ABB kierrättää ja uusii tuhansia vanhoja robotteja tehden teollisesta valmistuksesta entistä kestävämpää

ABB kierrättää ja uusii tuhansia vanhoja robotteja tehden teollisesta valmistuksesta entistä kestävämpää

Kestävän kehityksen merkityksen kasvaessa globaalisti, on ABB sitoutunut auttamaan ympäristöystävällisten tuotantolaitosten luontia ympäri maailmaa. Tehdaskunnostus antaa nykyisille robotinkäyttäjille mahdollisuuden myydä käyttämättömät tai vanhat robotit takaisin ABB:lle sen sijaan, että ne romutetaan tai jätetään käyttämättöminä tehtaan nurkkaan.

Viimeisen 25 vuoden aikana ABB on kunnostanut ja päivittänyt tuhansia robotteja ja antanut niille uuden elämän. Robottien ohella oheislaitteet, kuten ohjainkaapit ja manipulaattorit, kunnostetaan ”kuin uusiksi” ABB:n globaaleissa tehdaskunnostus- ja korjaamokeskuksissa.

”Ympäristövastuu on ratkaisevan tärkeää meille, asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Tuemme kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja koko robotin elinkaaren ajan, joko digitaalisten työkalujen avulla, jotka parantavat laatua tai vähentävät prosessissa tapahtuvaa jätettä, laajentamalla vanhojen robottien palvelua uusintavalmistuksella ja päivityksillä ”, sanoi ABB:n Robotics and Discrete Automation -liiketoiminta-alueen johtaja Sami Atiya. "Globaali tehdaskunnostuskeskusten verkostomme päivittää vanhoja robotteja, joten niitä ei tarvitse romuttaa. Tämä on osa pitkäaikaista sitoutumistamme luoda kestävämpää tuotantoa ympäri maailman."

Ennen kuin robotit merkitään ABB-sertifioiduiksi tehdaskunnostetuiksi roboteiksi, jokaiselle käytetylle yksikölle tehdään tiukat tarkastukset, mukaan lukien yksityiskohtainen tarkastus ja vähintään 16 tunnin toimintatesti. Jokaisella uusitulla robotilla on kahden vuoden takuu. Kunnostettujen robottien ostajille on tarjolla paikallisten palvelutiimien tuki, mukaan lukien asennus ja koulutus, kuten uuden ABB-robotin ostamisen yhteydessä.

”Toisin kuin kolmansien valmistajien kunnostuksissa, joissa korjataan vain viallisia osia, me valmistamme robotit kokonaan uudelleen käyttämällä alkuperäisiä ABB-piirustuksia, -laatuvaatimuksia ja -mittatietoja. Tämä takaa, että robotit tarjoavat saman laatutason, suorituskyvyn, kestävyyden ja turvallisuuden kuin uudet ABB -robotit”, kertoo Jan Borsky, ABB:n maailmanlaajuisen tehdaskunnostus- ja korjaamokeskuksen myyntipäällikkö. ”Meillä on yksi suurimmista kunnostettujen käytettyjen robottien varastoista maailmassa. Niissä on saatavilla 400 erityyppistä robottia. Uusittujen robottien kysyntä on tällä hetkellä niin suuri, että Ostravan keskuksestamme toimitetaan useampi kuin yksi robotti jokaisena työpäivänä.”

Jokainen uusittu robotti voidaan päivittää uusimpaan ohjaimeen, joka avaa uusia toiminto-ominaisuuksia, kuten ABB Ability™ Connected -palvelut tai viimeisimmän version ABB:n simulaatiosta ja offline-ohjelmointiohjelmisto RobotStudio®:sta. Päivityksessä voidaan hyödyntää myös yhteistyörobotiikkaa. ABB:n SafeMove-ohjelmisto mahdollistaa ihmisen ja robotin turvallisen työskentelyn yhdessä. Se vähentää asennuksen kustannuksia ja on ihanteellinen kohteissa, joissa robotin tarvitsemaa tilaa on niukasti.

”Asiakkaat ympäri maailmaa hyötyvät siitä, että vanhat robotit saavat uuden elämän. Robottien päivittäminen uusimmalla tekniikalla on auttanut lisäämään joustavuutta ja tuottavuutta. Pidentämällä robottien käyttöikää maksimoidaan sijoitetun pääoman tuottoprosentti ”, lisäsi Jan Borsky. ”Olemme myös auttaneet asiakkaita, jotka halusivat lisätä robotteja olemassa olevaan tuotantolinjaansa, mutta huomasivat, että heidän tarvitsemansa malli oli lopetettu. Hankimme ja asensimme tehdaskunnostetun mallin, jotta liiketoiminta voisi jatkossakin hyötyä ylläpidosta, varaosista ja henkilöstön koulutuksesta tehokkaasti.”

ABB:n globaalien tehdaskunnostuskeskusten verkostoon kuuluvat keskukset Ostravassa Tšekissä, Auburn Hills Michiganissa ja Shanghaissa Kiinassa, sekä paikalliset tehdaskunnostuksen palvelukeskukset Brasiliassa, Meksikossa, Saksassa ja Vietnamissa.

  • ABB kunnostaa vanhat robotit, ohjainkaapit ja manipulaattorit ja antaa niille uuden elämän.
  • Tehdaskunnostetut robotit auttavat asiakkaita avaamaan uusia toimintoja ja edistyneitä palveluita, sekä samalla vähentävät ylläpitokustannuksia ja lisäävät sijoitetun pääoman tuottoa.
  • Käyttämättömien ja käytöstä poistettujen vanhojen robottien käyttöikää voidaan pidentää ja ne välttävät romuttamisen.

Lisätietoja ABB: n tehdaskunnostuspalveluista saat tästä.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp