ABB tarjoaa räätälöityjä digitaalisia työkaluja ja palveluita toimintojen uudelleenkäynnistykseen

ABB tarjoaa räätälöityjä digitaalisia työkaluja ja palveluita toimintojen uudelleenkäynnistykseen

Auttaakseen asiakkaitaan ABB tarjoaa tukea tuotannon jatkamiseksi ja tuotantolinjojen uudelleenkäynnistämiseksi.

ABB:n Robotics and Discrete Automation -liiketoiminta on julkistanut digitaalisten ratkaisujen paketin virtuaali- ja kenttähuoltoon auttaakseen yrityksiä COVID-19 -pandemian aikana pysähdyksissä olleiden tuotantolinjojen uudelleenkäynnistyksessä.

Asiakkaita autetaan vianmäärityksessä ja pysähdyksissä olleiden robottien toimintoihin liittyvien ongelmien ratkaisemisessa. Paketti sisältää useita ABB:n digitaalisia työkaluja, joiden avulla asiakkaat voivat optimoida prosessit, olla aktiivisempia kunnossapitotoimissa ja vähentää ylläpidon ja tuotannon kustannuksia.

Tuotannon nopean, tehokkaan ja ongelmattoman uudelleenkäynnistämisen varmistamiseksi yhtiö tukee asiakkaitaan myös virtuaalisella konsultoinnilla ja auditoinnilla. Tuella varmistetaan varaosien saatavuus ja riskien minimointi uudelleenkäynnistysprosessissa. Vaihtoehtoisesti vanhoja ohjaimia tai manipulaattoreita voidaan päivittää asennettujen robotien käyttöiän pidentämiseksi.

”Kun valmistus ja tuotanto alkavat nousta, haluamme varmistaa, että uudelleenkäynnistys on mahdollisimman sujuvaa ja tehokasta. Virtuaalikoulutuksen, kenttäpalvelutiimien ja varaosien lisäksi voimme auttaa asiakkaita etävalvonnassa, vianmäärityksessä ja robottien optimoinnissa ABB Ability™ Connected Services -palvelun kautta ”, kertoi Sami Atiya, ABB:n Robotics and Discrete Automation -liiketoiminnan johtaja. "Digitaaliset ratkaisumme ja työkalumme voivat auttaa varmistamaan maksimaalisen suorituskyvyn ja välttämään suunnittelemattomia seisokkeja tällä maailmantalouden kriittisellä ajanjaksolla."

ABB Ability™ Connected Services on ABB:n etäpalvelu, joka valvoo yli 9000 robotin kuntoa ja suorituskykyä yli 1000 tehtaalla ympäri maailmaa. Sen avulla asiakkaat voivat turvallisesti integroida ja yhdistää tietonsa, soveltaa ennustavaa analysointia ja ideoida suorituskyvyn ja tuottavuuden parantamista.

Kaikki OmniCore™ -ominaisuuksilla varustetut ABB-robotit ovat valmiita kytkettäviksi langattomasti tai kiinteästi ABB Ability™ -yhteyspalveluihin. Vanhemmat robotit voidaan kytkeä jälkikäteen yhteyspalveluihin Service Box -sovelluksen avulla.

ABB tarjoaa kolme luokkaa työkaluja ja palveluita:

KATEGORIA

PALVELU


Etäpalvelut

ABB Ability™ Connected Services

Tilan seuranta ja diagnostiikka,
omaisuuden optimointipalvelu.

Digitaaliset työkalut

RobotStudio®

Tuotannon
käynnistyspalvelut

Varaosat

Varaosa- ja kulutusosapaketit

Kenttähuolto

Kenttäpalvelut, kuten ennakoiva huoltopalvelu, 
tekninen tuki etänä tai asiakkaalla ja huoltokäyntitarkastukset
roboteille ennen takuun loppumista.

Robotin käyttöiän 
pidentäminen

Päivitykset

Käytössä olevien ohjainten tai manipulaattorien päivitys

Lisätietoja käytettävissä olevista työkaluista ja palveluista.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on teknologiajohtaja, joka edistää teollisuuden digitalisaatiota. Innovointimme on jatkunut yli 130 vuoden ajan. ABB:llä on neljä asiakaskeskeistä globaalisti johtavaa liiketoimintaa: Electrification, Industrial Automation, Motion ja Robotics & Discrete Automation, joita tukee yhteinen, digitaalinen ABB Ability™ -​alusta. ABB:n Power Grids -​liiketoiminta divestoidaan Hitachille vuonna 2020. ABB toimii yli 100 maassa ja työllistää noin 144 000 henkilöä. www.abb.com

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp