ABB toimittaa sähkömagneettisen ArcSave-sekoittimen osana Nippon Yakinin modernisointiprojektia

Nippon Yakinin terästehtaassa Kawasaki Cityssä tehokkuus, tuottavuus ja laatu optimoidaan käyttämällä ABB:n patentoitua ArcSave®-teknologiaa.

ABB:n patentoitu sähkömagneettinen ArcSave®-teknologia liitettynä valokaariuuniin (EAF) mahdollistaa 4-6 US dollarin säästöt tonnia kohden.
ABB:n patentoitu sähkömagneettinen ArcSave®-teknologia liitettynä valokaariuuniin (EAF) mahdollistaa 4-6 US dollarin säästöt tonnia kohden.

Johtava japanilainen terästuottaja Nippon Yakin on valinnut ABB:n patentoidun sähkömagneettisen ArcSave-sekoitusteknologian ruostumatonta terästä valmistavan tehtaansa laajaan modernisointiprojektiin Kawasaki Cityssä Japanissa.

Tilaus kattaa yhden täydellisen ABB:n ArcSave-järjestelmän toimituksen ja käyttöönoton. Sekoitin liitetään suorituskyvyn maksimoimiseksi uuteen 70 tonnin valokaariuuniin (EAF). Uuden uunin ja sekoittimen odotetaan olevan toiminnassa vuoden 2022 alkupuolella.

Koska ArcSave ei edellytä kosketusta valokaariuunin pohjaan, se tehostaa sekoittumista suurten romumetallikappaleiden sulaessa, ja pakkokonvektio vähentää kerrostumista. Pelkkään vapaaseen konvektioon verrattuna sekoittimen ansiosta valokaariuunin toiminta paranee, kun lämpötilan jakautuminen ja kemiallinen koostumus tasoittuvat ja samalla romumetallin ja ferroseosten sulaminen nopeutuu.

”Olemme toimittaneet useita ArcSave-järjestelmiä eri puolille maailmaa. Autamme Nippon Yakinia vankalla kokemuksellamme ja tietämyksellämme parantamaan valokaariuunin prosessin tehokkuutta, turvallisuutta ja energiatehokkuutta käyttäen ABB:n luotettavaa ja hyväksi havaittua sähkömagneettista sekoitusratkaisua”, kertoo Anders Lehman, Vice President, ABB Metallurgy Products.

ABB:n patentoima ArcSave-tekniikka parantaa tehokkuutta yleensä noin 1 prosentilla ja tuottavuutta 5–7 prosentilla. Ratkaisu vähentää myös sähköenergian kulutusta 3–5 prosentilla. Myös prosessin lisäaineiden, kuten seosmetallien ja kalkin, sekä muiden kulutustarvikkeiden, kuten elektrodien, tarve vähenee.

ABB on metalliteollisuuden luotettu kumppani ja johtava toimittaja. Yhtiöllä on kattava valikoima tuotteita, palveluita ja kokonaisvaltaisia ratkaisuja, jotka parantavat tuottavuutta, laatua, turvallisuutta ja kustannustehokkuutta esimerkiksi raudan, teräksen ja alumiinin tuotantoprosesseissa. ABB:llä on kokemusta yli vuosisadan ajalta ja sen tarjoama on räätälöity taidokkaasti eri prosessien tarpeisiin. Yhtiö palvelee koko teollisuutta raaka-aineista ja alkutuotannosta valu-, valssaus- ja jalostuslinjoille. ABB on sitoutunut optimoimaan toimintoja koko metalliarvoketjussa tehokkailla tuotteillaan ja digitaalisilla ratkaisuillaan. abb.com/metals

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on teknologiajohtaja, joka edistää teollisuuden digitalisaatiota. Innovointimme on jatkunut yli 130 vuoden ajan. ABB:llä on neljä asiakaskeskeistä globaalisti johtavaa liiketoimintaa: Electrification, Industrial Automation, Motion ja Robotics & Discrete Automation, joita tukee yhteinen, digitaalinen ABB Ability™ -alusta. ABB:n Power Grids -liiketoiminta divestoidaan Hitachille vuonna 2020. ABB toimii yli 100 maassa ja työllistää noin 147 000 henkilöä. abb.com

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp