ABB laajentaa metalliteollisuuden digitaalista tarjontaa mallinnus- ja optimointityökaluratkaisulla

ABB Ability™ Advanced Process Control for metals -ratkaisu parantaa metalliteollisuuden prosessien vakautta, tuloksia ja laatua samalla kun se vähentää kustannuksia.

ABB:n on tuonut metalliteollisuuden markkinoille vakiintuneen ja luotettavan ABB Ability™ Advanced Process Control -ratkaisun, joka mahdollistaa prosessikäyttäytymisen tarkan mallinnuksen prosessien vakauden parantamiseksi. Tämä parantaa myös tuotteiden ja tuotannon laatua ja tuottaa kustannussäästöjä. Ratkaisu hyödyntää mallien ennakoivaa ohjausta (Model Predictive Control, MPC) ja analytiikkaa, joiden avulla on mahdollista automatisoida ja optimoida prosessit kattavasti.

ABB Ability™ Advanced Process Control for metals -ratkaisu hyödyntää mallien ennakoivaa ohjausta (MPC) luodakseen keskeisistä teräksentuotantoprosesseista digitaaliset kaksoset, jotka hyödyntävät kerättyä prosessidataa ennakoidakseen prosessien käyttäytymistä. Autopilottina toimiva ratkaisu ohjaa prosessia kannattavampaan toimintaan mallintamis- ja optimointitekniikoiden avulla. Lisääntyneen tuotannon, parantuneen laadun ja pienentyneiden käyttökustannusten lisäksi ratkaisu vähentää myös operaattoreiden tarvetta seurata ja muokata prosesseja jatkuvasti vuorokauden ympäri.

"ABB Ability™ Advanced Process Control for metals -ratkaisun käyttöönotto metalliteollisuudessa on merkittävä teräksentuottajia palveleva kehitysaskel, mutta se on myös vakiintunut ratkaisu, jota on hyödynnetty tuloksekkaasti yli 20 vuoden ajan muilla prosessiteollisuuden aloilla, kuten kaivos-, sementti, öljy- ja kaasuteollisuudessa", sanoi Tarun Mathur, Global Product Manager, Metals Digital, ABB. "ABB on tällä hetkellä yksi harvoista yrityksistä, jotka tarjoavat terästeollisuudelle MPC-pohjaisia mallinnus- ja optimointiratkaisuja. Niillä metalliteollisuuden asiakkaamme voivat parantaa resurssitehokkuuttaan, tuotantoaan ja laatuaan.”

ABB Ability™ Advanced Process Control for metals -ratkaisu hyödyntää mallien ennakoivaa ohjausta (MPC).
ABB Ability™ Advanced Process Control for metals -ratkaisu hyödyntää mallien ennakoivaa ohjausta (MPC).

Osana digitaalista ABB Ability™ -ratkaisutarjontaamme, Advanced Process Control for metals-ratkaisu hyödyntää reaaliaikaista dataa ohjausjärjestelmistä, kuten ABB Ability™ System 800xA, tai muiden valmistajien vaihtoehdoista, käyttäen avoimia viestintäprotokollia, kuten OPC (OLE for Process Control).

Ratkaisu tarjoaa metalliteollisuudelle räätälöitävän työkalupakin, jota voidaan soveltaa useisiin, asiakkaiden tarpeiden mukaan kehitettäviin prosessisovelluksiin. Metalliteollisuuden asiakkaillemme on tällä hetkellä saatavana kolme tehokasta APC-sovellusta, joita voidaan hyödyntää suorituskyvyn optimointiin:

  • Pellettitehtaan polttimissa
  • Pellettitehtaan kuivausrummussa
  • Raaka-aineiden jauhatuslaitoksissa

Kaksi näistä sovelluksista on jo otettu käyttöön intialaisella terästehtaalla, missä on saavutettu merkittäviä etuja. Asiakas kertoo pellettitehtaan polttimen lämpötilaprofiilin pienentyneen 15 prosenttia standardipoikkeamasta, mikä parantaa pelletin laatua ja vähentää polttoaineen kulutusta. Pellettitehtaan kuivaimessa asiakas pystyy säätämään tarkemmin poistolämpötilaa myös suurilla prosessiviiveillä ja syöttönopeuden häiriöillä.

Asiakkaat, jotka käyttävät ABB Ability™ Advanced Process Control -ratkaisuja muilla teollisuudenaloilla, kuten kaivos- ja sementtiteollisuudessa, ovat saavuttaneet merkittäviä etuja. Yli 300 asennuksen tiedot osoittavat, että tyypilliset hyödyt ovat 2–3 prosentin lisäys tuotannossa, 1–2 prosenttia vähemmän polttoaineenkulutusta ja 2–3 prosenttia vähemmän sähkönkulutusta. Lisäksi laadun vaihtelu väheni 10–20 prosenttia. 

Lisätietoja ABB Ability ™ Advanced Process Control -ratkaisusta metalliteollisuudelle: https://new.abb.com/metals/digital/abb-ability-advanced-process-control-for-metals 

     

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp