ABB:n teknologia varmistaa häiriöttömät lähetykset ABB Formula E -kilpailuista

ABB:n teknologia varmistaa häiriöttömät lähetykset ABB Formula E -kilpailuista

ABB:n räätälöity UPS-ratkaisu täyttää innovatiivisen, täysin sähköisen ja globaalin kilpasarjan korkeat vaatimukset.

ABB FIA Formula E -mestaruussarjan tarkoitus on edistää sähköajoneuvojen käyttöä. Kilpailut käydään kiehtovilla katuradoilla ympäri maailmaa. Globaali yleisö voi seurata verkossa tai suorana television tai radion välityksellä, kuinka maailman innovatiivisimmat automerkit kisaavat keskenään.

Tapahtuman järjestää Formula E Race Operations -organisaatio, joka myös vastaa siitä, että kaikki sujuu ongelmitta. Tiimi varmistaa, että mestaruussarjaa voidaan seurata ympäri maailmaa riippumatta siitä, missä kisat fyysisesti pidetään.

ABB Formula E on näkyvin osoitus siitä, kuinka älykäs energia ja tehokkaat sähköautot toimivat käytännössä. Siksi on tärkeää, että tapahtumien suorat lähetykset sujuvat ilman katkoksia. Juuri tässä ABB:n keskeytymättömän tehonsyötön laite (UPS) on korvaamaton apu Formula E -lähetyskeskukselle.

Haaste

ABB:tä pyydettiin kehittämään kisoja varten UPS-järjestelmä, joka varmistaisi katkeamattomat TV- ja radiolähetykset. UPS-laitteen piti tuottaa 15 minuuttia 60 kVA:n akkutehoa 230 ja 400 VAC:n tulo- ja lähtöjännitteellä ja 50 hertsin taajuudella. Lisäksi ratkaisu piti asentaa pyörien päälle ja painoa rajoittaa niin, että järjestelmää voidaan kuljettaa. Formula E Operations nimittäin tarvitsi kolme yksikköä: yhden kilpailupaikalle ja kaksi lisälaitetta, jotka kuljetetaan edeltä seuraaviin kahteen kohteeseen.

Stuart Russell, Formula E Race Operations -organisaation Senior Electrical Manager, lähetti ABB:n Smart Power -liiketoiminnan Power Protection -tiimille seuraavan viestin: ”60 kW. 15 minuuttia. Maksimissaan ruokapöydän korkuinen ja pyörät alla.”

Valmista ratkaisua näin tehokkaan UPS-laitteen kehittämiseksi, joka on niin pieni ja kestävä, että lähettipalvelu tai tavallinen matkustajalentokone voi kuljettaa sitä, ei ollut.

”Mutta me pidämme kovasti tällaisista projekteista”, sanoo Tobias Scherer, ABB:n Head of Sales UPS Swiss Market. ”Meillä on asiantuntijatiimi, joka vastaa erityistä joustavuutta ja luovuutta vaativista sovelluksista. Formula E -projekti on loistava esimerkki asiakaskeskeisyydestä ja innovoinnista.”

Ratkaisu

Erikoisvalmisteisen UPS-yksikön ytimessä on modulaarinen DPA UPScale RI40 UPS -laite, joka on teholtaan 60 kW n+1 ja asennettu 19 tuuman koteloihin. Siinä on kolme 20 kW:n moduulia, jotka voidaan vaihtaa järjestelmän ollessa toiminnassa, sekä yksi varamoduuli. Kukin akkukaappi tuottaa varavirtaa viideksi minuutiksi.

300x7 Ah:n lyijyakkujärjestelmä on jaettu kolmeen osaan kuljetuksen helpottamiseksi. Kukin osa on asennettu erityiseen 19-tuumaiseen kaappiin.

”Tiimimme valinta oli DPA UPScale RI40, koska se on luotettava ja modulaarinen ratkaisu. Tiesimme, että se olisi tarpeeksi vankka kestämään kuljetukset eri maihin ABB Formula E -kauden aikana. Nimen RI tulee sanoista rack independent, eli ratkaisu on helppo siirtää ja asentaa”, kertoo Markus Birrer, ABB:n Head of Industrial UPS.

Kaappien korkeus on pyörien kanssa 1 355 mm, leveys 605 mm ja syvyys 1 100 mm. UPS-kaapit painavat 250 kg ja akkukaapit 400 kg. ABB:n ratkaisussa käytetään iskunkestäviä 19 tuuman lentolaatikoita, jotka on kehitetty erityisesti musiikkikiertueiden ja ulkotapahtumien tarpeisiin.

Kytke ja käytä -toiminto on erittäin tärkeä, koska se helpottaa asennusta paikan päällä. Ovet voidaan irrottaa, ja kaikki tulo-, lähtö- ja akkukaapelit on kytketty. Turvallisuussyistä AC- ja DC-liitännät ovat mekaanisesti erilaisia ja kaikki akkukaapit on kytkettävä UPS-laitteeseen, jotta järjestelmä toimii. Järjestelmään on integroitu myös hätäpysäytys.

Käyttöohjeen sijaan ABB:n palvelutiimi teki kymmenen minuutin videon älypuhelimeen. Siinä näytetään, kuinka UPS-järjestelmä asennetaan ja kuinka sitä käytetään. Ratkaisu toimii loistavasti.

”ABB:n vastaus haasteeseemme on ollut erinomainen alusta loppuun”, sanoo Russell. ”ABB-tiimi otti kaikki yksityiskohdat huomioon ja kehitti räätälöidyn ratkaisun, joka vastaa myös melko poikkeuksellisia vaatimuksiamme. Moottoriurheilu ja sähkömoottoriurheilu erityisesti ovat suuren luokan asia, jossa on paljon pelissä. Siksi käyttämiltämme teknologioilta ja toimittajilta vaaditaan paljon. ABB:n UPS-ratkaisu ja yhtiön tekninen tuki ovat tärkeä osa tiimiämme.”

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp