ABB edistää sähköautojen maailmanlaajuisen latausverkoston laajenemista

Jokainen uusi latausasemalla käyvä sähköauto kannustaa asemien pitäjiä asennuttamaan niitä lisää. Asemien lisääntyminen taas saa autoilijat suhtautumaan sähköauton hankintaan myönteisemmin. Kyseessä on klassinen verkostovaikutus.

Kun suuri yleisö, hallitukset ja yritykset ympäri maailmaa törmäävät ilmastonmuutoksen vaikutuksiin, puhtaan sähkökäyttöisen liikenteen hyvät puolet ja arvo korostuvat entisestään. Arviolta neljäsosa hiilidioksidipäästöistä ja kasvihuonekaasuista aiheutuu fossiilisia polttoaineita käyttävistä ajoneuvoista.

ABB on maailman johtava sähköistykseen jakestävän energiantuotannon ja sähköisen liikenteen ratkaisuihin erikoistunut yhtiö. Siksi se on luonnostaan keskeisessä roolissa, sähköisen liikenteen edistämisessä – olipa kyse sitten sähköbussi- ja sähköauto- tai junaliikenteestä tai vaikkapa ympäristömyönteisestä meriliikenteestä. ABB:n pikalatausasemat taas ovat edistäneet sähköautojen käyttöä huomattavasti.

ABB:n pikalatausasemia pystytetään tienvarsille ympäri maailmaa. Niissä sähköauton akut voi ladata jopa kahdeksassa minuutissa, ja ajomatkaa tulee lisää jopa 200 kilometriä. 60 maahan on pystytetty yli 7 000 ABB:n pikalatausasemaa (DC, tasavirta), ja määrä kasvaa tasaista tahtia.

Huoli ajoneuvon toimintamatkan riittämättömyydestä on ollut suurin syy siihen, miksi suuri yleisö ei ole innostunut sähköautoista. Latausverkot ovat ratkaisseet ongelman, ja nyt ne alkavat olla yhtä käytännöllisiä ja mukavia kuin bensiiniasemat, joiden ansiosta fossiilisia polttoaineita käyttävät autot valtasivat tiet viimeisen sadan vuoden aikana.

Kyseessä on klassinen verkostovaikutus. Jokainen uusi latausasemalla käyvä sähköauto kannustaa asemien pitäjiä asennuttamaan niitä lisää. Asemien lisääntyminen taas saa muut autoilijat suhtautumaan sähköauton hankintaan myönteisemmin. Toisin sanoen jokainen auto ja verkkoon lisätty latausasema tekee verkosta arvokkaamman kaikkien muiden näkökulmasta. ABB:n pikalatauspisteiden, ja erityisesti yhtiön lippulaivan Terra HP:n tapauksessa sanaa verkko käytetään kirjaimellisesti. Digitaalisten ABB Ability™ -ratkaisujen ansiosta ABB:n pikalatausasemat kytketään verkkoihin, jotka voidaan yhdistää sähköisiin maksujärjestelmiin. Latausasemia voidaan valvoa ja huoltaa ohjauskeskuksista.

Seuraavassa on joitakin merkittävimpiä menestystarinoita ABB:n latausverkosta eri puolilta maailmaa.

EUROOPPA

Euroopassa hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on etusijalla ja sähköisiä ajoneuvoja ja latausverkkoja suositaan yleisesti.

Tulokset ovat vaikuttavia erityisesti Pohjoismaissa, missä tuotetaan vesivoimalla puhdasta, uusiutuvaa sähköä. Norjassa myytävistä autoista yli 22 prosenttia on täysin sähkökäyttöisiä, mikä on suurin markkinaosuus koko maailmassa. ABB toimittaa pikalatausasemia Norjan suurimmalle linja-autoyhtiölle, ja lisäksi se on toimittanut maahan yli 500 latausasemaa.

Fossiilisten polttoaineiden osuus on yhä 20 prosenttia kokonaisenergiankulutuksesta, mutta Islannin hallitus on laatinut valtiorahoitteisen kannustinohjelman lisäämään sähköautojen käyttöä. Sen vaikutus on jo havaittavissa: nyt Islannin teillä on yli 6 000 sähköautoa, kun niitä vuonna 2014 oli vaivaiset 90. Sähköautojen markkinaosuuksissa Islanti sijoittuu toiseksi Euroopan maita vertailtaessa. Maassa on yli 20 ABB:n pikalatausasemaa 1 300 kilometriä pitkän valtatie 1:n varrella, joka on maan logistinen selkäranka.

Sähkökäyttöisten ajoneuvojen infrastruktuuri kasvaa koko Euroopassa. Tanskassa on nykyään enemmän latausasemia kuin bensiiniasemia. Ja tänä vuonna latausoperaattori Fastned toi yhdessä ABB:n kanssa 350 kW:n latauskapasiteetin Hollantiin.

Saksa on yksi niistä maista, jotka ovat sitoutuneet sähköiseen liikenteeseen. Maan Energiewende-politiikka tarkoittaa siirtymistä uusiin energiamuotoihin. Energiantoimittaja EnBW on jo pystyttänyt lähes 200 sähköautojen pikalatausasemaa Tank & Rast -huoltoasemille Saksan moottoriteiden varsille.

Saksalaiset autonvalmistajat tekevät myös osansa latausverkkoa rakentavan Ionity-yhteisyrityksensä kautta. Siinä ovat mukana BMW-konserni, Daimler AG, VW-konsernin Audi- ja Porsche-divisioonat sekä Ford Motor Company. Ionityn tavoitteena on ulottaa verkosto 24 Euroopan maahan niin, että pikalatausasemia olisi noin 400 vuoteen 2020 mennessä.

ABB on Ionityn toimittaja, ja yhtiö on jo toimittanut kuusi 350 kW:n pikalatausasemaa Sveitsiin. Näissä asemissa on ensimmäisenä Euroopassa käytetty nestejäähdytteisiä kaapeleita. Lisäksi ABB lahjoitti äskettäin 30 pikalatausasemaa Zürichin asukkaille. 30-vuotista taivaltaan juhlivan yhtiön pääkonttori sijaitsee kaupungissa, ja lahja oli osa juhlavuoden ohjelmaa.

Myös Ranskaan rakennetaan ABB:n pikalatausasemien verkostoa. Autokauppiaat ovat asentaneet yli 100 asemaa ympäri maata helpottaakseen sähköautojen käyttöä. Välimeren saarella Korsikalla Driveco, joka on aurinkosähköä tuottavan Corsica Solen tytäryhtiö, on ottanut käyttöön aurinkovoimalla toimivia ABB:n Terra-latausasemia.

ABB on toimittanut latausasemia Italiaan osana Unit-e-projektia, jota muun muassa Euroopan komissio rahoittaa. Suunnitteilla on rakentaa latausasemaverkko, jonka avulla sähköautoilla on mahdollista ajaa 2 000 kilometrin matka Genovasta Dubliniin, Irlantiin. Kun verkko valmistuu, autoilijat voivat ladata autonsa nopeasti ja helposti matkan varrella maksujärjestelmästä tai ajoneuvon merkistä, mallista tai jännitteestä riippumatta.

Myös muut Euroopan maat toivottavat sähköautot tervetulleiksi. Pikalatausasemien verkosto leviää nopeasti Tšekin tasavallassa ABB:n ansiosta, joka on toimittanut 80 latausasemaa eri verkko-operaattoreille ja jälleenmyyjille. ABB:n pikalatausasemia löytyy myös yhä enemmän Bulgarian teiden varsilta.

POHJOIS-AMERIKKA

Kahta maailman suurinta ja nopeimmin kasvavaa latausasemaverkkoa rakennetaan Yhdysvaltoihin. Molemmissa käytetään ABB:n latausasemia. Toinen on nimeltään EVgo, ja se toimii nykyään 66 suurkaupungin alueella. Verkkoon on jo pystytetty yli 500 ABB:n latausasemaa.

Toinen on Electrify America, joka on Yhdysvaltojen tähän mennessä suurin sähköautojen infrastruktuuriprojekti. Electrify America -yhtiö aikoo pystyttää satoja latausasemia 17 suureen kaupunkiin ja niiden lähettyville sekä kaikkialle maan valtaväylille noin 190 kilometrin välein.

ABB on perustanut Kanadaan Center of Excellence in E-Mobility -osaamiskeskuksen, joka on osa 90 miljoonan dollarin investointia yhtiön Montrealin kampukseen. Keskukseen on asennettu kaksi ABB:n Terra 53 -DC-pikalatausasemaa, joilla voidaan esitellä teknologian mahdollisuuksia. Sähköautoihin keskittyvä osaamiskeskus auttaa Kanadaa siirtymään eteenpäin älykkäämpiin ja kestävän kehityksen mukaisiin kuljetusratkaisuihin.

AASIA

Kiinassa on maailman suurimmat automarkkinat. Maassa valmistetaan enemmän sähköisiä ajoneuvoja kuin missään muualla, ja lisäksi sen kotimarkkinoilla myydään eniten sähköautoja. Kiinalla on tärkeitä syitä sähköistää autokantansa. Maa pyrkii energiaomavaraisuuteen, sen suurimmissa kaupungeissa kärsitään ilmansaasteista, ja lisäksi se haluaa johtaa sähköautojen globaaleja markkinoita.

Ostajat suhtautuvat pyrkimykseen myönteisesti. Kiinan autonvalmistajien yhdistyksen (China Association of Automobile Manufacturers) mukaan Kiinassa myytiin vuonna 2017 yli 400 000 sähköautoa. Siksi myös latausasemille on kova kysyntä.

ABB on yksi suurimmista sähköjärjestelmien toimittajista Kiinassa. Se on saanut maassa jalansijaa myös DC-latausasemien ansiosta vuodesta 2014 lähtien, jolloin yhtiö aloitti strategisen yhteistyön sähköautojen yhteisyrityksen BDNT:n kanssa DC-pikalatausasemien toimittamiseksi. Tällaiset sopimukset sekä Kiinan suunnitelma ottaa käyttöön 120 000 latauspistettä vuoteen 2020 mennessä ja maan suurimittainen hanke siirtyä sähköisiin kaupunkibusseihin tarjoavat ABB:n pikalatausasemille suunnattoman kasvupotentiaalin.

Lisäksi ABB on valmis ottamaan tärkeän roolin sähkön toimittamisessa latausverkkoihin Changji–Guquan-linjan kaltaisten projektien myötä. Siinä siirretään sähköä Kiinan luoteisosassa sijaitsevalta Xinjiangin alueelta itään Anhuin maakuntaan. Tässä suurijännitteisen tasasähkön (UHVDC) siirtolinjassa käytetään ennätyksellistä 1,1 miljoonan voltin muuntajaa, joka on kehitetty ja valmistettu tiiviissä yhteistyössä sähkönsiirtoverkkoihin erikoistuneen State Grid Corporation of China -valtionyhtiön kanssa. Linjan ansiosta Kiina voi siirtyä kaupunkien keskusten lähellä olevista kivihiilipohjaisista energialähteistä puhtaaseen, uusiutuvaan energiantuotantoon maan vähemmän asutuilla alueilla, joissa voidaan tuottaa aurinko- ja tuulienergiaa runsain mitoin.

Toinen mahdollinen maa, jossa ABB:n sähköautomarkkinat saattavat kasvaa, on Intia. Siellä yhtiö auttaa vähentämään kaupunkien huomattavia ilmansaastemääriä ottamalla puhtaan energian osaksi sähköntuotantoa. Puolet Intiassa tuotetusta aurinkovoimasta kulkee nykyään ABB:n invertterien läpi. Lisäksi 1 700 kilometriä pitkä UHVDC-linja siirtää vesivoimaa Himalajan vuoristosta Agraan, josta sitä jaetaan muualle Pohjois-Intiaan.

Osoituksena sitoutuneisuudestaan puhtaaseen energiaan ja kestävää kehitystä tukevaan liikenteeseen Intian hallituksen johtava poliittinen mietintäryhmä on pystyttänyt ABB:n Terra 53 -pikalatausaseman organisaation päätoimipaikkaan, joka sijaitsee Intian pääkaupungin New Delhin keskustassa. NITI Aayog (National Institution for Transforming India) -ryhmä suunnittelee New Delhiin sähköautojen latausverkon pilottiprojektia.

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp