ABB kahdeksas Fortune-lehden ”Change the World” -listalla

Fortune-lehti on valinnut ABB:n kahdeksannelle sijalle vuoden 2018 ”Change the World” -listallaan tunnustuksena yhtiön uraauurtavasta asemasta sähköisessä liikenteessä. Listalle valitaan yhtiöitä, joiden innovatiivisella työllä on merkittävä yhteiskunnallinen vaikutus ympäri maailman. 

Me ABB:llä uskomme, että maailmassa on mahdollista elää ilman, että kulutamme maapallon loppuun. Fossiilisten polttoaineiden käyttö on merkittävin ilmastonmuutosta aiheuttava tekijä. Siksi nykypäivän uraauurtava teknologiamme edistää siirtymistä sähköautoihin ja -juniin sekä ympäristöystävälliseen meriliikenteeseen. Ne vähentävät kasvihuonekaasupäästöjä ja mahdollistavat kestävämmän energian tulevaisuuden. Tulevan vuoden aikana yhteisöt eri puolilla maailmaa pystyvät ABB:n teknologian avulla vähentämään CO²-päästöjään yhteensä 15 000 tonnia enemmän. Määrä vastaa lähes 6 000 henkilöauton poistamista liikenteestä.

ABB on ylpeä voidessaan vaikuttaa tulevaisuuteen muun muassa suunnittelemalla ja valmistamalla edistyksellisiä sähköautojen latausasemia ja innovatiivisia mikroverkkoratkaisuja, siirtämällä ja integroimalla aurinkoenergiaa ja muita uusiutuvia energiamuotoja paikallisiin sähköverkkoihin sekä toimimalla ABB FIA Formula E Championship -kilpasarjan sponsorina.

Tietoja ABB:n sähköisen liikenteen ratkaisuista:

  • ABB on asentanut eniten sähköautojen pikalatausasemia ympäri maailman, yli 7 000 asemaa. Latausasemien ansiosta polttoainetta on säästynyt yhteensä lähes 7,5 miljoonaa litraa ja CO²-päästöt ovat vähentyneet 20 000 tonnia. Aina kun kuljettaja lataa sähköautonsa akut täyteen ABB-latausasemalla, hän estää noin 45 CO²-kilogramman vaikutukset ympäristöön.
  • ABB toimittaa uraauurtavia Terra HP -latausasemiaan Electrify America -yhtiölle osana Yhdysvaltojen historian suurinta sähköautojen infrastruktuuriprojektia. Yhteensä satoja ABB-latausasemia asennetaan 17 suuren kaupungin alueelle ja maan valtaväylien varsille. Terra HP -latausasema on mullistava edistysaskel. Se pystyy lataamaan sähköajoneuvon kahdeksassa minuutissa – saman verran kestää perinteinen huoltoasemakäynti. 
  • ABB lahjoitti äskettäin 30 pikalatausasemaa Zürichin kaupungille Sveitsiin auttaakseen kaupunkia matkalla kohti kestävää ja ympäristöystävällistä liikkumista. 
  • ABB:n mullistava TOSA-bussijärjestelmä, joka on jo käytössä Euroopassa, pystyy pikalataamaan bussin vain 20 sekunnissa, eli samalla kun matkustajat astuvat bussiin tai pois bussista.
  • Sähköajoneuvojen käytön edistämiseksi ABB solmi kumppanuuden Formula E:n, kansainvälisen sähköisen katuautoilun kilpasarjan kanssa. ABB FIA Formula E Championship on kilpasarja, jonka viides kausi alkaa joulukuussa. Sillä on suuri merkitys sähköautojen suunnittelulle ja teknologiselle kehitykselle. Rata-autoissa hyväksi havaitut kehitysideat etenevät nopeasti myös henkilöautoihin.
  • Teillä kulkevien ajoneuvojen lisäksi ABB:n meriteollisuuden liiketoiminta tekee myös meriliikenteestä paljon kestävämpää. Älykkäiden sähkövoima- ja propulsiojärjestelmien ansiosta laivoille voidaan valita suorimmat mahdolliset reitit ja vähentää samalla aivan olennaisesti polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä.

Fortune-lehti on laatinut neljännen vuosittaisen ”Change the World” -listansa yhteistyössä seuraavien tahojen kanssa: FSG, voittoa tavoittelematon sosiaalisen vaikutuksen konsulttiyritys; Shared Value Initiative, kansainvälinen foorumi yhtiöille, jotka etsivät liiketoimintaratkaisuja yhteiskunnallisiin haasteisiin; ja Harvard Business Schoolin professori Michael E. Porter. Listalle valitut yhtiöt ovat saaneet aikaan mitattavia sosiaalisia vaikutuksia, yhteiskunnallisesti hyödyllisiä tuloksia ja korkeatasoisia innovaatioita.

Lisätietoja Fortune-lehden ”Change the World”-listasta.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp