ABB IE5 SynRM -moottorit tarjoavat ensiluokkaista energiatehokkuutta

Paranna toimintasi energiatehokkuutta, kestävyyttä sekä luotettavuutta ABB IE5 ultra-premium SynRM -moottoreilla, joiden energiahäviö on jopa puolet pienempi kuin IE2-moottoreissa.

ABB:n IE5 -tahtireluktanssimoottori on uusi ykkösvalinta energiatehokkaaseen teollisuustoimintaan.
ABB:n IE5 -tahtireluktanssimoottori on uusi ykkösvalinta energiatehokkaaseen teollisuustoimintaan.

ABB:n palkitut tahtireluktanssitekniikkaa (SynRM) käyttävät moottorit ovat uusi kärkituote kasvavilla parempaa energiatehokkuutta vaativilla kansainvälisillä markkinoilla. Nämä moottorit täyttävät nyt kansainvälisen sähköalan standardoimisorganisaation IEC:n  erittäin korkean tason IE5-energiatehokkuusluokalle määrittelemät kriteerit.

IE5 ultra-premium SynRM -moottoreiden energiahäviö on jopa puolet pienempi kuin tavanomaisissa IE2-moottoreissa, ja niiden energiankulutus on huomattavasti vähäisempää. ABB toi SynRM -teknologian markkinoille vuonna 2011. Teollisuuskohteissa suoritettujen tutkimusten mukaan SynRM-moottoreilla on tietyissä käyttötarkoituksissa vähennetty energian käyttöä jopa 25 prosenttia.

IE5-tehotason takana on SynRM-teknologia, jossa yhdistyvät kestomagneettiteknologian suorituskyky sekä induktioalustan helppokäyttöisyys ja huoltoystävällisyys. Moottorit on valmistettu ympäristöystävällisesti käyttämättä harvinaisia maametalleja sisältäviä osia, kuten kestomagneetteja.

”Ilmastonmuutoksen torjuminen ja vastuu ympäristön hyvinvoinnista edellyttävät suuria muutoksia kaikilla teollisuuden aloilla”, huomauttaa Tero Helpiö, Global Product Manager, IEC LV motors, ABB Motion.

“Vastauksemme tähän haasteeseen ovat IE5 ultra-premium -moottorit, jotka täyttävät tiukimmatkin energiatehokkuusvaatimukset.”

”Näiden moottoreiden avulla teollisuudessa voidaan vähentää sähkön käyttöä ja hiilidioksidipäästöjä sekä samalla parantaa tuottavuutta ja laskea elinkaarikustannuksia”.

IE5 SynRM -moottoreiden muita etuja ovat mm. matalammat laakerien ja käämitysten lämpötilat, joiden ansioista laitteet ovat luotettavampia ja kestävät pidempään. Suunnittelunsa ansiosta moottoreiden käyttöääni on lisäksi tavanomaista hiljaisempi, mikä tekee työympäristöstä miellyttävämmän.

ABB IE5 SynRM -moottorit sopivat monenlaisiin vaativiin teollisuuskohteisiin, joissa ne tarjoavat tarkkaa hallintaa ja tehokkuutta kaikilla käyttönopeuksilla ja vain osittaisellakin kuormituksella. Ratkaisullamme voidaan korvata tavanomaiset pumpuissa, tuulettimissa ja kompressoreissa käytettävät moottorit, minkä lisäksi ne soveltuvat haastavampiinkin kohteisiin, kuten suulakepuristimiin, sekoittimiin, vinsseihin ja kuljetushihnoihin. Induktiomoottori on helppo korvata IE5 SynRM -moottorilla, sillä niiden koot ja lähtötehot ovat yleisten standardien mukaisia. Mekaanisia muutostöitä ei siis tarvita.

IE5 SynRM -moottorit täyttävät IEC TS 60034-30-2 -standardin vaatimukset. Moottoreiden lähtötehot ovat välillä 5,5–315 kW ja runkojen koot välillä IEC 132–315. 

  

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp