ABB vahvistaa sitoumustaan hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen

ABB vahvistaa sitoumustaan hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen

ABB:llä on kunnianhimoisia tieteeseen perustuvia tavoitteita, jotka se pyrkii saavuttamaan sitoutumalla ajoneuvokalustonsa sähköistämiseen vuoteen 2030 mennessä, ainoastaan uusiutuvaan sähköenergian käyttämiseen vuoteen 2030 mennessä ja energiatehokkuustavoitteiden asettamiseen esimerkiksi energianhallintajärjestelmien järjestelmällisen käytön osalta.

ABB on sitoutunut tekemään yhteistyötä asiakkaidensa ja toimittajiensa kanssa päästöjensä vähentämiseksi ja tehdäkseen omasta toiminnastaan hiilineutraalia vuoteen 2030 mennessä. Tämä on osa ABB:n kestävän kehityksen strategiaa ja pyrkimystä kohti vähäpäästöistä yhteiskuntaa. ABB ilmoitti juuri ennen 5.6. vietettävää maailman ympäristöpäivää liittyneensä päästöjensä vähentämiseksi kansainvälisen voittoa tavoittelemattoman Climate Group ‑järjestön johtamaan kolmeen hankkeeseen, jotka ovat ABB:n toimintasuunnitelman ja valittujen painopisteiden mukaisia:

  • EV 100: ABB sitoutuu sähköistämään yli 10 000 ajoneuvoa kattavan kalustonsa vuoteen 2030 mennessä. Esimerkiksi Ruotsin ABB:llä on jo aloitettu noin 700 auton vaihtaminen täysin sähkökäyttöisiin ajoneuvoihin. Yhdistyneiden kuningaskuntien ABB ilmoitti viime vuonna, että sen noin 500 työsuhdeautoa vaihdetaan täysin sähkökäyttöiseen kalustoon vuoteen 2025 mennessä.
  • RE 100: ABB sitoutuu siirtymään ainoastaan uusiutuvan sähkön käyttöön vuoteen 2030 mennessä. Vuonna 2020 kaikesta ABB:n käyttämästä sähköstä 32 prosenttia ostettiin joko sertifioituna vihreänä sähkönä tai saatiin yrityksen omista aurinkovoimaloista. Sveitsin ABB on jo vuodesta 2020 lähtien hankkinut kaiken tarvitsemansa energian uusiutuvista lähteistä.
  • EP 100: ABB sitoutuu asettamaan energiatehokkuustavoitteita ja käyttämään toimipaikoissaan jatkossakin energianhallintajärjestelmiä. Nytkin jo yli sadassa ABB:n toimipaikassa käytetään ulkoisesti sertifioituja tai itse vaatimusten mukaisiksi ilmoitettuja energianhallintajärjestelmiä.

Lisäksi yrityksen omat vähennystavoitteet ovat saaneet nyt hyväksynnän Science Based Targets ‑hankkeelta (SBTi), joka on vahvistanut näiden tavoitteiden tukevan Pariisin sopimuksen mukaista 1,5 °C:n tavoitetta. SBTi-hankkeessa ovat mukana kansalaisjärjestöt CDP, United Nations Global Compact (UNGC), World Resources Institute (WRI) ja World Wide Fund for Nature (WWF). SBTi määrittää tieteeseen perustuvien tavoitteiden asettamiselle parhaita käytäntöjä, edistää niiden käyttöönottoa ja arvioi yritysten tavoitteita riippumattomana tahona.

ABB on myös liittynyt UNGC:n johtamaan Business Ambition for 1.5°C ‑kampanjaan, joka on YK:n virastojen sekä liikemaailman ja teollisuudenalojen johtajien muodostama maailmanlaajuinen liittouma.

”Me ABB:ssä haluamme näyttää esimerkkiä kaikessa toiminnassamme. Kunnianhimoisten tavoitteidemme vahvistaminen tieteellisesti todistetuiksi on yrityksellemme tärkeä merkkipaalu”, kertoo Theodor Swedjemark, Chief Communications and Sustainability Officer. ”Uskomme, että teknologia ja työntekijöiden vaikutusmahdollisuuksien lisääminen ovat yhdessä tärkeitä tekijöitä, kun halutaan vähentää päästöjä ja pysäyttää planeetan lämpeneminen.”

ABB:n kestävän kehityksen strategiassa painotetaan vaikutuksiltaan merkittävimpiä tekijöitä: vähähiilisen yhteiskunnan edistämistä päästövähennyksillä, luonnonvarojen suojelemista sekä yhteiskunnallisen kehityksen edistämistä sitoutumalla vahvasti rehellisyyteen ja läpinäkyvyyteen. Osana strategiaansa ABB on lisäksi tänä vuonna lisännyt ylimpien johtajien palkkiojärjestelmään erityisiä kestävyystavoitteita.

Lisätietoja ABB:n kestävän kehityksen strategiasta löydät täältä.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on johtava globaali teknologiayritys, joka vauhdittaa yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta siirryttäessä tuottavampaan ja kestävämpään tulevaisuuteen. ABB nostaa suorituskyvyn uudelle tasolle liittämällä ohjelmistopohjaisia ratkaisuja sähköistykseen, robotiikkaan, automaatioon ja liikkumiseen. Näin ABB ylittää teknologian asettamia rajoja. ABB:n menestyksen ja osaamisen taustalla on yli 130 vuoden historia. Sen palveluksessa on noin 105 000 lahjakasta työntekijää yli sadassa maassa. www.abb.com

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp