ABB:n latausasemista tehoa IONITYn Euroopan latausverkostoon

IONITY on valinnut ABB:n latausverkostonsa tärkeimmäksi teknologiakumppaniksi ja toimittajaksi. ABB:n Terra High Power -latausteknologia on otettu käyttöön uuden verkoston ensimmäisellä sähköajoneuvojen latausasemalla Sveitsissä.

IONITY aikoo rakentaa Euroopan laajuisen sähköajoneuvojen latausasemaverkoston, joka tekee sähköautojen käytöstä yhtä sujuvaa kuin fossiilisia polttoaineita käyttävien autojen käytöstä myös pitkillä ajomatkoilla. Ensimmäinen asema on otettu käyttöön Sveitsin Neuenkirchissä, A2-moottoritien varrella.

Pilottiasema sijaitsee lähellä Luzernin kaupunkia, ja sillä on käytössä kuusi ABB:n Terra HP -pikalatausasemaa. Terra HP -aseman teho on 350 kW, ja se lataa akut 200 kilometrin matkalle kahdeksassa minuutissa. IONITYn tavoitteena on ulottaa verkosto 24:ään Euroopan maahan niin, että pikalatausasemia on vuoteen 2020 mennessä noin 400.

IONITY on BMW:n, Daimlerin, Fordin, Volkswagenin sekä Audin ja Porschen yhteisyritys. Ensimmäisten onnistuneiden asennusten jälkeen ABB valittiin IONITYn latausverkoston pääteknologiakumppaniksi ja -toimittajaksi.

ABB on tehnyt 130-vuotisen historiansa aikana useita merkittäviä sähköisen liikenteen läpimurtoja. Se on sähköajoneuvojen tasavirtalatausjärjestelmien globaali markkinajohtaja, jonka asennettu laitekanta kattaa noin 7 000 verkkoon liitettyä tasavirtalatausasemaa yli 60 maassa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että olemme saaneet ABB:stä vahvan kansainvälisen teknologiakumppanin viemään eurooppalaista sähköajoneuvoliikennettä seuraavalle tasolle”, sanoo IONITYn toimitusjohtaja Michael Hajesch.

Uusi asemaketju on todellinen eurooppalainen virstanpylväs, ja meille on kunnia saada olla mukana tukemassa sitä. Olemme erityisen ylpeitä siitä, että ensimmäinen pilottiasema on nyt avattu ABB:n kotimaassa Sveitsissä. Olemme toimittaneet jo noin 7 000 verkkoon liitettyä tasavirtalatausasemaa eri puolille maailmaa. Meille on tärkeää, että yhteistyömme IONITYn kanssa tuo erittäin tehokkaan ja kestävän sähköautoliikenteen tavallisten eurooppalaisten ulottuville”, ABB:n sähköajoneuvojen latausinfrastruktuurin tuotannosta vastaava toimitusjohtaja Frank Muehlon sanoo.

IONITY on yksi kunnianhimoisista latausverkostohankkeista, joita on muodostumassa niin Eurooppaan kuin muuallekin. Yhdysvalloissa ABB on valittu toimittamaan Terra HP -latausasemia Electrify America -hankkeen verkostoon, jossa aiotaan rakentaa satoja latausasemia 17 suurkaupunkialueen ympäristöön ja useiden suurten valtateiden varsille.

Neuenkirchin IONITY-aseman ABB Terra HP -latausasemat ovat Euroopan ensimmäiset nestejäähdytteisellä kaapeloinnilla varustetut latauslaitteet. Neuenkirchin asemalla käytössä on CCS-latausstandardi, joka on yksi alan laajimmin käytetyistä laitteistostandardeista. Terra HP -latausasema tukee sen lisäksi myös CHAdeMO-pikalatausstandardia.

Euroopan unionin ja EFTA-alueen ladattavien sähköajoneuvojen markkina kasvoi vuoden 2017 aikana 38,7 prosentilla*. Nopean kasvun vuoksi on välttämätöntä investoida tehokkaaseen infrastruktuuriin, joka mahdollistaa uudelle käyttäjäsukupolvelle myös pitkät ajomatkat.

Sveitsin ensimmäisen pilottiaseman suunnitteli ja rakensi johtava sveitsiläinen energiayhtiö Alpiq, joka on suurin Euroopan markkinoille keskittyvä energiapalvelujen tarjoaja.

Sähköisen liikenteen edelläkävijä

ABB innovoi ja tuottaa monia kestävän sähköajoneuvoliikenteen tuotteita ja ratkaisuja ja on siten luonnollinen kumppani IONITYlle.

ABB:n tuotevalikoimassa on sähköautojen, -bussien ja -kuorma-autojen latausteknologiaa sekä laivojen ja rautateiden sähköistysratkaisuja.

Myös yhteistyö maailman ensimmäisen sähköisen moottoriurheilusarja FIA:n Formula E:n kanssa todistaa ABB:n johtavasta asemasta sähköisen liikenteen alueella. ABB FIA Formula E -mestaruussarjassa sähköistysratkaisuja ja digitaaliteknologiaa päästään testaamaan vaativassa moottoriurheilumaailmassa. ABB ja Formula E kehittävät yhdessä sähköisen liikenteen teknologiaa kohti uutta aikakautta.

* European Automobile Manufacturers Association

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp