ABB:n moottorikäynnistin pikajousiliittimin

ABB lanseeraa uudenlaisen pika-asenteisen jousiliitostekniikan moottorikäynnistimen pääkomponenteille. Kun johdinliitos tehdään pikajousiliittimeen ilman työkaluja, uusi asennustapa on perinteistä ruuviliitosta nopeampi ja liitos on tärinänkestävä. Lanseerattava liitintekniikka mahdollistaa myös automatisoidun johdotuksen lisäämisen tuotantolinjalle, koska johdinliitoksen tekemiseen tarvitaan vain yksi suoraan ylhäältä tuleva työntöliike.

Uusi pika-asenteinen jousiliitostekniikka on saatavana 9-38 A:n elektronisesti ohjatulle AF-kontaktoreille sekä 0,16-32 A:n MS132-moottorinsuojakatkaisijoille. Pikajousiliitos on saatavana myös kontaktorin ja moottorinsuojakatkaisijan tarvikkeille perinteisen ruuviliittimen rinnalla.

Johtimen kytkeminen kontaktorin pikajousiliittimeen sujuu kojeistoasentajalta juohevasti.
Johtimen kytkeminen kontaktorin pikajousiliittimeen sujuu kojeistoasentajalta juohevasti.

Kutsumme uutta liitinrakennetta pikajousiliittimeksi, koska se on paitsi nopea ja juoheva asentaa, myös kaksitoiminen: liitintä voi käyttää pika-asennuksen lisäksi perinteisenä työkalutoimisena jousi- liittimenä sekä asennuksen että johtimen poistamisen yhteydessä. Pikajousiliittimen pika-johdinliitos toimii ilman työkaluja jäykällä (ML), monisäikeisellä (MK) ja holkitetulla hienosäikeisellä johtimella. MKEM-tyyppinen holkittamaton johdin asennetaan 3 mm:n ruuvitaltalla avattuun jousiliittimeen.

Suora-, suunnanvaihto- ja tähtikolmiokäynnistin toteutetaan täysin johdottomana. Uudenlaiset käynnistinosien yhdistysratkaisut yhdessä pikajousiliitoksen kanssa tekevät käynnistimestä nopean toteuttaa ja luotettavan käyttää. Iskun- ja tärinänkestävän rakenteen lisäksi pikajousiliitos kiristyy itsestään, eikä jälkikiristystä näin enää tarvita. Täysin uudenlainen innovatiivinen käynnistinratkaisu on selkeä suunnitella ja nopea asentaa, minkä lisäksi se antaa toimintavarmuutta myös tärisevissä käyttöolosuhteissa.

Pikajousiratkaisun hyödyt:

  • Laitevalmistajan laitteisto on aiempaa toimintavarmempi ja löysien liitosten aiheuttamat viat vähenevät.
  • Kojeistovalmistuksen läpimenoaika lyhenee, ja johdinliitokset kestävät paremmin kuljetuksen aikaista tärinää.
  • Tarjoaa laitteiston loppukäyttäjälle luotettavan, käyttövarman,turvallisen ja tuottavuutta parantavan ratkaisun.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp