ABB:n robotit tehostavat koronavirustestausta Singaporessa

ABB:n robotit tehostavat koronavirustestausta Singaporessa

Uusi robotiikkaa hyödyntävä laboratoriojärjestelmä säästää aikaa, rahaa ja pitää laboratorion työntekijät turvassa

Singaporessa lisätään koko maan koronavirustestauskapasiteettia. Siksi siellä on otettu käyttöön ABB:n tarkkoja robotteja uudessa automatisoidussa laboratoriojärjestelmässä, joka on nimeltään Rapid Automated Volume Enhancer (RAVE).

Järjestelmä automatisoi näytteiden käsittelyn vaiheita, joita yleensä tehdään käsin. Kaksi RAVE-järjestelmää voi oheislaitteineen käsitellä päivittäin ennätykselliset lähes 4 000 näytettä. Lisäksi RAVE vähentää testien kontaminaatiota ja laboratoriotyöntekijöiden tartuntariskiä.

Järjestelmän ovat kehittäneet Agency for Science, Technology and Research (A*STAR) -viraston Advanced Remanufacturing and Technology Centre (ARTC) -keskus, Singapore Institute of Manufacturing Technology (SIMTech) -instituutti sekä A*STAR-viraston kansallinen Diagnostics Development (DxD) Hub -hanke.

ABB toimitti Singaporeen neljä IRB 910 SCARA -yksikköä ja antoi simulointi- ja ohjelmointitukea järjestelmän testausvaiheessa. RAVE esiteltiin heinäkuussa 2020, ja sen jälkeen ABB:ltä on tilattu 14 robottiyksikköä lisää.

”On kunnia kuulua Singaporen lääketieteelliseen ekosysteemiin ja auttaa tämän hätätilanteen ratkaisemisessa. Yhdistämme alan johtavat robotiikkateknologiamme ja muiden toimijoiden teknisen ja biolääketieteellisen osaamisen”, sanoo ABB:n Robotics & Discrete Automation -liiketoiminnan johtaja Sami Atiya. ”Yhdessä lisäämme Singaporen testauskapasiteettia automatisoimalla tärkeitä laboratorioprosesseja. Robottimme hoitavat toistuvia ja vaarallisia tehtäviä, mikä parantaa laboratoriohenkilöstön työskentelyoloja, helpottaa heidän työtaakkaansa ja pienentää tartuntariskiä.”

ABB:n tarkkoja robotteja hyödynnetään uudessa automatisoidussa laboratoriojärjestelmässä, joka on nimeltään Rapid Automated Volume Enhancer (RAVE).
ABB:n tarkkoja robotteja hyödynnetään uudessa automatisoidussa laboratoriojärjestelmässä, joka on nimeltään Rapid Automated Volume Enhancer (RAVE).

Robottilaitteiston kehittämisessä, simuloinnissa ja testaamisessa virtuaalisessa 3D-ympäristössä käytettiin ABB:n RobotStudio®-simulointiohjelmistoa. Sen avulla projekti voitiin toteuttaa nopeasti, eikä järjestelmää tarvinnut säätää tai korjata sen enempää laboratoriossa.

”Julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö on avainasemassa, kun kehitetään edistyksellisiä valmistusteknologioita ja otetaan niitä nopeasti käyttöön. A*STARin, ABB:n ja ekosysteemiin kuuluvien muiden kumppanien yhteistyö on hyvä esimerkki siitä, miten Singaporen testauskapasiteettia on voitu lisätä robotiikan ja automaation avulla”, toteaa ARTC:n CEO tri David Low.

ABB auttaa koronaviruskriisissä myös muilla tavoin. Milanon polyteknisessä yliopistossa tutkitaan yhtiön yhteistyöhön kykenevän YuMi®-robotin hyödyntämismahdollisuuksia sairaaloiden serologisissa testeissä. Jos YuMi otetaan käyttöön sairaaloissa, voidaan automatisoida jopa 77 prosenttia testaustoimenpiteistä ja analysoida 450 näytettä tunnissa.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on johtava globaali teknologiayritys. Vauhditamme yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. ABB yhdistää ohjelmistot sähköistyksen, robotiikan, automaation ja liikkeen portfolioonsa. Näin hyödynnämme teknologian mahdollisuudet suorituskyvyn nostamiseksi uudelle tasolle. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n tärkein voimavara on sen 110 000 ammattilaista yli 100 maassa. www.abb.com

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp