Uudet AFS-kontaktorit parantavat koneiden turvallisuutta

ABB:n uudet AFS-kontaktorit täydentävät turvallisuuskomponenttien valikoiman, joka parantaa koneiden suojausta, minimoi seisokit ja nopeuttaa tuotteiden toimitusta.  Nyt laitosten koko turvallisuusarkkitehtuuri voidaan hoitaa ABB:n teknologian avulla.

ABB:n täysin uudet turvallisuussovelluksiin tarkoitetut AFS-kontaktorit ovat nyt tilattavissa.
ABB:n täysin uudet turvallisuussovelluksiin tarkoitetut AFS-kontaktorit ovat nyt tilattavissa.

Uudet AFS-kontaktorit voivat olla osa teollisuuskoneistojen ja prosessiteollisuuden sovellusten turvallisuusketjua. Ne pysäyttävät moottoreita ja estävät kaasujen purkautumista. Koneiden turvallisuussovelluksia varten AFS-kontaktorit varustetaan etupuolelle kiinteästi asennetuilla apukosketinlohkoilla, mikä helpottaa virtapiirien valvontaa ja ohjausta. Mekaanisesti linkitetyt ja peilikoskettimet parantavat myös järjestelmien turvallisuutta.

ABB:n Motor Starting and Safety -liiketoimintaryhmän tuoteryhmäjohtaja Massimiliano Cifalitti sanoo: ”Tämä täysin uusi AFS-kontaktori osoittaa, miksi ABB on johtavassa asemassa teollisen turvallisuuden alalla. Innovatiivisen rakenteensa vuoksi tämä kontaktori on koneen turvallisuuden kannalta tärkeä komponentti, joka on aiempaa yksinkertaisempi asentaa, helpompi huoltaa ja turvallisempi käyttää. Koska turvallisuuskomponenttiemme laajaa valikoimaa päivitetään muita useammin ja koska tarjoamme ohjelmistotyökaluja työpaikkojen turvallisuuden parantamiseen, asiakkaat voivat valita tuotteemme luottaen siihen, että ABB tarjoaa parhaan mahdollisen ratkaisun koko heidän turvallisuusarkkitehtuurilleen.”

Täysin uudet AFS-kontaktorit on suunniteltu helpottamaan integraatiota konevalmistajan järjestelmien kanssa. Kaikki kontaktorien tiedot ovat helposti saatavissa ABB:ltä turvallisuussuunnitteluvälineiden, kuten Sisteman tai FSDT:n, avulla. Tämän ansiosta valmistajien on helpompaa suunnitella turvallisempia koneita, jotka täyttävät tärkeimpien EN ISO 13849- ja EN 62061 -turvallisuusstandardien vaatimukset.

ABB:n ergonominen suunnittelu parantaa turvallisuutta ja helpottaa käyttöä. Tavanomaisen huollon yhteydessä turvalaite löytyy paneelista nopeasti ja helposti selvästi erottuvan keltaisen apukosketinlohkon ansiosta, mikä säästää aikaa. Suojakansi estää vahingossa tapahtuvan manuaalisen käytön.

Tuotevalikoiman ansiosta tehokkaiden suojajärjestelmien rakentaminen on entistä yksinkertaisempaa. Kontaktorin kelan virrankulutusta voidaan pienentää jopa 60 prosenttia, joten muuntajat ja paneelit voidaan mitoittaa pienemmiksi. Kontaktoreissa on vakiovarusteena sisäinen ylijännitesuoja. Laitteen lähes viiveetön reagointi parantaa turvallisuutta. Vika havaittaessa tietyt kontaktorimallit avautuvat alle 30 millisekunnissa, jolloin suunnittelussa voidaan käyttää merkittävästi pienempiä turvamittoja.

Mekaanisesti linkitetyt ja peilikoskettimet on selvästi merkitty etupuolella olevilla symboleilla, ja ne antavat tarvittavat toiminnot takaisinkytkentäpiireissä. Se estää apukoskettimen tilan odottamattomat muutokset, jos pääkoskettimet hitsautuvat kiinni tai muuten jumittuvat. Se varmistaa myös, että turvallisuusjärjestelmän täsmällinen tila näkyy koko ajan.

”Turvallisuutta silmällä pitäen suunnitellut kontaktorit suorittavat koneissa olennaisen tärkeää toimintoa eli katkaisevat virransyötön kuormittavalle laitteelle, joka yleensä on suuri sähkömoottori”, sanoo Cifalitti. ”Me ABB:llä olemme sitä mieltä, että suurempi turvallisuus on aina oikea päätös. Asiantuntijatiimimme ovat suunnitelleet AFS-kontaktorin tästä lähtökohdasta.”

Tärkeimpiä teknisiä tietoja:

  • Tehot jopa 45 kW - 400 V AC-3, 60 hv - 480 V ja 130 A - 690 V AC-1, 115 A - yleiskäyttö
  • AFS_Z-mallien avautumisaika alle 30 ms
  • Peilikoskettimilla ja mekaanisesti linkitetyillä koskettimilla on kolmannen osapuolen myöntämä sertifikaatti
  • Apukoskettimien kytkentäkapasiteetti vähintään 12V, 3 mA 10-7
  • Ohjauspiirin häiriösuojaus on sisäänrakennettuna elektronisessa kelan ohjauksessa

ABB:n turvallisuustuotteet tarjoavat laadukkuutta ja innovaatioita olennaisen tärkeille teollisuuden laitteille. ABB on myös tuonut markkinoille uuden Sentry-turvallisuusreleiden valikoiman. Niiden asentaminen on entistä helpompaa, ja ne nopeuttavat vianselvitystä ja vähentävät seisokkeja.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp