ABB ja Amazon Web Services ohjaavat kuljetusliikkeitä kohti täysin sähköistä tulevaisuutta

ABB ja Amazon Web Services ohjaavat kuljetusliikkeitä kohti täysin sähköistä tulevaisuutta

ABB ja Amazon Web Services (AWS) ovat ilmoittaneet yhteistyösopimuksesta, jonka nojalla ne kehittävät yhdessä pilvipohjaisen digitaalisen ratkaisun sähköajoneuvojen reaaliaikaiseen kalustonhallintaan. Amazon Web Services (AWS) on Amazon.com, Inc. -konserniin kuuluva yritys.

Ratkaisu optimoi sähköajoneuvojen tehokkaan käytön ja nopeuttaa kalustojen sähköistämistä. Se myös auttaa kuljetusliikkeitä kaikkialla maailmassa pitämään liiketoimintansa sataprosenttisesti käynnissä, kun ne siirtyvät kokonaan sähköön.

Yhteistyö yhdistää yritysten vahvuudet: sähköisen liikenteen johtajan ABB:n mittavan kokemuksen energianhallinnasta, latausteknologiasta ja sähköisen liikenteen ratkaisuista ja AWS:n verrattoman pilviteknologioiden valikoiman ja ohjelmistoasiantuntemuksen. 

Uusi alusta on tarkoitus tuoda markkinoille vuoden 2021 jälkipuoliskolla. Se tarjoaa yhdessä näkymässä räätälöidyn käyttäjäkokemuksen, joka tehostaa sähköajoneuvokaluston hallintaa muun muassa latauspisteissä ja kalustotiedon koontinäytössä ja takaa parhaan mahdollisen luotettavuuden.

Frank Muehlon, ABB:n eMobility-divisioonan johtaja, sanoo: ”ABB:llä ja AWS:llä on sama visio mahdollisuuksista muuttaa yhteiskuntaa sähköisen liikenteen kautta. Yhdistetty asiantuntemuksemme tukee yhteistä tavoitetta tehdä sähköautokaluston hallinnasta helpompaa ja saavutettavampaa. Tämä uusi ratkaisu mullistaa sähköisen liikenteen, koska se yhdistää sähköajoneuvolaitteiston ja -ohjelmiston yhteen ekosysteemiin, joka tarjoaa saumattoman käyttäjäkokemuksen. Olemme varmoja, että yhteistyöllä voimme vauhdittaa sähköajoneuvokantaan siirtymistä, koska annamme kuljetusliikkeille varmuutta vaihdon toteuttamiseen.”

Liikenteen osuus energiaan liittyvistä kasvihuonekaasupäästöistä koko maailman tasolla on nyt 23 prosenttia1. Liikenteen sähköistäminen voi alentaa merkittävästi CO2-tasoja, ja suurten kuljetusliikkeiden merkitys voi olla ratkaiseva, kun maailman teillä kulkee lähes 400 000 sähköistä jakeluautoa ja kuorma-autoa.2 Monilla kuljetusliikkeillä on kuitenkin samankaltaisia haasteita reaaliaikaisten ajoneuvo- ja lataustilatietojen sekä sähköautojen huollon ja latausinfrastruktuurin saatavuuden hallinnan kanssa. 

Useimmat kuljetusliikkeet käyttävät nyt kolmannen osapuolen latauksenhallintaohjelmistoa. Tämä heikentää toimivuutta ja mahdollisuuksia räätälöidä ratkaisu niin, että siinä otettaisiin huomioon sähköajoneuvomallien toimintasäde ja latausinfrastruktuurin laajuus. Latausteknologian kehitysnopeus kiihtyy, ja sen myötä tarvittavat sovellukset voivat olla kalliita ja vaatia paljon resursseja. Siksi kuljetusliikkeet etsivät skaalautuvia, turvallisia ja helposti räätälöitäviä kehittyneitä ohjelmistoratkaisuja sekä helposti hallittavaa latauslaitteistoa, joiden avulla lataaminen sujuu helposti ja nopeasti. 

Edistääkseen sähköajoneuvokalustojen kehitystä ABB on perustanut Berliiniin yrityksen, joka keskittyy kehittämään kuljetusliikkeille räätälöityjä, skaalautuvia ja kustannustehokkaita teknologioita, joita kaikki ajoneuvojen alkuperäisvalmistajat voivat käyttää. Tämä uusi yritys suunnittelee yhteistyössä AWS:n kanssa yhteentoimivan kalustonhallintaratkaisun, joka toimii kaikentyyppisten ajoneuvojen ja latausinfrastruktuurin kanssa. Siinä käytetään koneoppimista ja analytiikkaa ja se sisältää vakuuttavan valikoiman ominaisuuksia. Niitä ovat latauksen suunnittelu ja reaaliaikainen seuranta, ajoneuvon kunnon ja huollon tiedot ja toimenpiteet sekä sähköajoneuvon reitin optimointi kellonajan, sään ja käyttömallien perusteella. 

”Kun ajoneuvokalustojen sähköistyminen etenee eri aloilla, asiakkaat tarvitsevat myös luotettavia ja helppokäyttöisiä palveluita, jotka auttavat uuden toimintamallin toteutuksessa ja kalustojen käyttötapojen optimoinnissa. Tämä yhteistyö AWS:n ja ABB:n välillä yhdistää yritystemme kattavan asiantuntemuksen autoteollisuudesta, logistiikasta ja sähköistyksestä. Se yhdistää myös pilvipalveluiden johtavan osaamisen, kun kehitämme laitteistosta riippumattoman, älykkään sähköajoneuvokaluston hallintaratkaisun”, sanoo AWS:n Professional Services, Automotive -yksikön johtaja Jon Allen.  ”Yhdessä ABB ja AWS tuovat pilvipalveluiden oivaltavuuden, ketteryyden ja skaalautuvuuden sähköajoneuvoalalle ja auttavat asiakkaita siirtymään vähäpäästöiseen tulevaisuuteen.”

Lisätietoja ABB:n sähköisen liikkumisen ratkaisuista.
Lisätietoja Amazon Web Services -yrityksestä.

1 Making electric transport the new normal by 2030 | The Climate Group

2 Electric Vehicle Outlook 2020, BloombergNEF

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on johtava globaali teknologiayritys. Vauhditamme yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. ABB yhdistää ohjelmistot sähköistyksen, robotiikan, automaation ja liikkeen portfolioonsa. Näin hyödynnämme teknologian mahdollisuudet suorituskyvyn nostamiseksi uudelle tasolle. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n tärkein voimavara on sen 105 000 ammattilaista yli 100 maassa. www.abb.com

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp