ABB esittelee uuden robotin puhdastilojen automatisointiin

ABB esittelee uuden robotin puhdastilojen automatisointiin

Nopean ja pienikokoisen IRB 1100:n uusi puhdastilaversio tuo herkille teollisuudenaloille lisää joustavuutta, suorituskykyä ja erinomaista suojausta.

ABB laajentaa robottivalikoimaansa tuotantolaitosten puhdastiloihin, joissa vaaditaan suurta joustavuutta ja suorituskykyä. Uudessa, puhdastiloihin tarkoitetussa, ISO 14644-1 -sertifioidussa IRB 1100 -robotissa yhdistyvät nopea suorituskyky ja kompakti rakenne. Sitä voidaan käyttää muun muassa terveydenhuollossa, lääketeollisuudessa, elektroniikassa sekä puolijohteiden ja aurinkopaneelien valmistuksessa. 

Sen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat hygieeninen maali ja suljettu runko, joka suojaa epäpuhtauksilta, kuten hiukkaspäästöiltä ja rasva- tai öljyvuodoilta. Lisäksi robotin nivelten väliset aukot on minimoitu bakteerien kasvun ehkäisemiseksi.

Robotista on saatavana kaksi tuoteversiota: kummankin hyötykuorma on 4 kg, mutta toisen ulottuvuus on 475 mm ja toisen 580 mm.

Uusi puhdastilaversio perustuu ABB:n nykyisen, pienimmän ja kevyimmän 6-akselisen IRB 1100 -robotin menestykseen. IRB 1100:ssa on jopa 35% nopeammat tahtiajat kuin IRB 120:ssä. Tällä maksimoidaan tuottavuus ja saavutetaan luokkansa paras toistettava tarkkuus. ABB:n OmniCore™-ohjaimella toimivassa robotissa on edistyneitä liikkeenohjausominaisuuksia, ja siksi se sopii ihanteellisesti nopeaan kokoonpanoon, poimintaan ja materiaalinkäsittelysovelluksiin.

IRB 1100:n vaatima pinta-ala on 10% pienempi ja se on 20% kevyempi*, joten se voidaan asentaa kohteisiin, joissa tilaa on vähän – myös olemassa oleville tuotantolinjoille. Tämä lisää tuotannon joustavuutta.

Uusi IRB 1100 laajentaa ABB:n puhdastilojen sovelluksiin tarkoitettujen robottien tuotevalikoimaa, johon kuuluu myös IRB 120. IRB 1100 on sertifioitu tiukemman ISO 4 -puhtausluokan mukaan, kun taas IRB 120 kuuluu luokkaan 5. IRB 1100:aa voidaan käyttää uusissa, korkeampaa suojaustasoa edellyttävissä sovelluksissa.

"Monet valmistajat haluaisivat hyödyntää robotiikkaa saadakseen kokoonpanoprosessista nopean ja tarkan. Kehittynyt tekniikka on kuitenkin usein herkkä epäpuhtauksille ja vaatii ehdottomasti puhdastilojen käyttämistä", kertoo ABB:n Robotics-divisioonan tuotehallintajohtaja Antti Matinlauri. "IRB 1100:n puhdastilaversio on ainutlaatuinen, sillä sen hyötykuorma on 4 kg ja ulottuvuus lähes 500 mm. Sen toistettava tarkkuus on luokkansa paras. IRB 1100 asettaa uuden standardin. Siitä hyötyvät puhdastilatiimit koko teollisuudenalalla, kun ne voivat käyttää automaatiota parhaalla mahdollisella tavalla vaativissa ympäristöissä. Tuotanto nopeutuu, ja tuottavuus paranee myös ahtaissa tiloissa."

Lue lisää puhdastiloihin tarkoitetusta IRB 1100 -robotista täältä.

*IRB 120:aan verrattuna

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp