ABB jälleen yhteistyössä nuorten ammattitaidon Taitajakisojen kanssa

Taitajakisojen sähköasennuspuolen finaali kilpailtiin Oulussa 18.-20.5.2021.

Taitajakisat ovat kaikkien Suomen ammattikoulujen yhteinen, maanlaajuinen tapahtuma. Finaaliin oli karsiutunut 8 parasta kilpailijaa, kilpailemaan oman alansa Suomen mestaruudesta. Sähköasennuspuolen finaalin voiton vei Niko Lundqvist, Novida, toiseksi sijoittui Eerik Lehtimäki, WinNova, ja pronssia nappasi Topi Tuononen, Riveria. ABB onnittelee kaikkia kilpailussa menestyneitä!

Joka vuotiset kilpailut ovat hieno mahdollisuus kilpailijoille päästä näyttämään osaamistaan ja tapahtuman vierailijoille tapahtuma tarjoilee mahdollisuuden päästä näkemään mitä eri alojen ammattilaiset käytännön työssään tekevät. Sähköasennuspuolen jännittävää kilpailua oli tänä vuonna mahdollista seurata livestriimin välityksellä koko kilpailun ajan.

ABB oli tänäkin vuonna tukemassa tapahtumaa ja tulevaisuuden nuoria ammattilaisia. Sähköasennuspuolen tehtävissä kilpailijat käyttivät muun muassa ABB:n tuotteita. Käytössä oli ABB-free@home keskuksia, asennuskalusteita ja asennustuotteita.

  • Finaalissa kilpailijoiden yhtenä tehtävänä oli suorittaa ABB-free@home kodinohjausjärjestelmän asennukset ja käyttöönotto.
  • Finaalissa kilpailijoiden yhtenä tehtävänä oli suorittaa ABB-free@home kodinohjausjärjestelmän asennukset ja käyttöönotto.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä asennettiin keskuksia ja johtoteitä. Toisena kilpailupäivänä keskityttiin toimistotilansähköistykseen. Viimeisenä päivänä tehtiin tilaajan muutoksia aiemmin tehtyyn asennukseen. Kilpailijat olivat hyvin valmistautuneita ja suoriutuivat sen vuoksi haastavasta tehtävästä hyvin.

ABB -free@home keskus FRH-EDU on valmis kokonaisuus, joka kehitettiin oppilaitoksille harjoituskäyttöön. Paketti sisältää valmiiksi riviliittimille kytketyn keskuksen, listan valikoiduista kenttälaitteista ja e-learning tehtävät ratkaisuineen. FRH-EDU-paketin avulla oppilaiden oli mahdollista valmistautua Taitajakisoihin ennen kilpailua.” Sakari Hannikka ABB:ltä kertoo.

Sakari Hannikka oli kilpailun lajiohjausryhmässä mukana suunnittelemassa tehtävää ja toimi lisäksi kilpailussa tuomarina ja teknisenä tukena. ”Oli hienoa olla mukana suunnittelemassa tehtävää Taitajakisoihin. Oppilaitosyhteistyö on meille tärkeää ABB:llä ja haluamme panostaa siihen.” Hannikka sanoo.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp