ABB toimittaa latausteknologian ABB FIA Formula E -maailmanmestaruudesta kisaaville Gen3-autoille

ABB toimittaa latausteknologian ABB FIA Formula E -maailmanmestaruudesta kisaaville Gen3-autoille

ABB on ylpeä voidessaan ilmoittaa toimittavansa latausteknologian Gen3-autoille, joilla kisataan ABB FIA Formula E -maailmanmestaruudesta ensimmäisessä sähköautojen kansainvälisessä kilpasarjassa.

ABB on ollut mestaruussarjan nimikumppani kaudesta 4 alkaen. Kolmannen sukupolven Gen3-autot on suunniteltu kevyemmiksi, nopeammiksi ja energiatehokkaammiksi. Niillä kisataan kaudesta 9 (2022–2023) alkaen.

ABB:n Electrification-liiketoiminta-alueen johtaja Tarak Mehta, ABB Formula E -kumppanuusjohtaja Daniela Lužanin, Formula E -sarjan perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Alejandro Agag ja Formula E -sarjan toimitusjohtaja Jamie Reigle juhlistivat sopimusta virallisesti 16. heinäkuuta virtuaalisella tapahtumalla.

ABB:n Electrificationin tiimit työstävät parhaillaan yhdessä moottoriurheilun kattojärjestö FIA:n ja Formula E:n insinöörien kanssa teknisiä määrityksiä ja vaatimuksia Gen3-autojen innovatiivisen ja turvallisen latausratkaisun kehittämistä varten. Tavoitteena on kehittää siirrettäviä latausyksiköitä, joilla voidaan ladata kahta autoa samanaikaisesti.

Eri puolilla maailmaa yli 80 maassa on asennettuina yli 14 000 ABB:n DC-pikalaturia, joten ABB:llä on runsaasti hyväksi todettua teknologiaa ja kokemusta. Niitä hyödynnetään näissä Gen3-autoille tarkoitetuissa latureissa, jotka räätälöidään vastaamaan kilpailuympäristön erityistarpeita.

”ABB FIA Formula E -mestaruussarja on enemmän kuin vain kilpailu – se on innovatiivisten sähköautoteknologioiden koealusta, joka edistää sähköautojen tuotantolinjan kehitystä ja viime kädessä auttaa pitämään ympäristön puhtaampana kaikille”, Mehta sanoo. ”Olemme hyvin ylpeitä siitä, että saamme olla mukana Formula E -sarjassa. FIA:n päätös myöntää sarjalle maailmanmestaruussarjan status kaudella 7 voimistaa Formula E:n kasvavaa vaikutusta.”

”Siitä lähtien, kun ABB liittyi mukaan FIA Formula E -mestaruussarjan nimikumppanina kaudella 4, se on tehnyt kanssamme tiivistä yhteistyötä sarjan kehittämisessä moottoriurheilussa maantiekäyttöön kehitettävän teknologian testilaboratoriona. Tämä tukee koko sarjan perustamisen tarkoitusta – torjua ilmastonmuutosta sähköautoilua edistämällä. Odotamme innolla, mitä kaikkea voimmekaan saada aikaan yhdessä pitkäaikaisella yhteistyöllä”, Agag toteaa.

”Olemme luoneet Formula E -sarjalle vahvan perustan onnistuneessa ensimmäisessä vaiheessa ABB-kumppanuuttamme, ja olemme iloisia voidessamme laajentaa yhteistyötämme syvemmällä integroinnin tasolla Gen3-versiossa. ABB toimittaa tärkeän latausteknologian, joka parantaa kilpasarjaa tuotteena ja esittelee sähköautojen tehostetun latauskapasiteetin potentiaalia”, Reigle kertoo.

ABB:stä on tullut sähköajoneuvojen DC-pikalatausjärjestelmien globaali markkinajohtaja vaikuttavien hankkeiden kautta, joita ovat olleet esimerkiksi Electrify America, IONITY ja Fastned, joihin ABB on toimittanut tehokkaita DC-pikalatausasemia. Se on myös TAG Heuer Porsche Formula E -tallin virallinen kumppani.

ABB Formula E -sarjan maailmanlaajuisen tunnettuuden kasvu lisää tietoisuutta innovatiivisesta teknologiasta, joka on tämän ympäristön kannalta kestävän moottoriurheilumuodon suosion salaisuus. Sarja paliaa kisakalenteriin kuuden kilpailun verran 5. elokuuta Tempelhofin lentokentällä Berliinissä.

16.7. avautui myös ABB:n uusi Formula E -mediasivusto, joka löytyy osoitteesta https://new.abb.com/media/abbformulae. Sivuilla on paljon sisältöä, jossa kerrotaan, miten ABB:n kumppanuus Formula E -sarjan kanssa ja osallistuminen ABB FIA Formula E -mestaruussarjaan tukee sähköisen liikenteen kehitystä ja raivaa tietä paremmalle, kestävämmälle tulevaisuudelle. Tämän lisäksi sivuilla on kuvia, videoita ja tietoja kaikista E-Prix-kisatapahtumista radalla ja radan ulkopuolella.

Tietoja ABB FIA Formula E -mestaruussarjasta:

ABB FIA Formula E -mestaruussarja on tiukin ja kilpailluin moottoriurheiluluokka, jossa ajetaan täyssähköautoilla ennalta-arvaamattomia ja jännittäviä kisoja, keskellä maailman legendaarisimpia kaupunkeja.

Formula E on nopeimmin kasvava moottoriurheilusarja, jonka ylpeydenaiheena on kilpaurheilun paras osallistujalista. Sarjassa toisistaan mittaa ottavat tunnetut vakioautovalmistajat ja automerkit, jotka taistelevat pisteistä, sijoituksista ja kaiken kruununa maailmanmestaruudesta.

Formula E on kuitenkin paljon enemmän kuin vain radalla käytävä kilpailu. Se on myös koestuslaboratorio ja -alusta, jolla on tärkeämpi tarkoitus – testata uusia teknologioita, edistää tuotantolinjan kehittämistä ja lisätä liikennekäytössä olevien sähköautojen määrää.

ABB FIA Formula E -mestaruussarja hyödyntää urheilunäyttämöä ja levittää vahvaa viestiä siitä, kuinka tärkeää on siirtyä sähkön käyttöön nopeammin, jotta voimme torjua ilmastonmuutosta ja ilmansaasteiden haitallisia vaikutuksia.

Seuraa ABB FIA Formula E -mestaruussarjaa Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, TikTokissa ja YouTubessa.
@FIAFormulaE #ABBFormulaE

www.FIAFormulaE.com

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp