ABB hyödyntää älykästä energianvalvontateknologiaa sähkötuotevalikoimassaan yhä laajemmin

ABB kytkee innovatiivisen energianvalvontateknologiansa ja verkkosovelluspalvelun (SaaS) entistä enemmän keskeisiin sähkönjakeluteknologioihinsa.

InLine II -jonovarokekytkimessä on sisäänrakennettu mittaus- ja valvontayksikkö. Kytkin tukee edistyksellisempää energianhallintaa ja nopeuttaa asennusta älykkäissä liike- ja teollisuusrakennuksissa ABB AbilityTM Electrical Distribution Control System (EDCS)* -järjestelmällä.

ABB tarjoaa yksinkertaisen ja tehokkaan tavan integroida digitaaliset ja älykkäät valvontaominaisuudet kytkin- ja varoketuotteisiin. Yhtiö on sisällyttänyt ITS2-energianvalvontateknologiaansa useisiin sähkötuotteisiin, jotta Peer 2 Peer -laitteet voidaan koordinoida entistä paremmin koko laitoksessa.

ITS2-teknologiaa käytetään jo laajasti SlimLine XRG -varokekytkimissä. Nyt sitä hyödynnetään myös InLine II -jonovarokekytkimissä ja lisäosana ABB OS -kytkinvarokkeissa ja ABB OT -kuormankytkimissä.

ITS2 on ainutlaatuinen ratkaisu, joka integroi kaikki mittaus- ja valvontatoiminnot yhteen laitteeseen. Siksi asennusaikaa säästyy 80 prosenttia ulkoisten energiamittareiden asentamiseen verrattuna. Asennus sujuu nopeammin, koska varokekytkimet varustetaan ITS2-yksiköillä jo tehtaalla. Tyypillisesti neljän tai viiden varokekytkimen asennus voi kestää yli tunnin, mutta uusi InLine II voidaan kuitenkin asentaa vain parissa minuutissa.

ITS2-yksikössä on kattavammat mittausominaisuudet kuin perinteisissä laitteissa. Sillä voidaan mitata virtaa, jännitettä, tehoa, energiankulutusta ja lämpötilaa älykkäissä liike- ja teollisuusrakennuksissa. Integroitu ITS2-energianvalvontayksikkö auttaa laitoksia siirtymään uusiutuviin energialähteisiin ja monimuotoiseen, hajautettuun sähköntuotantoon. Esimerkiksi datakeskuksissa voidaan myös seurata energiankulutusta ja laitteita tarkemmin.

ABB:n InLine II -jonovarokekytkimiä käytetään laitoksissa laajasti turvalliseen erotukseen ja virran valvontaan. Toisin kuin perinteiset laitteet, ITS2 valvoo myös sitä, ovatko kytkimet auki vai kiinni. Lisäksi siinä on sähköinen varokevalvontatoiminto (electronic fuse monitoring, EFM), joka parantaa turvallisuutta. Käyttäjät voivat asettaa ajalle ja virralle kynnysarvoja sekä saada hälytyksiä raja-arvojen ylittyessä.

Laite yhdistää kytkentä- ja suojausteknologiat pilvipohjaiseen ABB Ability EDCS -järjestelmään. Näin yritykset voivat käyttää reaaliaikaista mittausdataa sekä seurata ja analysoida toimintaansa entistä tehokkaammin.

”ABB parantaa älykkäiden liike- ja teollisuusrakennusten valvontaa.  Jotta energiaa säästyisi ja hiilidioksidipäästöt vähentyisivät, sähkönjakelua on valvottava tarkemmin, tehokkaammin ja älykkäämmin. Se on yksinkertaista ja helppoa, kun kytkin- ja varokelaitteisiin integroidaan pienikokoinen ITS2-valvontayksikkö. Juuri tästä syystä ABB näyttää tietä digitalisaatiossa”, ABB:n kytkin- ja varoketuotteiden tuoteryhmäjohtaja Jorge Lis sanoo.

ITS2-energianvalvontayksikkö yhdistää gateway:n kautta laitteet ABB Ability EDCS -järjestelmään. Se on tehokas verkkosovelluspalveluratkaisu (SaaS) havainnolliseen datan käyttöön. ITS2-yksikön ansiosta kytkimet ja varokkeet voivat analysoida ja optimoida sähköverkkoja. EDCS-järjestelmässä niin yksittäisten laitteiden kuin kokonaisten laitosten kaikkia energiatietoja ja -raportteja voidaan tarkastella turvallisesti etäältä. Loppukäyttäjä näkee kaiken ITS2-yksiköstä ja muista sähkönjakelujärjestelmään kytketyistä laitteista kerätyn datan.

ITS2 lähettää energiadataa Modbus RTU:n kaltaisten tietoliikenneprotokollien välityksellä yhdyskäytävään. Emax 2- tai Tmax XT -katkaisija, automaattinen TruONE-vaihtokytkin tai jokin ABB:n digitaalisista Ekip UP -yksiköistä voi toimia väylänä ABB EDCS -järjestelmään.

Myös ITS2-yksikön määritys käy nopeasti ABB:n Ekip Connect 3 -yleisohjelmistolla. Kytkimen koon, tuotteen, nimellisvirran, syöttösuunnan ja laiteosoitteen kaltaiset parametrit voidaan määrittää paikan päällä tai etäyhteydellä kannettavalla tietokoneella vain parissa minuutissa.

*Kahta nykyistä tunnettua energian- ja resurssienhallintaratkaisua, ABB Ability™ Electrical Distribution Control System (EDCS) ja ABB Ability™ Asset Health for Electrical systems – MyRemoteCare, on jatkuvasti kehitetty ja ne on siirretty yhteen käyttöliittymään. ABB Electrification juhlistaa tuotevalikoimansa kehitystä uudella ABB Ability™ Energy and Asset Manager -ratkaisulla.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp