ABB menestyi opiskelijatutkimuksessa

Tekniikan alan opiskelijat ovat valinneet ABB:n toimialansa suosituimmaksi työnantajaksi Universumin vuosittaisessa opiskelijatutkimuksessa. Kaikista yrityksistä tekniikan alan opiskelijat arvostivat ABB:n maan neljänneksi suosituimmaksi työnantajaksi.

Työnantajamielikuvatutkimukseen osallistui tänä vuonna yli 14 000 opiskelijaa, joista tekniikan alan opiskelijoita 2 793. ABB on kuulunut tekniikan alan suosituimpien yritysten TOP5-joukkoon Suomessa useana vuonna.

”Opiskelijat ovat meille erittäin tärkeä kohderyhmä ja arvostamme heidän näkemystään suuresti”, Maria Pasanen, University Relations, Early Talents & Employer Branding Specialist Suomen ABB:ltä sanoo. ”Olemme sijoittuneet vahvasti tekniikan alan opiskelijoiden keskuudessa aiempinakin vuosina, ja on hienoa saada jälleen tunnustus näin korkealle. Lämmin kiitos!”

ABB tekee pitkäjänteistä työtä työnantajamielikuvan ja oppilaitosyhteistyön parissa ja tarjoaa opiskelijoille vuosittain muun muassa lukuisia kesätyö-, harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja monipuolisissa tehtävissä.

”Haluamme olla mukana tukemassa opiskelijoita jo heidän uransa ensiaskeleista lähtien. Nämä tulokset kannustavat innolla jatkamaan tärkeää opiskelijayhteistyötä”, Maria toteaa. ”Viime vuonna kehitimme myös uusia yhteistyötapoja, ja tekniikan opiskelijat arvioivatkin ABB:n kärkiyritykseksi poikkeusajan virtuaalitapahtumien toteutuksista.”

Monimuotoinen ja osallistava työkulttuuri vie kohti kestävämpää tulevaisuutta

Tämän vuoden tutkimuksessa opiskelijat korostivat muun muassa mahdollisuutta ajaa muutosta. ”ABB:llä useat sadat opiskelijat pääsevät vuosittain tutustumaan työelämään mielenkiintoisissa tehtävissä ja samalla näkemään, miten ABB:llä rakennetaan kestävämpää ja monimuotoisempaa tulevaisuutta”, Maria kertoo.

Marraskuussa 2020 julkaistun, vuoteen 2030 ulottuva kestävän kehityksen strategian myötä ABB keskittyy alueisiin, joihin sillä voi globaalina teknologiajohtajana olla suurin vaikutus: vähähiilisen yhteiskunnan mahdollistaminen, luonnonvarojen varjeleminen ja sosiaalisen kehityksen edistäminen ympäri maailmaa.

ABB:n kestävän kehityksen strategia sisältää myös vuoteen 2030 ulottuvan globaalin monimuotoisuuden ja osallisuuden strategian. Tavoitteenamme on kaksinkertaistaa naisten osuus ABB:n johtotehtävissä maailmanlaajuisesti vuoteen 2030 mennessä. Tavoite on osa ABB:n laajempaa pyrkimystä edistää osallisuutta ja yhdenvertaisuutta kaikilla monimuotoisuuden alueilla, joita ovat muun muassa sukupuoli, taidot, sukupolvet, etnisyys ja HLBTQ+. ABB:n vahvat arvot – rohkeus, välittäminen, uteliaisuus ja yhteistyö – sekä ystävällinen ja inspiroiva toimintakulttuuri puolestaan tukevat ihmisten huippuosaamista.

Tutustu ABB:n uramahdollisuuksiin osoitteessa abb.fi/uralle.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp