ABB toimittaa sähkönjakelujärjestelmän UPM:n eukalyptussellutehtaalle Uruguayhin

ABB ja UPM ovat sopineet sähkönjakelujärjestelmän kokonaistoimituksesta UPM:n parhaillaan Uruguayhin rakenteilla olevaan maailmanluokan sellutehtaaseen. ABB:n Vaasan Process Industries -divisioonan sähköistysyksikkö vastaa järjestelmän kokonaistoimituksesta.

Tehtaan sähköistysprojekti toteutetaan läheisessä yhteistyössä ABB Uruguayn kanssa, joka vastaa projektista kohteessa ja hoitaa asennukset sekä käyttöönottopalvelut paikan päällä yhdessä ABB:n Vaasan sähköistysyksikön kanssa. Projektin teho- ja jakelumuuntajien toimituksista vastaa Hitachi ABB Power Grids yhteistyössä projektia johtavan ABB:n Vaasan sähköistysyksikön kanssa.

ABB tunnetaan Uruguayssa entuudestaan useista teollisuuden sähköjärjestelmien toimituksista sekä näiden järjestelmien ja laitteiden huollosta. Paikallinen tuki on asiakkaille tärkeää, ja ABB:llä on maassa vahva paikallinen organisaatio.

ABB:n toimitukset Uruguayhin Paso de los Toroksen kaupungin lähelle rakentuvalle tehtaalle alkavat huhtikuussa 2021, ja viimeiset ABB:n sähkönjakelujärjestelmän toimituskokonaisuuteen kuuluvat laitteet toimitetaan saman vuoden lokakuussa.

  • UPM sijoittaa 2,7 miljardia US dollaria uuteen maailmanluokan sellutehtaaseen, joka sijaitsee Uruguayssa Paso de los Torosin lähellä. Tehtaan vuotuinen tuotantokapasiteetti on 2,1 miljoonaa tonnia eukalyptussellua. Kuva: UPM
  • Tehtaan rakennustyömaa. ABB vastaa tehtaan sähkönjakelujärjestelmän kokonaistoimituksesta. Kuva: UPM

”Olemme ylpeitä, kun saamme viedä vaasalaista huipputason teknologiaosaamista Uruguayhin ja toimittaa UPM:n uuden maailmanluokan sellutehtaan sähköistysratkaisut. Yhteistyö UPM:n kanssa rakentuu luottamukseen, ja projekti on edennyt ensiluokkaisesti”, sanoo paikallisen Process Industries -divisioonan johtaja Mikael Ingo, ABB Process Automation.

UPM:n uuden sellutehtaan on suunniteltu käynnistyvän vuoden 2022 toisella vuosipuoliskolla. Sen vuotuinen tuotantokapasiteetti on 2,1 miljoonaa tonnia eukalyptussellua. Huipputeknologiansa myötä siitä tulee yksi maailman kilpailukykyisimmistä sellutehtaista.  

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on johtava globaali teknologiayritys. Vauhditamme yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. ABB yhdistää ohjelmistot sähköistyksen, robotiikan, automaation ja liikkeen portfolioonsa. Näin hyödynnämme teknologian mahdollisuudet suorituskyvyn nostamiseksi uudelle tasolle. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n tärkein voimavara on sen 110 000 ammattilaista yli 100 maassa. www.abb.com

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp