ABB:n ennakoivaa analytiikkaa hyödyntävälle TruONE-kytkimelle Frost & Sullivanin innovaatiopalkinto

Innovatiivinen TruONE-vaihtokytkin vastaa asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin parantamalla kriittisen sähkönsyötön käytännöllisyyttä, tehokkuutta ja luotettavuutta.

Frost & Sullivan myöntää vuosittain Global New Product Innovation -palkinnon yhtiölle, joka on hyödyntänyt tuotteissaan innovatiivisimmin uusimpia teknologioita. Palkinnossa otetaan huomioon tuotteen lisäarvoa synnyttävät ominaisuudet sekä asiakkaan sijoitetun pääoman tuoton (ROI) kasvu, joka puolestaan auttaa hankkimaan uusia asiakkaita ja valtaamaan markkinoita.

Analysoituaan vaihtokytkinten maailmanmarkkinoita Frost & Sullivan on myöntänyt vuoden 2019 Global New Product Innovation Award ­-palkinnon ABB:lle automaattiselle TruONE-vaihtokytkimelle (ATS). ABB:n TruONE on ensimmäinen vaihtokytkin, jonka anturit, säätimet, kytkimet ja käyttöliittymät on yhdistetty yhdeksi saumattomaksi kokonaisuudeksi. Tämä mahdollistaa ennakoivan analytiikan ja kunnonseurannan, jotka parantavat laitteen luotettavuutta, turvallisuutta ja tehokkuutta. TruONEssa monimutkaiset johdotukset ja kytkennät on korvattu yhdellä itsenäisellä käyttöliittymällä, mikä helpottaa myös kytkinasetusten määrittelemistä ja laitteen huoltoa.

”TruONE-vaihtokytkimessä on hankkiuduttu eroon kaikista johtosarjoista, hajautetusta elektroniikasta, jännitemuuntajista ja ulkoisista säätimistä yhdistämällä kaikki osat. Suunnittelun yksinkertaisuus pienentää tuotteen vaatimaa tilaa ja parantaa laitteiston luotettavuutta”, toteaa Frost & Sullivanin toimiala-analyytikko Sama Suwal. ”TruONE myös uudistaa alan turvastandardeja kokonaan eristetyllä ja irrotettavalla HMI-käyttöliittymällä, jonka ansiosta kytkimen suojarakenteen oveen ei tarvitse kytkeä vaarallista verkkojännitettä.”

ABB Smart Power ­liiketoiminnan johtaja Giampiero Frisio toteaa: ”ABB ratkaisee innovatiivisesti asiakkaidensa konkreettisia ongelmia. TruONE yksinkertaistaa kriittisten kohteiden sähkönsyöttöä ja parantaa sen luotettavuutta yhdistämällä kaiken tarvittavan yhdeksi saumattomaksi kokonaisuudeksi. TruONE-vaihtokytkimen insinööri- ja suunnittelutiimeille Frost & Sullivanin asiantuntijoiden tunnustus tästä innovatiivisesta tuotteesta on upea saavutus.”

TruONE-vaihtokytkin on teknisesti monella tavalla tavanomaisia ATS-ratkaisuja parempi. Esimerkiksi sen tehokkaampi syötönvaihto perustuu innovatiiviseen uusia materiaaleja ja geometrioita hyödyntävään liitinrakenteeseen. Laitteen ennennäkemätön muunneltavuus mahdollistaa myöhemmän laajentamisen, eikä pienen ja kevyen laitteen asentaminen edellytä monien eri komponenttien keskinäisiä kytkentöjä. Relepohjaisten lisävarusteiden puuttuminen ja esikokoaminen myös nopeuttavat asennusta ja käyttöönottoa.

Tämä huippuluokan ATS-yksikkö tukee monia eri väyläprotokollia, ja digitaalisen ABB Ability™ ­alustan ohjelmistopohjaiset ratkaisut mahdollistavat etädiagnostiikan ja kriittisten sähköjärjestelmien pilvipohjaisen seurannan. Lisäksi TruONE-vaihtokytkimen kunnon ja ennakoivan huoltotarpeen seurantaominaisuudet pienentävät laitteiston käyttö- ja huoltokustannuksia. Laaja jännitealue (200–480 VAC, toleranssi +/− 20 %) helpottaa OEM-valmistajien ja -jakelijoiden varastointi-, asennus- ja huoltotarpeita samalla, kun ne voivat taata laitteiston hyvän luotettavuuden.

”ABB muodostaa pitkiä asiakassuhteita laajalla tukiverkostolla, vahvalla teknisellä asiantuntemuksella ja alan vankalla kokemuksella”, Suwal huomauttaa. ”TruONE-vaihtokytkimen erikoisominaisuudet, kuten ennakoiva kunnossapito, itsediagnostiikka sekä käyttöönottoa, asentamista ja käyttöä helpottavat asiakkaan vaihdettavissa olevat kriittiset moduulit, tekevät siitä ihanteellisen asiakkaiden kovimpiinkin vaatimuksiin.”

Frost & Sullivan myöntää Best Practices -palkintoja paikallisilla ja maailmanlaajuisilla markkinoilla toimiville yhtiöille merkittävistä saavutuksista ja huippusuorituksista esimerkiksi johtajuudessa, teknisessä innovoinnissa, asiakaspalvelussa ja strategisessa tuotekehityksessä. Löytääkseen alan parhaat käytännöt toimiala-analyykot vertailevat markkinatoimijoita ja arvioivat yhtiöiden suorituskykyä perusteellisilla haastatteluilla, analyyseillä ja kattavilla tutkimuskatsauksilla.

ABB (NYSE: ABB) on johtava globaali teknologiayritys, joka vauhdittaa yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta siirryttäessä tuottavampaan ja kestävämpään tulevaisuuteen. ABB nostaa suorituskyvyn uudelle tasolle liittämällä ohjelmistopohjaisia ratkaisuja sähköistykseen, robotiikkaan, automaatioon ja liikkumiseen. Näin ABB ylittää teknologian asettamia rajoja. ABB:n menestyksen ja osaamisen taustalla on yli 130 vuoden historia. Sen palveluksessa on 144 000 lahjakasta työntekijää yli 100 maassa. www.abb.com

ABB:n Electrification-liiketoiminta kuuluu maailman johtaviin sähköisten ratkaisujen toimittajiin, ja sillä on yli 200 tuotantolaitosta yli 100 maassa. Noin 53 000 omistautunutta työntekijää parantaa eri teollisuudenalojen, julkisten palvelujen ja yhteisöjen tulevaisuutta turvallisilla, älykkäillä ja kestävillä sähköistysratkaisuilla. Tuotevalikoimamme suojaa, yhdistää ja optimoi sähköenergian syöttöä, ja sen ytimessä ovat digitaaliset ABB Ability™ ­ratkaisut. Tuotteitamme käytetään teollisuus-, infrastruktuuri- ja kuljetusaloilla esimerkiksi datakeskuksissa, älykkäissä kiinteistöissä ja sähköajoneuvojen latausratkaisuissa, uusiutuvien energianlähteiden integroinnissa sekä älykkäässä sähkönjakelussa ja -varastoinnissa. Lisätietoja on osoitteessa https://go.abb/electrification.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp