ABB:n kunnonvalvonta-ratkaisu lisää tehokkuutta ja tuottavuutta CELSA Barcelonan terästehtaalla

ABB Ability™ Asset Vista Condition Monitoring for metals -ratkaisu antaa jatkuvan ja kattavan kuvan laitteiden kunnosta yhdellä Euroopan suurimmista pitkiä terästuotteita valmistavalla tehtaalla.

ABB Ability™ Asset Vista Conditioning Monitoring for metals -ratkaisu parantaa laitteiden luotettavuutta, estää suunnittelemattomia seisokkeja, optimoi kunnossapitoa ja lisää tehtaan tehokkuutta ja tuottavuutta CELSA III MBM -terästehtaalla Barcelonassa.

ABB:n laajaan sähkölaitteiden kunnossapitotietämykseen perustuva ABB Ability™ -pohjainen ratkaisu seuraa tuotantolaitteiden kuten automaation, instrumenttien sekä sähköisten, mekaanisten ja/tai prosessilaitteiden kuntoa.  ABB Ability™ Asset Vista Conditioning Monitoring for metals -ratkaisu tarjoaa CELSA:lle täyden kuvan tuotantolaitteiden kunnosta. Näin voidaan välttää tarpeeton kunnossapito, vähentää vaarallisten alueiden altistusta ja nopeuttaa korjaustoimia.

”ABB:n digitaalinen ratkaisu tarjoaa kattavan ja jatkuvan kuvan tuotantolaitteiden suorituskyvystä ja helpottaa ennakoivaan kunnossapitoon siirtymistä CELSA:n terästehtaalla”, ABB Digital Lead, Metals, Europe Rafael Margarit kertoo. "Syvä alustaosaamisemme, tekninen asiantuntemuksemme ja kykymme yhdistää toimintateknologiaa (OT) informaatioteknologiaan (IT) ovat asioita, joiden vuoksi metalliteollisuuden asiakkaat haluavat ABB:n kumppanikseen digitalisaation muutosmatkalle.”

ABB Ability™ Asset Vista Condition Monitoring for metals -ratkaisu kerää aluksi reaaliaikaista tietoa CELSAn tankovalssaamon tuotantolaitteiden, kuten hydraulisten yksiköiden, voitelulaitteiden, moottorien, taajuusmuuttajien ja anturien, tilasta.  Jatkossa se voidaan skaalata valvomaan myös monimutkaisempien, erikoislaitteiden ja -komponenttien kuntoa liiketoiminnan tarpeiden mukaan.

Ratkaisu tarjoaa käyttö-, automaatio- ja kunnossapitosuunnittelijoille syvällistä tietoa tuotantolaitteiden ja -järjestelmien suorituskyvystä. Ohjelmiston tuottamat raportit lähetetään määräajoin asiakkaalle, jotta CELSA voi suunnitella ja aikatauluttaa kunnossapidon toimenpiteet tehtaan laitteiden ja järjestelmien todelliseen kuntoon perustuen, mikä parantaa toiminnan tehokkuutta, pidentää käyttöaikaa ja vähentää kustannuksia.

”Ennustavalla kunnossapidolla pyrimme parantamaan laitteiden luotettavuutta ja vähentämään suunnittelemattomia seisokkeja. Tämä parantaa myös tehtaamme kokonaistehokkuutta. ABB Ability™ Asset Vista Condition Monitoring for metals -ratkaisu oli meille ihanteellinen valinta, koska se voidaan helposti integroida mihin tahansa DCS-järjestelmään sekä ratkaisu on joustava ja skaalautuva”, CELSA:n tehtaanjohtaja Ramon Garriga kertoo. "Odotamme, että pääsemme hyödyntämään ABB:n digitalisaatio-osaamista, asiantuntemusta, automaatiokokemusta ja kokonaisvaltaista asiakastukea digitalisaatiomatkallamme."

CELSA™ -konserniin kuuluva CELSA Barcelona on yksi Euroopan suurimmista teräksentuottajista ja on valmistanut pitkiä terästuotteita, kuten betoniterästä (reinforcing steels), valssilankaa (wire rods), langan tuotantoon tarvittavia muototankoja (merchant bars) ja rakenneprofiileja (structural profiles) Euroopan markkinoille vuodesta 1957 lähtien. CELSA Barcelonan tuotantokapasiteetti on 2,5 miljoonaa tonnia terästä.

ABB on luotettava kumppani ja johtava metalliteollisuuden toimittaja, joka tarjoaa täydellisen valikoiman tuotteita, palveluita ja kokonaisratkaisuja, jotka parantavat rauta-, teräs-, alumiini- ja muiden metallien tuotantoprosessien tuottavuutta, laatua, turvallisuutta ja kustannustehokkuutta. Yli vuosisadan kokemuksella ABB:n tarjoama on asiantuntevasti ja prosessikohtaisesti räätälöity palvellen metalliteollisuutta materiaalitelakalta ja alkutuotannosta valu-, valssaus- ja prosessilinjoihin saakka. Metallien arvoketjussa ABB osoittaa sitoutuneensa toiminnan optimointiin korkean suorituskyvyn tuotteiden ja digitaalisten ratkaisujen avulla. www.new.abb.com/metals

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp