ABB:lle 2,5 miljoonan dollarin tilaus Kanthalin jatkuvavaluprosessin energiansiirtoketjun modernisointiin

ABB:lle 2,5 miljoonan dollarin tilaus Kanthalin jatkuvavaluprosessin energiansiirtoketjun modernisointiin

Ruotsalaiselle tehtaalle toimitettava kattava energiansiirto- ja
projektinhallintapaketti parantaa suorituskykyä ja tehokkuutta sekä lisää käyttöaikaa.

Kanthal, kansainvälisen Kanthal-konsernin suurin teräksen tuottaja, on valinnut ABB:n toimittamaan ja asentamaan uuden, 2,5 miljoonan Yhdysvaltain dollarin arvoisen energiansiirtojärjestelmän yhtiön Hallstahammarin valssaamon jatkuvavaluprosessiin. Järjestelmä sisältää moottorin, taajuusmuuttajan, muuntajan ja ohjausyksiköt. Toimeksiantoon sisältyy myös uuden 70 tonnin vaihteiston asentaminen.

ABB huolehtii projektinhallinnasta alusta loppuun. Siihen sisältyvät 1950-luvulta asti käytössä olleen DC-moottorin ja energiansiirtojärjestelmän purkaminen ja nykyaikaisen AC-järjestelmän asentaminen. Projekti kattaa myös kaikki sähkö- ja mekaaniset asennustyöt, betonityöt, käyttöönoton ja laitteiston testauksen. Uusi järjestelmä parantaa suorituskykyä, käytettävyyttä sekä vähentää käyttökatkojen määrää. Lisäksi toimitukseen sisältyvät ABB:n asiantuntevat huoltopalvelut ja varaosat.  

”Jatkuvavaluprosessin ongelmista johtuvat häiriöt voivat keskeyttää koko tuotantomme. Tämä merkittävä investointi on äärimmäisen tärkeä, jotta voimme minimoida liiketoimintaan kohdistuvat riskit tulevaisuudessa”, sanoo Kanthalin projektipäällikkö Anders Björkroth. ”Uusimman AC-järjestelmän vaihtaminen nykyisen DC-käyttöjen tilalle takaa luotettavan, tehokkaan ja vakaan perustan valssaustoiminnoillemme.”  

Käytössä oleva 60 tonnin ABB:n DC-moottori puretaan ja korvataan kuudessa viikossa kesällä 2021. Uudesta ABB:n energiansiirtojärjestelmästä on paljon hyötyä Kanthalille. Uusi järjestelmä muun muassa parantaa luotettavuutta ja suorituskykyä, siinä on oma loistehon säätö, se on suojattu verkon häiriöiltä, ja se parantaa kokonaistehoa noin 3,5 prosenttia.  

ABB:n modernia AC-moottorin designia.
ABB:n modernia AC-moottorin designia.

”ABB:n laaja kenttäkokemus ja luotettavat ratkaisut auttavat Kanthalia takaamaan tämän laitoksen tulevaisuuden”, sanoo ABB:n North Europe, Process Industries -yksikön Hub Business Line Manager Björn Jonsson. ”Se, että ABB on aiemminkin toteuttanut vastaavia raskaiden koneiden vaihtoja lyhyessä ajassa kantaen siitä kokonaisvastuun, tuo mielenrauhaa asiakkaalle.”  

Kanthal valitsi ABB:n ratkaisun selvitettyään kolmen vaihtoehdon soveltuvuuden. Valitun ratkaisun myötä Kanthal pääsee hyötymään aiemmin luoduista kontakteista paikalliseen ABB:n palveluorganisaatioon ja asiantuntijoihin. Myös varaosia on helposti saatavilla.  

ABB:n huipputeknologiaan vaihtaminen tehostaa toimintaa huomattavasti, ja järjestelmän tiedot näyttävä näyttö ohjaamossa helpottaa valannevalssaamon käyttöä ja vianmääritystä.  

Kanthal® on maailman johtava kestävien lämmitysteknisten ja vastusmateriaalien alan tuotteiden ja palveluiden tuotemerkki. Kanthal®  on osa Sandvik-konsernia. www.kanthal.com

ABB on metalliteollisuuden luotettu kumppani ja johtava toimittaja. Yhtiöllä on kattava valikoima tuotteita, palveluita ja kokonaisvaltaisia ratkaisuja, jotka parantavat tuottavuutta, laatua, turvallisuutta ja kustannustehokkuutta esimerkiksi raudan, teräksen ja alumiinin tuotantoprosesseissa. ABB:llä on kokemusta yli vuosisadan ajalta. Sen tarjooma on räätälöity taidokkaasti eri prosessien tarpeisiin. Yhtiö palvelee koko teollisuutta raaka-aineista ja alkutuotannosta valu-, valssaus- ja jalostuslinjoille. ABB on sitoutunut optimoimaan toimintoja koko metalliarvoketjussa tehokkailla tuotteillaan ja digitaalisilla ratkaisuillaan. abb.com/metals

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on johtava globaali teknologiayritys. Vauhditamme yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. ABB yhdistää ohjelmistot sähköistyksen, robotiikan, automaation ja liikkeen portfolioonsa. Näin hyödynnämme teknologian mahdollisuudet suorituskyvyn nostamiseksi uudelle tasolle. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n tärkein voimavara on sen 144 000 ammattilaista yli 100 maassa. www.abb.com 

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp