Näin ABB Ability™ eMine mahdollistaa kaivostoiminnan kehittämisen

Näin ABB Ability™ eMine mahdollistaa kaivostoiminnan kehittämisen

  • ABB:n Process Industries -divisioonan Head of Mining keskustelee ABB Decoded -podcastin uusimmassa jaksossa kaivosteollisuuden sähköistämisestä.
  • Podcastissa syvennytään tarkastelemaan, miten kaivoksista voidaan tehdä paremmin kestävän kehityksen tarpeisiin vastaavia samalla, kun louhitaan ilmastoystävällisten ratkaisujen kannalta välttämättömiä mineraaleja.
  • Käänteentekevä ABB AbilityTM eMine -ratkaisu auttaa mahdollistamaan täysin sähköistetyn kaivoksen.

Tässä jaksossa ABB:n teknologiapainotteinen podcast pureutuu kaivosteollisuuteen, joka on yksi maailman keskeisimmistä teollisuudenaloista, mutta joka on saanut osakseen myös kritiikkiä.

Vaikka kaivosteollisuuden tuottamat mineraalit ja materiaalit ovat meille yhä tärkeämpiä jokapäiväisissä tarvikkeissa, kuten tietokoneissa ja sähkömoottoreissa, on teollisuudella kasvava paine kehittää ympäristöystävällisyyttään. Kuten monet muutkin maailmantalouden sektorit, kaivosteollisuus pyrkii sähköistyksen, digitalisaation ja automaation avulla parantamaan kestävyyttään ja tuottavuuttaan.

Max Luedtke, Head of Mining, ABB Process Industries, kertoo, miksi kaivosala valmistautuu omaksumaan sähköistetyn tulevaisuuden ja kuinka ratkaisut, kuten ABB Ability TM eMine, voivat auttaa sen saavuttamisessa.

Miksi kaivostoiminnalla on merkitystä kestävämmän tulevaisuuden edistämisessä?

Kaivosteollisuus on elintärkeä ala jokapäiväiselle elämällemme ja sille keskeisten mineraalien, kuten kuparin, raudan, koboltin ja litiumin, saannille. Se on myös avainasemassa, jotta siirtymä sähköajoneuvoihin mahdollistuu.

”Kuparia käytetään paljon sähkömoottoreissa ja myös kaikenlaisissa teknologioissa. Litium puolestaan on yksi akkujen materiaaleista."

”Kaivosteollisuus on siis osa ratkaisua kestävämpään tulevaisuuteen ja tapaan, jolla haluamme elää. Se tuottaa kuitenkin myös seitsemän prosenttia kasvihuonekaasupäästöistä maailmanlaajuisesti, joten kaivostoimintaa on myös velvollisuus kehittää.”

Sähköistys auttaa pysymään kysynnän tahdissa 

Kun kaivosyhtiöt pyrkivät yhteistyössä ABB:n kaltaisten teknologiajohtajien kanssa kehittämään kestävän kehityksen mukaista toimintaansa, on kaikkien muutosten samalla myös edistettävä tuottavuutta, jotta pysytään kasvavan kysynnän tahdissa.

”Jos esimerkiksi kaivostoiminnassa käytetyt dumpperit tuottavat eniten hiilidioksidia, paras tapa vähentää kaivoksen kokonaispäästöjä on siirtyä sähkökäyttöisiin dumppereihin. Jos taas tarkastellaan tuottavuutta, vaihtaminen diesel- tai bensa-autosta sähköautoon tarkoittaa, että huoltovälit ovat huomattavasti lyhyemmät. Sähkö on myös ratkaisu, jos kaivoksista halutaan tehdä autonomisia, koska sähkö yhdistetään automaatio- ja digitalisaatioteknologioiden kanssa.”

"On myös erittäin mielenkiintoista, että 130 vuotta sitten ABB aloitti kaivosteollisuudessa asentamalla sähkömoottorit nosturiratkaisuun, ja nyt olemme sähköistämässä loputkin kaivoksesta.”

ABB Ability™ eMine – kokonaisvaltainen ratkaisu

Siirtymä sähköiseen toimintaan on se, missä ABB AbilityTM eMine pääsee edukseen: ratkaisussa on tarkoituksenmukainen lähestymistapa, hyväksi havaitut menetelmät sekä kokonaisuus integroituja sähköistys- ja digitaalisia ratkaisuja, jotka käsittelevät alan haasteita kokonaisvaltaisesti.

”Kaivosteollisuudessa on nyt meneillään selvä muutos, ja ABB AbilityTM eMine on konsepti, joka kokoaa kaiken yhteen. Teemme yhteistyötä monien kumppaneiden kanssa ja olemme varhaisessa vaiheessa mukana tarkastelemassa asiakkaan kanssa, miten kaivos on suunniteltava ja mitkä ovat tarvittavat vaiheet tämän onnistumiseksi. Näin voimme jakaa suuren vision konkreettisiksi projekteiksi. Tämä on siis ABB AbilityTM eMine:n rooli ja koko idea.”

"Hyvä esimerkki tästä vaiheittaisesta prosessista on, kun keskustelimme erään kanadalaisen kaivosyhtiön kanssa. Heidän mielestään oli liian aikaista sähköistää yksi heidän suurista kalustoistaan, mutta heillä oli kuitenkin busseja, jotka kuljettivat työväkeä kaivokselle. Pelkästään näiden bussien sähköistäminen muutti yhtäkkiä monien käsityksiä.”

"On kuin aloittaisimme uuden luvun siirtyessämme täysin sähköisiin kaivoksiin. Kaivosteollisuudessa on nyt meneillään erittäin kiehtovat ajat.”

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp