestareiden kokemuksia Vaasasta

Vaasan Kesätyöfestarit järjestettiin viime viikon keskiviikkona 22.1. Domus Bothnicalla Yliopistonrannassa.

Kesätyöfestarit kokosivat Vaasassa tänä vuonna yhteen n. 150 kesätyönhakijaa ja 25 ABB:n esimiestä ja edustajaa. Tapahtuman aikana pääsimme jututtamaan muutamaa festareilla vieraillutta opiskelijaa heidän kokemuksistaan. Opiskelijat arvostivat erityisesti mahdollisuutta tavata rekrytoivia esimiehiä kasvotusten.  

Vaasan yliopiston neljännen vuoden kauppatieteiden opiskelijat Iida, Hanna ja Noora olivat kiinnostuneita kuulemaan lisää kesätyömahdollisuuksista ABB:llä, ja siten Kesätyöfestarit houkuttelivat tulemaan paikalle. Noora myös korosti, että ABB isona kansainvälisenä ja vastuullisena yrityksenä kiinnostaa työnantajanäkökulmasta. Maisterivaiheessa työkokemus nähdään arvokkaana, ja Kesätyöfestarit mahdollistavat tärkeitä kohtaamisia esimiesten kanssa.  

Iida, Hanna ja Noora kokivat Kesätyöfestarit todella hyödyllisenä ja hauskana konseptina kokonaisuudessaan.  ”Tapahtuma antaa yrityksestä helposti lähestyttävän kuvan, kun pääsee tapaamaan ABB:n työntekijöitä kasvotusten. Olen myös kuullut paljon hyvää ABB:stä työnantajana ystäviltäni, jotka työskentelevät yrityksessä”, Iida toteaa.  

  • ABB kiinnosti Vaasan yliopiston kauppatieteiden opiskelijoita Iidaa, Hannaa ja Nooraa.
  • Noviassa opiskelevat Jonas ja Simon halusivat päästä tapaamaan esimiehiä kasvotusten.

Jonas ja Simon puolestaan opiskelevat toista vuotta sähkö- ja automaatiotekniikka Noviassa. ABB:n Kesätyöfestareille he päättivät osallistua, sillä molemmat kokivat tapahtuman ainutlaatuisena tilaisuutena päästä tapaamaan rekrytoivia esimiehiä ja ehkä sitä kautta löytää haussa oleva kesätyö- tai harjoittelupaikka.  

Myös heidän kokemuksensa Kesätyöfestareista on ollut positiivinen. Odotustensa mukaisesti Jonas ja Simon pääsivät tapaamaan useita esimiehiä. He ovat molemmat jo hakeneet kesätöitä ABB:ltä. ”Hakemuksia on varmasti niin monia, että on hyvä päästä esittelemään itsensä kasvotusten. Hyvin on mennyt tähän asti!” Jonas kommentoi Kesätyöfestareiden antia. Hän myös huomioi Festareiden runsaan osallistujamäärän ja muistutti, että on tärkeää rohkeasti lähestyä esimiehiä omana itsenään.    

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp