ABB:n korkeatehoinen akkuteknologia auttaa siirtymistä täysin sähköiseen kaivostoimintaan

Hitachi Construction Machinery ja ABB tekevät yhteistyötä päästöttömän akkukäyttöisen kiviauton kanssa hyödyntämällä tehokkaita energian varastointiratkaisuja.

ABB ja Hitachi Construction Machinery ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen sähköisen kiviauton kehittämiseksi räätälöityjen energian varastointijärjestelmien kanssa. ABB:n innovatiivisen akkuteknologian avulla kuorma-autot voivat muuttua dieselkäyttöisistä täysin sähköisiksi. Sähköajoneuvo imee tarvittavan virran sähkölinjasta samalla, kun se lataa ajoneuvon energianvarastointijärjestelmää.

ABB:n suuritehoisten ja pitkäikäisten energian varastointijärjestelmien käyttö vähentää ajoneuvon omapainoa ja alentaa ajoneuvon hankinta- sekä elinkaarikustannuksia. Liikkeessä tapahtuva lataus eliminoi latauspysähdykset, mikä lisää ajoneuvon toiminnan tehokkuutta ja tuottavuutta. Alamäkeen ajettaessa regeneratiiviset jarrutukset antavat energian varastoinnin ladata muuntamalla mekaanisen energian käyttökelpoiseksi sähköenergiaksi - parantamalla ajoneuvon yleistä hyötysuhdetta.

Hitachin kiviauto varustettuna trolleylinjalla
Hitachin kiviauto varustettuna trolleylinjalla

"Meillä on kunnia tehdä yhteistyötä Hitachi Construction Machineryn kanssa. Yhdistämällä laaja teollisuuden asiantuntemus ja innovatiiviset tekniikat parannamme tehokkuutta ja nopeutamme täysin sähköiseen kaivostoimintaan siirtymistä", sanoo Edgar Keller President of ABB’s Motion Traction Division. "Luomalla yhdessä ratkaisuja voimme auttaa kaivosoperaattoreita saavuttamaan tuotanto- ja kestävyystavoitteensa."

Kaivosteollisuudessa kasvava trendi on sähköistää kaivoskoneita kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. Kaivosoperaattorit odottavat teknologiajohtajilta sähköistämisen edistämistä ja prosessin nopeuttamista. Koska kaivoskustannusten vähentäminen ja tuottavuuden lisääminen on tarpeellista kaivoksilla, on kehitettävä tehokasta tekniikkaa, joka edesauttaa hiilidioksidipäästöjen vähentämistä samalla, kun ala pidetään kilpailu- ja suorituskykyisenä.

"Molempien yritysten vahvuuksia ja tietämystä hyödynnetään akkukäyttöisten jäykkien kiviautojen varhaisen kehityksen varmistamiseksi", sanoo Sonosuke Ishii, Senior Vice President and Executive Officer atHitachi Construction Machinery. "Lisäksi ABB:n energian varastointiratkaisuja voidaan käyttää myös staattisen latauksen kiviautoihin ja tekniikka on valmis tulevaisuuden polttokennoisiin sähköajoneuvoihin. Molemmat yritykset jatkavat kehitystä huomioiden myös tulevaisuuden vaatimukset."

Tämä kehityshanke on Hitachi Construction Machineryn ja ABB:n ensimmäinen yhteistyö sitten maaliskuussa 2021 allekirjoittaman yhteisymmärryspöytäkirjan. Sen tavoitteena on nopeuttaa siirtymää kohti hiilineutraalia kaivostoiminnan tulevaisuutta. Yritykset yhdistävät voimansa ja tuovat ratkaisuja markkinoille, jotka vähentävät kaivostoiminnassa käytettävien raskaiden koneiden kasvihuonekaasupäästöjä.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp