Uusi älykäs ja turvallinen tapa pyörivien laitteiden kunnonvalvontaan räjähdysvaarallisissa tiloissa

Pyörivien laitteiden käytettävyyttä ja suorituskykyä räjähdysvaarallisissa tiloissa voidaan seurata kehittyneillä analytiikka-, toiminnallisuus- ja viestintäominaisuuksilla varustetuilla ABB Ability ™ Smart Sensor -antureilla lähes reaaliaikaisesti.

ABB lanseeraa räjähdysvaarallisissa tiloissa käytettäville pyöriville laitteille tarkoitetun ABB Ability™ Smart Sensor -anturin heinäkuussa 2020 Hannoverin messuilla. Uusi anturi mahdollistaa ABB Smart Sensor -sovellusten  hyödyntämisen myös räjähdysvaarallisissa tiloissa. Nyt myös kemian- sekä öljy- ja kaasuteollisuuden asiakkaat voivat hyötyä kustannustehokkaasta kunnonvalvonnasta.

Langaton älykäs ABB Ability™ Smart Sensor -anturi tarkkailee pyörivien laitteiden, kuten moottorien ja pumppujen avainparametreja ja tuottaa yksityiskohtaisia tietoja niiden suoritus- ja toimintakyvystä. Vaikeasti saavutettaviin tai vaarallisiin tiloihin asennettuja laitteita voidaan valvoa turvallisesti etäältä. Langattomuuden ja data-analytiikan avulla laitteiden käyttäjät voivat suunnitella huoltotoimet etukäteen ja vähentää seisokkeja. Ennakoiva kunnossapito pidentää myös laitteiden käyttöikää.

"Uuden sukupolven älykkäät ABB Ability™ Smart Sensor -anturimme tarjoavat korkealaatuista dataa, joka mahdollistaa ABB:n edistyneiden analytiikkatyökalujen hyödyntämisen myös vaarallisissa tiloissa”, sanoo ABB Ability™ Smart Sensor -anturien Global Product Manager Teijo Kärnä. “Älykkäät anturit ovat herkempiä, mikä antaa asiakkaille mahdollisuuden huomata ongelmatilanteet aiemmin. Antureissa on  enemmän valvontaominaisuuksia, laajemmat viestintäominaisuudet ja poikkeuksellisen kestävä akku.”

ABB Ability™ Smart Sensor -anturin akku kestää jopa kolme kertaa pidempään kuin useimmilla kilpailevilla malleilla. Pysyvästi suljettu ja IP66 / 67 -luokiteltu anturi voidaan asentaa suoraan laitteeseen yksinkertaisella asennuskiinnikkeellä muutamassa minuutissa.

Anturi on yhteydessä älypuhelimiin, tablet-laitteisiin, tietokoneisiin ja tuotantolaitosten yhdyskäytäviin vähän energiaa kuluttavalla Bluetooth- tai WirelessHART-yhteydellä. Uusi antenni on suunniteltu siten, että sen kantama on laajentunut kolmesta neljään edellisen sukupolven antureihin verrattuna, mikä mahdollistaa luotettavan tiedosiirron muutaman sadan metrin näkölinjaetäisyyksillä.

ABB Ability™ Smart Sensor -anturi huomaa herkemmin muutokset laitteen kunnossa, ja varoittaa ennakolta esimerkiksi laakerivauriosta. Anturien kyky tuottaa laajempaa dataa on yhdistetty huipputekniseen, edistyneitä algoritmejä sisältävään integroituun elektroniikkaan, joka perustuu ABB:n laajaan kokemukseen sähkömoottoreista. Tämä auttaa laitteiden käyttäjiä ja huoltotiimejä tuottamaan ymmärrettävää dataa, jonka avulla mahdolliset vikatilanteet voidaan ennakoida ja korjaavat toimenpiteet toteuttaa jo ennakolta.

ABB Ability™ Smart Sensor -anturia ollaan parhaillaan sertifioimassa vaarallisten alueiden ATEX-, IECEx- ja NEC -standardien mukaisesti. Muut sertifioinnit toteutetaan kuluvan vuoden aikana.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp