Sähköisen liikenteen kehityksen etulinjassa

ABB on vahvasti mukana viemässä sähköisen liikenteen kehitystä eteenpäin niin Suomessa kuin globaalisti.

ABB:n uraauurtava työ sähköisen liikenteen edistämisessä huomioitiin vuonna 2018 8. sijalla Fortune-lehden Change the World -listauksessa. Listalle valitaan yhtiöitä, joiden innovatiivisella työllä on merkittävä yhteiskunnallinen vaikutus ympäri maailman.

”Liikenteen sähköistyminen on tosiasia. Olemme edelläkävijänä edistämässä sitä ja erittäin iloisia siitä, että työmme on huomattu”, toteaa ABB:n myyntijohtaja Juha Muhonen.

ABB kehittää ja valmistaa kasvihuonepäästöjä vähentäviä sähköisiä ratkaisuja laajasti niin tie-, raide- kuin meriliikenteeseenkin.

Markkinajohtaja tieliikenteen latauksessa
Sähköautojen latausjärjestelmissä ABB on globaali markkinajohtaja. Tällä hetkellä suurimmat kasvualueet ovat rivi- ja kerrostalojen pysäköintilatausjärjestelmissä, HPC (High Power Charging) -latauksessa sekä sähköbussien HVC (Heavy Vehicle Charging) -latauksessa. Suomen vahva sähköverkko soveltuu älykkääseen sähköautojen yön yli lataamiseen, joka onnistuu ABB EVLunic -latausrasialla. Päiväaikaan latausta täydentävät ABB Terra -pikalatausasemat, joita on huoltoasemilla ja kauppojen pysäköintialueilla. Ne varmistavat matkan jatkumisen sähköllä.

Kaupunkibussien latauksessa ABB on todellinen edelläkävijä. Esimerkiksi Norjaan ja Ruotsiin on toimitettu latausjärjestelmiä, jotka lataavat bussin kuudessa minuutissa päätepysäkillä.

”Portfolioomme kuuluu myös ABB AbilityTM -pohjainen ohjelmisto, jolla voidaan valvoa itse lataustapahtumaa sekä bussin lataustasoa ja näin parantaa sähköbussiliikenteen luotettavuutta”, Muhonen sanoo.

Meriliikenteen merkitys yllättävän suuri
Noin 90 % maailman rahdista kulkee meriteitse.

”Yksittäinen laiva voi tuottaa elinkaarensa aikana jopa 50 miljoonan auton päästöt”, Muhonen havainnollistaa.

Huomattava osa laivojen päästöistä syntyy satamissa, kun laivat tuottavat oman sähkönsä dieselillä.

”Tarjoamme eri taajuuksilla toimivia maasähköjärjestelmiä sekä satamiin että laivoihin”, Muhonen kertoo.

Raideliikenne lisääntyy kaupungeissa
”Olemme kehittäneet vetureihin energiatehokkaan voimalinjan, joka pystyy tallentamaan jarrutuksissa käytettyä energiaa ja syöttämään sen takaisin ajolinjaan. Tämä on käytössä esimerkiksi pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä olevissa Flirt-vetureissa”, Muhonen sanoo.

Suomen kaupungeissa sähköinen raideliikennekin on vahvassa kasvussa. Tampereella raitiotien rakennustyöt ovat jo täydessä vauhdissa, ja ABB toimittaa Tampereelle sähkönsyöttöasemat ja niihin liittyvän automaation.

”Teemme nyt ensimmäisiä toimituksia, ja oma osuutemme on valmis ensi vuoden loppuun mennessä.”

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp