ABB PixelPaintille arvostettu IERA Award -palkinto innovoinnista ja yrittäjyydestä

ABB:n robottimaalausratkaisu sai International Federation of Robotics (IFR)- ja Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) järjestöiltä tunnustusta innovatiivisuudestaan ja myönteisistä ympäristövaikutuksistaan

ABB:n autoteollisuudelle suunnittelema maalihukkaa vähentävä PixelPaint ‑robottitekniikka on voittanut tämän vuoden Innovation and Entrepreneurship in Robotics and Automation (IERA) Award ‑palkinnon ansioistaan innovatiivisen robotti- ja automaatiotekniikan kaupallistamisessa.

Vuonna 2020 julkaistussa PixelPaint-ratkaisussa käytetään mustesuihkupäätekniikkaa, jossa robotti voi maalata auton runkoon tarkkarajaisia kuvioita kahdella värillä yhdellä kertaa. Näin valmistajat voivat helposti vastata yksilöllisten maalaustöiden kasvavaan kysyntään tuhlaamatta maalia.  

”Meistä on hienoa, että PixelPaint-ratkaisumme saa tunnustusta innovatiivisesta ja kestävästä tekniikastaan, joka auttaa asiakkaitamme tarjoamaan kuluttajille yksilöllisiä maalaustöitä. PixelPaintin ansiosta kaikki tarvittava maali saadaan levitettyä puolet nopeammin aiemmin käytössä olleeseen mukautettujen maalaustöiden menetelmään verrattuna. Myös jälki on huomattavasti parempaa”, kertoo Robotics Auto OEM ‑liiketoiminta-alueen toimitusjohtaja Joerg Reger. ”Asiakkaat saavat mieleisensä maalaukset ja säästävät samalla vuosittain miljoonia dollareita. Maalia kuluu vähemmän ja tehokkuus paranee – parempi tehokkuus ja pienemmät VOC- ja hiilidioksidipäästöt puolestaan parantavat ympäristöominaisuuksia”

Kaksivärisen tai mukautetun kuvion suihkuttaminen auton koriin tarkoitti aiemmin sitä, että ajoneuvo piti käsitellä maalauslinjalla kahteen kertaan – ensimmäisellä kerralla maalattiin ensimmäinen värikerros ja toisella kerralla, suojausten lisäämisen jälkeen, toinen väri. Korin peittämiseen tarvitaan yleensä 10–20 työntekijää vuoroa kohden, ja lisäksi kahden työntekijän on poistettava suojat toisen värin suihkuttamisen jälkeen. 

Tällä tekniikalla vain 70–80 prosenttia suihkutetusta maalista jää auton korin pintaan, eli maalihukka on merkittävää. Kustannukset ovat korkeat, koska käsittely kestää pitkään ja maalia on hankittava paljon.

PixelPaint ratkaisee nämä ongelmat tarjoamalla mukautettuun maalaukseen nopeamman, erittäin tarkan ja kestävämmän ratkaisun. PixelPaint-solu koostuu DPI-mustesuihkupäästä, kahdesta IRB 5500 ‑maalausrobotista, annosteluohjauspaketista ja RobotStudio®-ohjelmistosta, jolla robotti voidaan ohjelmoida maalaamaan kaksivärisiä kohteita ja kuvioita.

Paremman tehokkuuden, joustavuuden ja ympäristöystävällisyyden yhdistelmä oli tuomariston keskeinen peruste myöntää palkinto PixelPaintille.

”Tuomaristolla oli suuri ilo myöntää 17. IERA-palkinto ABB:n PixelPaint-tekniikalle”, kertoo tuomariston puheenjohtaja Rob Ambrose. ”Tämä innovatiivinen autojen automaattiseen maalaamiseen suunniteltu ratkaisu tarjoaa enemmän joustavuutta ja mukautusmahdollisuuksia ja on parempi ympäristölle, koska se vähentää maalinkulutusta.” 

IERA-palkinnolla tuodaan esille ja palkitaan sellaisten innovaattorien saavutuksia, jotka kehittävät arvoa luovia ideoita, ja sellaisten yrittäjien ansioita, jotka kehittävät näiden ideoiden pohjalta maailmanluokan tuotteita. Palkinto on IEEE Robotics and Automation Societyn (IEEE/RAS) ja IFR:n yhdessä sponsoroima. Tämä korostaa järjestöjen pyrkimystä vahvistaa tieteen ja teollisuuden välistä yhteistyötä robotiikassa.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp